Het weekendweer: Zaterdag stijgende kans op een bui, zondag droog met zon

|   Laatste wijziging

Brug over de Vreugderijkerwaard.
Foto: Ank Pot

Zaterdagochtend schijnt de zon tussen allerlei wolken door. Die horen bij een frontensysteem dat overkomt vanuit het westen. De bewolking neemt nog wat toe en misschien komt het voor het middaguur al tot een buitje.

In de middag, avond en met name de nacht naar zondag is de buienkans groter. Een enkele donderklap is niet uitgesloten, onweer lijkt echter meer gericht op Twente. Omdat het buien betreft en geen aaneengesloten regengebied, is het zaterdag de meeste tijd droog in Zwolle.

Onder alle wolkenpartijen loopt de temperatuur nog op van 15 graden ’s morgens naar ongeveer 25 graden ’s middags. De wind is meer merkbaar dan de afgelopen dagen. Windkracht 2 à 3 uit het zuidwesten tot westen. In de avond houdt de wind zich buiten de buien om weer rustiger.

Zondagochtend is in alle vroegte misschien nog een bui actief in de regio Zwolle, maar die druipt gauw af naar het oosten. De matige wind, kracht 3, zoekt zondag de noordwesthoek op. Schone, heldere lucht wordt aangevoerd met sluierbewolking op hoogte en daaronder losse stapelwolken die verder geen kwaad kunnen. De zon heeft de overhand.

Zondagmiddag is de maximumtemperatuur ongeveer 23 graden. Het is goed te doen buiten, niet te warm en niet te koud.

Na het weekend loopt het kwik dankzij veel zonneschijn en een zuidenwind flink op. Maandagmiddag zo’n 26 graden, dinsdag komt de 30 graden binnen bereik in Zwolle. Na buien op woensdag heeft de rest van de nieuwe week nette middagtemperaturen rond 24 graden te bieden.

Foto 1
Brug over de Vreugderijkerwaard. - Foto: Ank Pot
Brug over de Vreugderijkerwaard.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)