Het weer: buien

Foto van auteur

Zwolle – Vandaag bepalen buien het weerbeeld en is het met maximaal 18 graden fris voor de tijd van het jaar. Ook morgen zijn er veel buien. Vanaf maandag knapt het weerbeeld op en vanaf dinsdag wordt het ook weer warmer.

17-07-2009_weerfoto.jpg

Zaterdag begint de dag met wat zon, maar al snel worden er vanuit het westen buien aangevoerd. In het noorden van het land kan een zwaarder exemplaar vergezeld gaan van onweer. De wind waait uit het westen of zuidwesten en is meest matig boven land tot (vrij) krachtig aan zee, 5-6 Bft. In de namiddag kan de wind in het noordwestelijk kustgebied zelfs even hard worden, 7 Bft. Met maximaal een graad of 18 is het vrij fris voor half juli. Morgen zal het weer opnieuw in het teken staan van buien. Ze kunnen zelfs wat heftiger zijn dan vandaag en naast onweer ook windstoten met zich meebrengen. Tussen de buien door laat de zon zich af en toe zien. De wind waait nog steeds stevig uit het westen tot zuidwesten en met 17-19 graden blijft de middagtemperatuur vrij laag.

Maandag neemt het aantal buien af, maar een geheel droge dag wordt het zeker niet. De wind waait uit het westen en kan vooral in de noordelijke kustregio’s nog flink uitpakken. Met 18 graden in Leeuwarden en 20 graden in het zuiden van het land boekt de temperatuur lichte winst.

Dinsdag draait de wind naar zuid en dit merken we direct aan de temperatuur. Met 22-25 graden wordt het een stuk warmer dan de dag ervoor. Er is kans op een lokale bui, maar op de meeste plekken blijft het droog.

De rest van de week is de kans op enkele (onweers)buien tamelijk groot. Met 20-25 graden overdag ligt het kwik rond of net boven normale waarden voor de tijd van het jaar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Het weer: buien”

Reacties zijn gesloten.