Straatrovers actief in Zwolle Zuid

Foto van auteur

Zwolle – Op woensdagavond 15 juli om ongeveer 23:30 uur kreeg de politie een melding van een straatroof aan de Zwarteweg. Een 23-jarige Zwollenaar reed op zijn fiets in de richting van Zwolle Zuid. Voor hem op de stoep liepen twee mannen links van hem. Tijdens het passeren ging één van de mannen op de rijbaan staan waardoor de fietser gedwongen was om te stoppen. De man gaf aan dat hij zijn portemonnee moest afgeven. Ook de andere man kwam erbij en de 23-jarige Zwollenaar werd vervolgens door een van de mannen tegen het hoofd geslagen en bedreigd met een mes. De Zwollenaar zag kans om er rennend vandoor te gaan en werd daarbij nog achtervolgd door één van de mannen.

 

Op woensdagavond 15 juli om ongeveer 23:25 uur kreeg de politie ook een melding van een straatroof aan de Nieuwe Deventerweg die enkele minuten eerder plaatsvond dan de eerder genoemde straatroof. Een 17-jarige jongen uit Zwolle werd door twee mannen op een fiets die hem op de Nieuwe Deventerweg tegemoet kwamen fietsen, tot stoppen gedwongen. Onder bedreiging van een mes moest de Zwollenaar zijn portemonnee afgeven. De beide mannen gingen er vervolgens op de fiets in de richting van de stad vandoor. Gezien de tijdstippen en werkwijze sluit de politie verband tussen deze twee straatroven niet uit. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar beide zaken.

De politie vermoedt dat de straatroven door dezelfde daders zijn gepleegd. Er is een signalement bekend van de twee mannen en dat luidt als volgt:

 

Dader 1:

–         Blanke man van ongeveer 20 jaar;

–         Droeg een donker t-shirt;

–         Blond haar;

–         Litteken op zijn lip.

 

Dader 2:

–         Getinte man van ongeveer 20 jaar;

–         Droeg een blauw sportshirt.

 

Getuigen worden verzocht zich te melden bij het team Zwolle-Centrum/Zuid via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

46 gedachten over “Straatrovers actief in Zwolle Zuid”

 1. hard aanpakken
  de 17-jarige jongen is mijn beste vriend, hij heeft geen oog dicht gedaan die nacht, ik lag vannacht om 5 uur in bed omdat ik hem en zijn vriendin allebij thuis heb gebracht omdat ze niet meer over straat durven, vervolgens moest ik zelf nog naar hasselt.

  zoiets kan je nooit meer goedmaken.
  vijf jaar de bak in en net zo lang tbs tot ze uit schaamte voor zichzelf de rest van hun leven vrijwilligerswerk moeten doen, dat zal ze leren.

 2. Wat een mongolen op de wereld
  1 van de slachtoffers was mijn vriendje. Toen hij me opbelde en zei dat ze hem bedreigd hadden, sprong ik met mijn vader in de auto. De politie was heel behulpzaam en alles ging goed behalve dat ze die gekken niet te pakken hebben kunnen krijgen.
  Welke 2 gekken doen nou zoiets? Ze zijn gestoord en denken alleen aan zichzelf. Eerst dacht mijn vriendje dat hij er geen last van zou hebben om alleen over straat te gaan maar voor de zekerheid rijden 2 vrienden van ons met ons mee en hij was toch wel blij dat we mee waren want hij vond het eng om in het donker over straat te gaan en zelf was ik ook niet erg blij op straat.
  Zoiets doe je niet! en zoals maarten al zei: hard aanpakken! opsluiten met tbs!
  en nu maar hopen dat ze gepakt worden!

 3. oppakken dat zooitje en nooit mee los laten ze verpesten het leven van gewone mensen, en terwijl ze vast zitten regelmatig lastig vallen en bedreigen

 4. Frappant is dat…
  Wanneer er via officiële wegen gevraagd wordt om hardere en zwaardere straffen pleit de politiek dat dit allemaal onzin is en dat het allemaal niet zal werken.
  We sluiten zelfs gevangenissen, omdat we geen cellentekort, maar een cellenoverschot hebben!

  Toch lees ik hierboven van direct betrokkenen een heel ander verhaal! Deze mensen zijn zeer diep in hun psyche geraakt! En waarom?!? Omdat een stel van die idiote mafketels te lui is om te werken! Zij vinden dat anderen maar de dupe moeten zijn van het feit dat zij geen zin hebben om een beetje normaal in de maatschappij te staan.

  Als ik directe bekende van één van deze slachtoffers was denk ik dat de daders beter konden hopen dat ze door de politie gepakt worden dan door aanhang van hun slachtoffers!

 5. Maarten en Ans, ik heb zovaak zoiets meegemaakt en het interesseerde me doorgaans na 2 dagen al geen donder meer. Wat is dat toch voor een wraaklustig gedoe? Hou daar toch een keer mee op. Jullie zijn geen haar beter, jullie gunnen anderen blijkbaar ook een leven vol rottigheid om je eigen gevoel tevreden te stellen. De straatrovers plegen een daad vanuit dezelfde gedachte. Dat die lui straf verdienen is logisch, maar ga niet lopen zeuren over hoe verschrikkelijk zwaar die straf wel niet moet zijn. Doet me een beetje denken aan Middeleeuwse taferelen waarin het hele volk op het marktplein kwijlend liep te schreeuwen welke straf een ‘verdachte’ moest ondergaan.

 6. Wat is dat toch met die minnetjes? Was mijn verhaal niet leuk om te lezen? 😀 soms is de waarheid niet even prettig inderdaad….sorry

 7. @ghehe
  Dan hoop ik dat je de volgende keer aan de beurt bent.
  Het interesseerd je doorgaans na 2 dagen toch geen donder meer.

 8. @ghehe:
  Mij staat het een beetje tegen dat je daders en slachtoffers over één kam scheert; ze zouden hetzelfde motief hebben. Volgens mij zit dat toch even anders, het is een kwestie van oorzaak en gevolg.
  Oorzaak: straatrovers
  Gevolg: slachtoffers

 9. Ach Herm, Je hebt me echt overtuigd. Dankjewel voor je hogere inzichten. Fijn ook dat je mensen toewenst om beroofd te worden, als zij er een andere kijk op hebben dan jij.

  WFvN,
  Ik begrijp je punt. Ik scheer dader en slachtoffer inderdaad over een kam. Het zijn allemaal mensen. Mensen reageren doordat ze intenties hebben. Als ik lees dat iemands intentie zodanig is dat hij/zij een ander leven leven lang ellende wenst, dan zie ik daarin een vergelijkbare intentie als die van straatrovers. Ik zie het verschil van oorzaak-gevolg wel. Ik begrijp ook best dat (zeker in het geval van Maarten) er even pissig gereageerd wordt. Dat is echter wel wat ik continu zie. Mensen die meteen pissig reageren en het hebben over strafmaat en dergelijke. Wat schieten we daarmee op? Waarom moet er zonodig ‘vergelding’ plaatsvinden?
  Men vindt dat zij het recht hebben om hen ??terug te pakken??, dit komt omdat zij een oorzaak hebben. Stel dat de straatrover bijvoorbeeld in zijn hele leven door de samenleving kapot is gemaakt (pesten, mishandeling etc.) dan zouden deze straatrover volgens dezelfde oorzaak-gevolg denkwijze zijn vergelding mogen ervaren. Dit zou hij kunnen doen door crimineel gedrag te gaan vertonen, En dat is nu net wat we niet willen.
  Als we zo blijven denken, dan houden we deze problemen alleen maar in stand. Als we het hebben over oorzaak-gevolg, dan denk ik ??hoe kunnen we de oorzaak aanpakken om wenselijke gevolgen te creëren??? Dat is bewust omgaan met oorzaak en gevolg en dan kom ik in het straatje terecht van huidige situatie naar wenselijke situatie.
  Dus in plaats van allerlei vergeldingsmaatregelen te scanderen op een forum, zou de nadruk ook kunnen liggen op ??Wat zou ertoe kunnen leiden dat dit niet meer gebeurd??? Als iemand van mening is dat dat een zware gevangenisstraf zou kunnen zijn, dan kan is dat mogelijk, ikzelf denk dat andere middelen beter werken. Daar valt over te discussiëren.
  Met andere woorden, het gaat mij om de intentie van de discussie. Gaan we het er over hebben wat er zou kunnen werken om beter samen te leven, of gaan we het er over hebben wat we elkaar allemaal wel niet toewensen?

 10. @ghehe:
  Ik kan jou grotendeels ook volgen. Maar…. Je hebt het over ‘vergeldingsdrang’ en ik denk dat je daar zeker over kan spreken.

  Alleen dan nog blijf ik het niet helemaal terecht vinden dat je dader en slachtoffer over één kam scheert, ook al zijn het mensen die mogelijk allebei wat naars hebben meegemaakt (slachtoffer door dader, dader mogelijk door maatschappij, slechte jeugd, foute vriendjes, etc.).

  Iemand terugpakken om wat hij/zij gedaan heeft, is wel even wat anders dan dat je je ongenoegen gaat botvieren op iemand die er totaal niets mee te maken heeft.

  En als straffen volgens jou niet de beste maatregel is, wat dan wel? Eerst erover discussiëren zeg je. Wat voor ideeën heb jij er dan bij? ‘Foei, niet meer doen he?’ zeggen met een aai over de bol? Hun financiële tekorten dan maar aanvullen uit de staatskas? (goed, dat gebeurt ook als ze achter slot en grendel verdwijnen alleen zijn ze dan ook van de straat)

  Oom agent lijkt tegenwoordig ook niet veel meer te kunnen dan ‘foei’ zeggen. Gevolg: tuig wat hij aanspreekt, interesseert het geen dol en schelden hem desnoods de huid vol. Ja, dat schiet op. Persoonlijk zou ik wel graag willen zien dat bijvoorbeeld politie wat meer rechten zou krijgen. Wie niet horen wil…..

 11. WFvN, ik blijf mensen over een kam scheren. Dat is om ze niet onder te verdelen in soorten. Daarnaast zie ik wel ieder individu als uniek uiteraard. Natuurlijk zit er wel verschil in de gevoelslading tussen de actie van de dader en datgene wat er op een forum toegewenst wordt. Dat de dader hier veel vervelender gedrag heeft getoond lijkt helder. Ik probeer echter wel een gedachtengang achter de situatie uit te leggen, die slachtoffer en dader met elkaar gemeen hebben.

  Hoe ik me een straf voorstel. Allereerst, ik geloof wel in straf, maar dan in de vorm van leermaatregelen. Zoals ik al aangaf niet vanuit de wens tot vergelding.
  Soms leert men het beste door iets heel vervelends te ervaren. Daarmee bedoel ik dus dat een zware straf goed kan werken. Van gevangenisstraffen heb ik niet zo’n hoge dunk, althans niet in de vorm waarin ze gegeven worden. Het is een bekend verschijnsel dat men er crimineler uitkomt dan dat zij er in gaat. Wat gepaster zou zijn? Ik kan het je niet vertellen. Wat dat betreft kom ik ook niet verder dan de beschrijving van de huidige situatie. Ik vind het best een moeilijk onderwerp als ik eerlijk ben. Wel boeiend, dat wel.

 12. Overigens bij het woord ‘leermaatregelen’ is het voordehandliggend om te denken aan praatsessies en kopjse thee. Dit is niet wat ik bedoel, ik bedoel dat het karakter van de straf opbouwend moet zijn. Dat kan in veel vormen gegoten worden.

 13. @WFvN,
  Volkomen met je eens, die daders hebben het zo moeilijk gehad. Die kunnen er ook niets aan doen, die moeten we de hand boven het hoofd houden.

  Belachelijk!

 14. Herm, ik vraag me echt af of je wel kunt lezen. Is het te moeilijk wat ik zeg? Wat is dit? Het enige wat er in je opkomt is het cliché ‘dat ik de daders de hand boven het hoofd zou houden’. Dit is totaal niet wat ik zeg. Misschien moet ik eigenlijk helemaal niet op je reageren, want we praten blijkbaar in totaal verschillende talen.

 15. @ghehe:
  Weer wat helderder. Echter blijf ik nog wel altijd bij één ding steken:
  Dader neemt letterlijk zelf het ‘recht’ in eigen hand
  Slachtoffer doet dat niet maar wenst hem het recht wel toe.

  Toch ook nog altijd een wezenlijk verschil.
  Wel apart trouwens dat je actief probeert mensen niet in hokjes in te delen. Je hersenen doen namelijk niet anders dan dat!

 16. ik bedoel dus:
  – je hersenen = menselijke hersenen algemeen
  – hersenen delen de boel in hokjes in, jij gaat daar dus bewust tegenin

 17. ghehe, ik kan hier altijd prima met je discussiëren. Toch heb je voor je initiële reactie van mij ook een minnetje gehad.

  Ik vind dat geen enkel individu een reden heeft om op deze manier iemand geld afhandig te maken. Iemand kan gepest, mishandeld, zelf beroofd of wat dan ook zijn! Het is NOOIT een reden om op deze manier twee onschuldige mensen in hun diepste persoonlijkheid te raken!

  Ik ben het ook met de stelling eens, dat een agent alleen maar “foei” mag zeggen. Daar hebben dit soort jochies toch schijt aan?!?
  Hoe kun je ze wél raken? Ik denk dat als ze de verkeerde een keer tegen komen (die het recht in eigen hand neemt en de kennis en kunde heeft om zich te verdedigen) dat ze het wellicht afleren. Maar dan wordt zo’n rotjoch doodgeslagen omdat ie de verkeerde tegenkwam en dan is het ook weer niet goed! Dan moeten we weer in een stille toch lopen.

  Ik vind dat deze jongens als individu eens GOED moeten nadenken!

  Ik ben zelf echt eens goed gaan nadenken… Hoe kun je dit voorkomen? Volgens mij helemaal niet! Er zullen denk ik altijd mensen zijn die wel bepaalde materialistische zaken willen hebben, maar geen zin hebben om er moeite voor te doen. Die mensen zullen dan op het idee komen om bijvoorbeeld iemand te beroven. Ik denk dat het enige wat daarbij helpt is het achteraf straffen voor de daad. En uiteraard proberen dat zo snel mogelijk te doen om herhaling te voorkomen. En zodra ze gepakt zijn VERDOMD goed in de gaten houden!

  Let wel: we hebben het hier niet over iemand die aan lager wal geraakt is en een keer een brood steelt van een bakker om te voorkomen dat ie verhongert!

  Dan krijg je dit verhaal

 18. WFVN,

  Weer wat helderder. Echter blijf ik nog wel altijd bij één ding steken:
  Dader neemt letterlijk zelf het ‘recht’ in eigen hand
  Slachtoffer doet dat niet maar wenst hem het recht wel toe.

  Klopt, daarom vind ik de gevoelslading (en daar heb je gelijk in, de praktische uitwerking ervan)ook aanzienlijk verschillen. Ik ben het dan ook echt niet eens met het gedrag van de dader, laat ik daar helder over zijn.

  Menselijke hersenen delen inderdaad alles op in hokjes, vooral het rationeel denken is daar goed in. Men vind dit ook erg belangrijk, zo belangrijk dat de hele maatschappij is ingericht op dit denken.
  Maar hersenen doen meer dan rationeel denken. Creëren en ervaren van emoties, het aansturen van het lichaam en nog veel meer. Je zult merken dat wanneer je de focus niet alleen op het rationele toelegt, maar meer gedoseerd op deze drie functies, dat dat hokjesdenken ineens een stuk minder belangrijk wordt.
  Het is dus niet dat ik nooit in hokjes wil denken (vechten tegen de bierkaai), ik wil er echter ook niet al teveel nadruk op leggen. Wat overigens grappig is in deze context, is proberen misdaad volledig uit te bannen. Volgens ditzelfde hersensysteem heeft de samenleving een negatieve kant nodig, zodat de mens zich kan onderscheiden. Het uitbannen van de misdaad is dus iets wat nooit zou gebeuren, het is tegennatuurlijk.

  Plantje,
  Natuurlijk hebben ze dat recht niet, maar ik vind ook dat men niet het recht heeft om ervoor te pleiten dat iemand zijn leven lang ellende meemaakt om het eigen wraakgevoel te bevredigen. En zoals ik al aangaf, denk ik bij straf ook niet aan een gesprek met een kopje thee. 😉

 19. @ghehe
  Je spreekt over ‘deze drie functies’. Het is me niet geheel duidelijk of je dit bedoelt, dus vraag ik het even na:
  Je bedoelt: 1) Creëren en 2) ervaren van emoties en 3) aansturen van het lichaam?

  Zo ja, dan kan ik je echt neit volgen. Juist punten 1 en 2 en mogelijk ook 3 zijn directe gevolgen van het onoverkomelijke gedrag van de hersenen: het categoriseren van ervaringen (‘hokjesdenken’ dus; en lees daar niet de negatieve lading die het veelal woord heeft)

  Maar goed, daarmee ga ik wel flink offtopic.

 20. Haha, dan maar offtopic.
  Ik bedoel de functies denken, voelen en handelen (die laatste is een voortvloeisel uit idd). En nee, die hebben niet alles met categoriseren te maken. Het categoriseren begint wanneer ratio er zich mee bemoeit, tenminste zo ervaar ik het. Hoewel de wisselwerking er altijd zal zijn.

  Inderdaad hokjesdenken heeft een negatieve lading, ik denk ook meer dat ik die interpretatie van het woord voor me had. Categoriseren is op zich natuurlijk niet verkeerd, al vind ik het bijzonder oncharmant omdat te pas en te onpas bij mensen te doen. Vandaar ook dat ik dat zoveel mogelijk probeer te vermijden.:)

 21. Proberen, daar zal het ook grotendeels bij blijven ben ik bang. Je hersenen gebruiken het ‘categoriseren’ om in toekomstige, vergelijkbare situaties je een idee te geven wat er aan de hand is en hoe te handelen, ja, te handelen. Dat hele categoriseren helpt je mee bij een stukje ’toekomstvoorspellen’ (eigenlijk: toekomst verwachten)

  Zonder categoriseren zou je vermoedelijk niet eens normaal kunnen functioneren 😀

 22. Ik denk dat dat wel degelijk kan.:) Laten we de feiten eens opsommen. Volgens jouw beredenatie is hokjesdenken iets natuurlijks. ben ik het mee eens. Maar waartoe heeft dat ons gebracht?Is het zo dat wij nu zover zijn dat we criminaliteit kunnen verslaan? Volgens mij niet.

 23. wfvn,

  je hebt het over oorzaak en gevolg.

  Oorzaak: de straat rovers zijn (bijv)uitgescholden.
  Gevolg : ze slaan en beroven je.

 24. Overvalletje hier, overvalletje daar, straatroofje hier, straatroofje daar…gaat goed in zuid (om die discussie maar weer eens op te laten waaien 😉 )

 25. @a
  Ik geloof niet dat ik dat oorzaak/gevolg hoef uit te leggen want dat heb ik al gedaan. Als je even terug leest, zie je het helemaal terug komen in de discussie tussen ghehe en mij.

 26. Ik denk dat dat wel degelijk kan. Laten we de feiten eens opsommen. Volgens jouw beredenatie is hokjesdenken iets natuurlijks. ben ik het mee eens. Maar waartoe heeft dat ons gebracht?Is het zo dat wij nu zover zijn dat we criminaliteit kunnen verslaan? Volgens mij niet.
  Door ghehe, op 19 juli 2009 om 02:48

  Toch denk ik wel dat we hokjes denken nodig hebben om beleid te kunnen maken.
  En ik ben ook van mening, dat je beleid moet maken. Je kunt niet alles zomaar zijn gang laten gaan.

  Maarten en Ans, ik heb zovaak zoiets meegemaakt en het interesseerde me doorgaans na 2 dagen al geen donder meer.

  Dit verbaast mij in het hele verhaal eigenlijk nog het meeste! Meen je dat serieus?!? Is er dan geen moment dat je denkt: “Dit had ook anders kunnen aflopen!”? En word je er nu nooit eens onzeker van? Je hoeft ook niet permanent als een angsthaas door het leven te gaan. Maar volgens mij wordt een mens toch wel iets meer achterdochtig als hij/zij zoiets als dit heeft meegemaakt!

 27. Overigens: gisteren kwam ik op de fiets twee gastjes tegen die zeker wel aan het signalement voldoen. Maar daar heb je eigenlijk toch niets aan? Dat signalement is volgens mij alleen zinvol als ze de volgende keer op heterdaad betrapt worden…
  Om nu iemand aan te gaan spreken omdat ie voldoet aan een signalement waar duizenden anderen hier in Zwolle ook aan voldoen 🙁

 28. Plantje, ik zou ze er zeker niet op aanspreken. Als die lui na 4 dagen nog in dezelfde kleren rondlopen, dan zijn ze gevaarlijk onverschillig:D

 29. volgens mij ziet plantje ze een beetje vliegen

  heldhaftige verhalen over ‘dat plantje dat varkentje wel even zal wassen als ze aan hem of zijn familie komen’, komt ie vervolgens de mogelijke daders tegen gaat ie dat op internet verkondigen in plaats van ze er op aan spreken of de politie bellen.

  tsja…

 30. Ho ho!

  Het kan misschien anders overkomen, maar dat was dan niet zo bedoeld. Ik zeg niet, dat ik het allemaal wel zou weten en dat ik heel anders gehandeld zou hebben als ik slachtoffer of familie van het slachtoffer was. Ik vind alleen dat ghehe er wel heel gemakkelijk overheen lijkt te komen.
  Verder wil ik graag wat begrip tonen voor de gevoelens die slachtoffers en mensen in hun directe omgeving hebben. Volgens mij is op zo’n moment het laatste waar je op zit te wachten een soort van vergoeilijking van de actie van deze daders.
  Nu wil ik ook weer niet zeggen, dat ghehe of wie dan ook deze actie goedkeurt, maar het wordt wel behoorlijk (misschien zelfs te) genuanceerd.

  Tenslotte wil ik alleen maar laten zien hoe weinig zinvol zo’n signalement is. Het litteken op de lip was ik vergeten, maar dit is ook zo ongeveer het enige wat iemand enigszins uniek maakt. Voor de rest is het signalement nogal generiek. Dát is wat ik bedoel te zeggen!

 31. Wat een discussie, mijn ervaring in het leven is. Mensen die andere mensen beroven en het mes op de keel zetten, geen werkstraf en geen begeleiding van een staf met sociale broeken met str…t die kijken of er toevallig in zijn jeugd iets gebeurd is dat aanleiding geeft tot deze daad. Ik heb het ook niet zo tof gehad in mijn jeugd, maar zet ook geen mensen het mes op de keel als ik geen geld heb.

 32. Plantje,
  Wat ik aan wil geven is dat we vooruit en in oplossingen moeten denken in plaats van continu te emmeren over wat iemand allemaal wel niet moet ondergaan. Ik begrijp werkelijk niet wat hier het nut van is namelijk, we schieten er niets mee op. Tuurlijk begrijp ik ook wel dat soms afreageren moet kunnen, maar het gedrag wordt inmiddels een beetje voorpelbaar. Ik lees een bericht over een criminele daad en ik weet al precies wat er op gezegd wordt, ‘naar Siberië, nekschot geven, gewoon levenslang opsluiten etc.’ t is net een langspeelplaat die blijft steken. Dus als je het minder genuanceerd prefereert, dan zou ik hier prima een lompere reactie op kunnen geven.

  Oh ja, over dat minnetje, no worris. Zoals je ziet spaar ik minnetjes achter mijn reacties. Ik begin er patronen in te herkennen. ’t is erg voorspelbaar en doorzichtig. Ik denk dat men ook minnetjes achter deze reactie plaatst. Als zij dat doen, dan bevestigen ze in principe dat ik hun denkpatroon doorheb. Dat zou mij ego strelen.:D

 33. @Ghehe
  Ik zal je bijstaan voor een minnetje, dan weet je in ieder geval dat ik je mening niet deel. Denk dat jullie dit onderwerp maar moeten overlaten aan de politiek, komt ook niets van terecht, maar dan kunnen jullie je ergens anders nuttig maken want dat gelul hier schiet ook niet op. Misschien slachtoffer beleid, want dat is een zware klus. Bij de daders staat een team klaar van sociale ……… psy ……… reclassering enz. daar hoeven julie niets aan te doen. Succes

 34. Wil je het patroon delen? Ik ben er nog niet achter. In dit bericht worden mijn bijdragen redelijk positief beoordeeld maar op andere plekken soms negatief terwijl ik niet weet wat ik fout gezegd zou kunnen hebben.

 35. Hmmm…ok ghehe…ik kan je voor een groot deel volgen.

  Toch is het dit keer wellicht niet 100% hetzelfde. In de eerste plaats hoop ik persoonlijk gewoon dat ze dat volk pakken. (Was ook mijn eerste reactie.) Los van wat ze er vervolgens mee doen.

  Na enkele reacties van mensen die dicht bij de slachtoffers staan vond ik dat wel nogal een contrast met hoe politiek, beleidsmakers en beleidshandhavers de boel interpreteren en behandelen.
  Meestal is het juist zo, dat we hier als buitenstaanders vanalles te vertellen hebben over hoe verkeerd de politiek het doet en hoe hard daders aangepakt moeten worden. Nu kwam er eindelijk eens reactie van iemand die dicht bij de slachtoffers betrokken is en ik vond dat wel interessant om op te reageren.

  Op zich is het erg nobel om te proberen te voorkomen dat zoiets nog vaker voorkomt, maar ik denk dat dat niet te doen is.

 36. @ Herm, het klopt, we schieten er niet veel mee op. Maar jouw reacties voegen de daad echter ook niet bij het woord. Misschien is dat waar een forum voor bedoeld is, praten en meningen delen zonder dat daar meteen consequenties aan vastzitten. Persoonlijk vind ik dat wel plezierig, het geeft de ruimte om fouten te maken. Overigens bedankt voor je minnetje, was natuurlijk vooral bedoeld als flauw grapje;)

  WFvN,
  Natuurlijk zie ik geen heel duidelijk patroon, ik kan echter wel een beetje inschatten welke mening wel of niet in de smaak valt. Soms heb ik een mening die niet in de smaak valt. Dat vind ik niet erg, ik blijf er achter staan totdat een goed argument daar verandering in brengt. Een aantal minnetjes achter mijn reactie overtuigt me weinig eigenlijk. Ik vond de 8 minnetjes achter mijn reactie echter wel reden om er wat over te zeggen, zei het in de vorm van een grapje.

  Plantje, je argument van dat er iemand was die wel dichtbij het slachtoffer stond en van daaruit het forum opgaat, vind ik steengoed. Wel is het zo dat als je een forum opgaat, dat je reacties kan krijgen. Moet wel toegeven, dat het inderdaad best heel ok is dat iemand die dichtbij het slachtoffer staat ook zijn mening geeft, zo had ik het nog niet bekeken. thanx.
  🙂

 37. re:weetikveelhoeveel berichten.
  allemachtig wat een lange discussie, waar het precies over gaat weet ik niet want ik ben momenteel niet van plan het allen te lezen, maar wat me toch stoort is dat ik blijkbaar een wraakzuchtige geest heb, ik gun blijkbaar die daders (of zullen we ze maar slachtoffers van de maatschappij noemen?) een slecht leven enzo, want ja, van mij verdienen ze echt iets beter.

  denk na, als ik op zoek was naar wraak liep ik met een groep vrienden met messen en knuppels door zwolle zuid, zo dom ben ik niet.

  die mensen moeten leren dat er meer mensen op de planeet zijn en dat wat zij doen echt niet kan, en tot ze dat geleerd hebben ? gewoon in de bak, maarja, ik ben natuurlijk ontzettend irrationeel en ik moet er rekening mee houden dat die mensen het misschien wel heel slecht hebben, en natuurlijk kunnen zij zich totaal niet bedenken dat je niet een totaal willekeurige voorbij ganger, die lekker een muziekje luisterd en op weg terug is van zijn vriendin, een mes onder zn hoofd duwt en dwingt zn portomonnee weg te geven.

  omdat zij zo ontzettend benadeeld worden kunnen zij dat vast niet begrijpen.

  en als ik het zo van sommigen hier lees, schijn ik daar begrip voor te moeten hebben,

  ik bedank hiervoor.

 38. Ben blij dat je niet wraakzuchtig bent Maarten, helaas schoor ik je over een kam met mensen die dat wel waren, misschien interpreteerde ik je reactie verkeerd. Alleen wat ik niet begrijp is dat je iets zegt over ‘dat je begrip moet hebben’. Ik neem aan dat je mij daarmee bedoelt want dat wordt me vaker verweten in deze discussie. Ik vraag me echter af waarom men denkt dat ik dat zeg. Een opbouwende straf waar ik het steeds over heb, zegt niet over begrip voor de daders, het zegt iets over wat we er mijns inziens mee zouden moeten doen.

 39. Ben blij dat je niet wraakzuchtig bent Maarten, helaas schoor ik je over een kam met mensen die dat wel waren, misschien interpreteerde ik je reactie verkeerd. Alleen wat ik niet begrijp is dat je iets zegt over ‘dat je begrip moet hebben’. Ik neem aan dat je mij daarmee bedoelt want dat wordt me vaker verweten in deze discussie. Ik vraag me echter af waarom men denkt dat ik dat zeg. Een opbouwende straf waar ik het steeds over heb, zegt niet over begrip voor de daders, het zegt iets over wat we er mijns inziens mee zouden moeten doen.

  dit is een uitleg waar ik op kan reageren want dit is duidelijk samengevat, ik ben het helemaal met je eens dat je wel moet proberen er weer ‘normale’ mensen van te maken, anders kan je ze zo lang opsluiten als je wil maar dan verbeterd er niets, ik vind wel dat je ze van straat moet halen zo lang als nodig is om zeker te zijn dat ze het niet weer zullen doen. misschien is dat een betere uitleg.

Reacties zijn gesloten.