Het weer: Tropisch in september

Landgoed Schellerberg
Foto: Hans Smit

Dinsdag doet de zomer er nog een zonnig en warm schepje bovenop. Onder stralende zonneschijn loopt het kwik in Zwolle flink op, 30 graden wordt aan het eind van de middag op diverse plekken in de stad gehaald. Tropisch in september, gelukkig met weinig vocht in de lucht zodat de hitte niet drukkend is.

De ochtend begint nog lekker koel, 10 tot 13 graden. Boven sloten en weilanden hangen net als maandagochtend een paar lage mistbanken. Zodra de zon opkomt begint de temperatuur te stijgen. De mistbanken verdwijnen en ook de sluierwolken en vliegtuigstrepen doen dat geleidelijk.

De lucht wordt diepblauw, stapelwolkjes zijn er niet. De oosten– tot zuidoostenwind is zwak, na het middaguur misschien even matig, kracht 3.

Ook de rest van de week is het zeer warm en breeduit zonnig dankzij een standvastig hogedrukgebied boven onze omgeving. Een temperatuur die ’s middags stijgt naar 27 graden of hoger, wat bijzonder warm is voor de maand september. Regen staat tot en met het weekend niet op de weerkaarten voor Zwolle.

Foto 1
Landgoed Schellerberg - Foto: Hans Smit
Landgoed Schellerberg
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)