Maak kennis met ‘Literair Zwolle’

Foto van auteur

Zwolle – Al enige jaren biedt Bibliotheek Zwolle met de literaire stadswandeling de gelegenheid kennis te maken met de literaire plekjes van Zwolle. Hiervoor was ook dinsdagmiddag veel belangstelling. In de twee uur durende wandeling door het stadscentrum van Zwolle kwamen verrassend veel bekende namen voorbij.

 14-07-2009_rondleiding_met_aranka_wijnbeek_2.jpg

In 2006 verscheen in de serie "Literaire wandelingen in Overijssel" het deel over Zwolle. Schrijvers en samenstellers van het boekje zijn Aranka Wijnbeek en Geert van der Wal. Zwolle staat dan misschien niet bekend als een literaie paradijs, maar er is wel heel veel over geschreven. De schrijvers van het boek laten belangstellenden met dit alles kennismaken tijdens een twee uur durende wandeling in het centrum van de stad. Tijdens de wandeling wordt o.a. kennis gemaakt met het monumentale karakter van Zwolle met gebouwen als de Grote of St. Michaëlskerk, de Sassenpoort en het Karel V huis. Daarnaast wordt duidelijk welke grote (en minder grote) namen er met Zwolle verbonden zijn. Denk bijvoorbeeld aan Potgieter, Rhijnvis Feith, Thomas a Kempis, Bartjens, Kader Abdollah, Herman Brood, Gerard ter Borch, Opgezwolle en Hendrik ten Oever.

14-07-2009_rondleiding_met_aranka_wijnbeek_1.jpg

14-07-2009_rondleiding_met_aranka_wijnbeek_3.jpg

14-07-2009_rondleiding_met_aranka_wijnbeek_4.jpg

Voor Zwollenaren en toeristen

14-07-2009_rondleiding_met_aranka_wijnbeek_5.jpg

Woensdag 26 augustus start de volgende rondleiding om 14.00 uur in Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80). Aranka Wijnbeek neemt belangstellenden al verhalend mee door de binnenstad. Deelname aan de wandeling kost 6 euro (voorverkoop) en 7 euro (zonder reservering). Voor deze wandeling zijn slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Reserveren wordt dan ook aangeraden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Maak kennis met ‘Literair Zwolle’”

  1. De moeite waard je stad beter te leren kennen. Er is nog zoveel wat we niet weten van onze stad, terwijl we er dagelijks langs gaan. En Aranka kan het als geen ander.

  2. Helemaal mee eens a . er zijn zoveel mooie plekjes waar je als Zwollenaar gewoon langs fietst zonder dat je er iets van weet en dat kan Aranka vertellen als de beste

Reacties zijn gesloten.