Profspektakel contracteert Ivanov en Van Leijen

Foto van auteur

Zwolle – De organisatie van het woensdag 12 augustus te houden Peperbus Profspektakel probeert de Russische vedette Sergej Ivanov aan de start te krijgen. Ivanov is een ‘grote meneer’. Naast de veertiende etappe in de Tour de France van dit jaar won hij dit seizoen onder andere ook de openingsrit van de Ronde van België, de Amstel Gold Race en werd hij voor de tweede keer op rij gehuldigd als wegkampioen van Rusland. In Zwolle willen ze de Russische hardrijder van het team Katusha graag aan de start hebben.

In de Amstel Gold Race reed Ivanov in de finale met Karsten Kroon en Robert Gesink. Op het vals plat van de Cauberg demarreerde eerst Gesink. Kroon en Ivanov pareerden de aanval van de kopman van Rabobank. Kort daarna, in de beklimming van de Cauberg, versnelde Ivanov. Karsten Kroon volgde en werd in de eindsprint geklopt door de Rus. Na z’n triomf in de veertiende Touretappe van dit jaar noemde Sergej Ivanov zijn zege in de Gold Race ‘de mooiste’ want ‘winnen in de Amstel Gold Race was een lang nagestreefde droom.’ Eerder al, in 2001, won de sterke en slimme Ivanov ook een etappe in de Tour de France.

De erelijst van Ivanov, die te boek staat als een allrounder en vaak te zien is in ontsnappingen, is imposant. In de loop der jaren heeft hij grote triomfen behaald in onder andere de Tour de l’Avenir, ritzeges in de Ronde van Zwitserland, de Ronde van Nederland, de Ronde van Frankrijk, de Ronde van België en de Ronde van Luxemburg. Zes keren is hij al gehuldigd als wegkampioen van Rusland. De Zwolse organisatie hoopt dat de Rus het hem voorgelegde contract zal onderteken en woensdag 12 augustus in Zwolle aan de start zal staan.

Ook Joost van Leijen, de nummer drie van het nationaal kampioenschap 2009 in Landgraaf, is er woensdag 12 augustus bij in Zwolle. Ook de nummer twee, Kenny van Hummel, maakt z’n opwachting in het Peperbus Profspektakel. Kampioen Koos Moerenhout heeft de organisatie laten weten dat hij verhinderd is op 12 augustus.

De organisatie is blij met de komst van Joost van Leijen. De 25-jarige semiprof uit het Gelderse Ewijk deed van zich spreken tijdens de nationale titelstrijd in Landgraaf door in de finale heel knap stand te houden tegen gevestigde profs. Met z’n spraakmakende manier van rijden behaalde Joost van Leijen niet alleen de bronzen NK-medaille, maar ook een profcontract bij de ploeg Vacansoleil. In augustus maakt Joost de overstap van het continentale team Van Vliet EBH Elshof naar het profteam van Vacansoleil.

Van Leijen – in 2005 met een vierde plaats net buiten het podium in de toen door Peter Möhlmann gewonnen Ster van Zwolle, in 2006 winnaar van de Ronde van Limburg, in 2007 eindwinnaar van de Ronde van Slowakije, in 2008 winnaar van de groene sprinttrui in de Ster Elektratoer en in 2009 tweede in Olympia’s Tour en derde tijdens het NK – is een renner die altijd wil winnen. ‘Normaal lig ik een nacht wakker als ik in kansrijke positie niet gewonnen heb. Na afloop van het NK had ik dat niet. Achteraf had er misschien meer in gezeten als ik niet zo vaak op kop gereden had in de kopgroep. Ik denk dat de profs me dat niet kwalijk genomen hadden. Ik was misschien wel te gretig, maar ben tevreden met m’n derde plaats en ga proberen zo goed mogelijk te scoren bij Vacansoleil.’

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Profspektakel contracteert Ivanov en Van Leijen”

Reacties zijn gesloten.