Het weer: kans op buien

Foto van auteur

Zwolle – Het is wisselend bewolkt en er vallen enkele lokale regen- of onweersbuien. Vanmiddag zijn tijdens een bui hagel en kortdurend flinke windvlagen mogelijk, zeer lokaal tot 60-70 km/uur. De middagtemperatuur ligt tussen 23 graden in het noordwesten en 26 in het zuiden en oosten. De wind is zuidwestelijk zwak tot matig, rond kracht 3. Komende nacht zijn er opklaringen en is er aan de kust nog een kleine kans op een bui. De minimumtemperatuur ligt rond 16 graden bij een zwakke tot matige wind die naar zuidelijke richtingen draait.

13-07-2009_weerfoto.jpg

Woensdag overdag zijn er perioden met zon en is er landinwaarts in de middag een kleine kans op een bui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperatuur ligt tussen 22 graden aan de kust en ongeveer 26 graden in het zuidoosten. De wind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, kracht 4 of 5 en draait in de loop van de dag naar het zuidwesten. De wind is sterk vlagerig. Aan de kust en op het IJsselmeer komt dan tijdelijk een krachtige wind te staan, kracht 6. ’s Avonds neemt de wind geleidelijk af.

Donderdag neemt de wind weer wat gas terug. Op meerdere plaatsen wordt de zomerse 25 graden overschreden. Er is veel zon en de buienkans blijft klein.

Vrijdag wordt de benauwende warmte tijdelijk verdreven door fikse (onweers)buien. Hierdoor starten we komend weekend koel en wisselvallig. Als de weerkaarten ons niet bedriegen keert de warmte volgende week weer snel terug, misschien zelfs met tropische hitte!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)