Het weer: Meeste buien in de ochtend

Langs de Westerveldse Aa.
Foto: Ank Pot

Dinsdag is Zwolle nog niet van de buien af. Tijdens de ochtendspits trekt vanuit het noordwesten een actieve buienzone over en ook daarna is het nog niet afgelopen. Hagel en een donderklap zijn mogelijk. In de middag verplaatst de meeste activiteit zich naar het zuiden van het land.

Koelere lucht is met de buien meegekomen. Dat gebeurde maandag al onder leiding van een lagedrukgebied dat de naam Renata heeft gekregen. In de buienlijn die ’s middags passeerde daalde het kwik naar slechts 4 graden Celsius. Renata trekt dinsdagochtend met haar kern over onze omgeving en verdwijnt daarna Duitsland in.

Hoewel dinsdagmiddag de buiigheid in onze omgeving afzwakt, lijkt overwegend droog weer pas weggelegd voor de avond. De bewolking overheerst de hele dag en de temperatuur komt amper hoger dan circa 10 graden. Dat is onder het gemiddelde voor half april. Wind staat er ook, uit het noordwesten tot noorden, met kracht 3 tot 4.

Woensdag koerst een nieuwe actieve storing vanuit het noorden op ons af. De stevigste buien bereiken Zwolle waarschijnlijk rond het middaguur. In de ochtend en avond zoekt de zon gaten tussen de buienwolken. De wind houdt zich rustiger, die is zwak tot matig uit het noordwesten tot noorden. In de nacht van woensdag op donderdag daalt de temperatuur onder opklaringen sterk. Aan de grond tot dicht bij het vriespunt.

Donderdag belooft een overwegend droge dag te worden met zon en wolken. Het kwik stijgt iets boven de 10 graden uit. Dit is de beste dag van de week voor Zwollenaren die het droog willen houden, want vrijdag zeilt vanuit het noorden een volgende storing boordevol regen hierheen.

Foto 1
Langs de Westerveldse Aa. - Foto: Ank Pot
Langs de Westerveldse Aa.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)