Het weekendweer: Zaterdag zonnig en warm, zondag nog warmer met later kans op een bui

Katerveerdijk
Foto: Hans Smit

In het weekend zet de stadshittegolf in Zwolle zich voort. Warm en zonnig weer op zaterdag met een maximumtemperatuur iets onder 30 graden. Zeer warm weer met meer wolken op zondag, een middagtemperatuur dan iets boven de 30 graden.

De zaterdag begint nog lekker koel, maar zondagochtend is het meteen al 20 graden op de Zwolse thermometers, na een zwoele nacht. Beide dagen stelt de wind niet veel voor. Een belangrijk detail is wel dat hij zaterdag uit het noordwesten vanaf zee komt en zondag uit het oosten tot zuidoosten vanaf opgewarmd land. Vandaar dat het zondag tropisch wordt.

Een storing met buien komt uit Frankrijk langzaam naderbij. Zaterdag is van buien in onze omgeving nog niks te bespeuren, wel zien we hoge sluierwolken die voor de storing uit gestuurd worden.

Zondag zijn er beduidend meer wolkenvelden, de zonnestralen komen er niet ongefilterd doorheen. Later op de dag beginnen de wolken misschien al onrustig te worden en op te bollen. Na 25 kurkdroge dagen op rij maakt Zwolle zondagavond of in de nacht naar maandag eindelijk kans op een bui, misschien met onweer.

In de nieuwe week zijn er geregeld buienkansen. Er verschijnen veel meer wolken boven de stad, maar de middagtemperatuur blijft in zomerse sferen, rond 25 graden.

Foto 1
Katerveerdijk - Foto: Hans Smit
Katerveerdijk
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)