Het weer: Zeer warm, vanaf de avond kans op onweer

Foto van auteur

Leie
Foto: Ank Pot

Maandag gebeurt er iets bijzonders boven Zwolle: er schuiven weer eens wolken over de stad. De zon komt er nog wel doorheen. Na een ochtend met al ongeveer 18 graden op de thermometer wordt het ’s middags zeer warm, een temperatuur tegen de 30 graden. De wind is zwak uit het zuiden tot zuidwesten.

De wolkenlucht begint te ‘werken’, de eerste buien sinds vele dagen zijn in de maak. Overdag blijft het waarschijnlijk nog droog, in de avond stijgt de kans op een bui langzaam en in de nacht naar dinsdag zit het er wel in dat Zwolle onweer over zich heen krijgt. Flinke regenval is dan te verwachten en er kunnen windvlagen optreden.

De buien ontstaan in opdringende koele lucht uit het westen. Dinsdag is dat in volle gang, reken op veel bewolking en een aantal buien met onweer, waarvan sommige stevig uitpakken. Het is een stuk minder warm dan in de afgelopen dagen.

Woensdag en donderdag is de temperatuur normaal voor begin september, ongeveer 20 graden in de middag. De luchtdruk stijgt en de buiigheid wordt onderdrukt. De zon krijgt ruimte en maakt er mooie septemberdagen van. Later in de week gaat het kwik richting een aangename 23 graden in Zwolle.

Foto 1
Leie - Foto: Ank Pot
Leie
Foto: Ank Pot