Het weer: Wegtrekkende buien, daarna opklaringen

Foto van auteur

Goertjesweg
Foto: Ank Pot

Woensdag zijn vooral in de vroege ochtend nog buien in actie, mogelijk met onweer en veel regen. Zwolle maakt kans om eentje op bezoek te krijgen. De buiigheid gaat er gedurende de ochtend langzaam uit. Met de buien trekt ook de bewolking geleidelijk weg.

’s Middags is het wachten op brede opklaringen vanuit het noorden. Inderdaad, ons weer komt uit het koele noorden en niet meer uit het zeer warme zuiden. De wind zit in de noordhoek en voert koelere, schone en minder vochtige lucht aan. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 à 3.

Na een ochtend met een minimumtemperatuur van ongeveer 15 graden, gaat het kwik ’s middags naar 20 graden. Dat is een normale temperatuur voor deze tijd van het jaar. De tropenwarmte van 30 graden in de afgelopen dagen was dat niet.

Maar vanaf donderdag gaat de temperatuur overdag weer langzaam in de lift. De wind zoekt de zuidoosthoek op, dan weet je het wel: een serie kurkdroge dagen met veel zonneschijn staat op het programma. Vrijdag schurkt de temperatuur in de stad tegen een zomerse 25 graden aan, zaterdag overtreffen we dat waarschijnlijk. De zomer gaat in het weekend gewoon door in Zwolle.

Foto 1
Goertjesweg - Foto: Ank Pot
Goertjesweg
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)