Het weer: Kans op mist in de ochtend

Langenholte
Foto: Ank Pot

Dinsdagochtend is er kans op nevel of mist in Zwolle en omgeving. In de loop van de ochtend knapt het zicht op. De dag begint met ongeveer 12 graden, het is iets frisser dan voorgaande ochtenden. Er staat weinig tot geen wind.

Later komt er een beetje wind te staan. Zwak tot matig, kracht 2 à 3, uit het zuidwesten. Vrij warme lucht stroomt hierheen. Een temperatuur van 20 graden of nog een paar graden hoger is bereikbaar ’s middags, zeker als de zon meehelpt.

Dat gaat vermoedelijk beter lukken dan op maandag, toen de bewolking ondoordringbaar bleef voor de zon. Met wat mazzel verschijnen dinsdag stukken blauwe lucht met sluierwolken boven de stad.

Woensdag overheersen de wolken weer, maar de middagtemperatuur is met ruim 20 graden nog steeds ongewoon hoog voor deze fase van oktober. Rond 16 graden zou normaal zijn. Woensdag heeft meer wind uit het zuidwesten te bieden en vanaf de avond regen. Die valt uit een vrij smalle strook. Misschien dat Zwolle er in de nacht naar donderdag even onderuit glipt.

Donderdagochtend keert de neerslag terug naar onze omgeving. Het lijkt een onvervalste regendag te worden met druipnatte grijze bewolking, weinig wind en een middagtemperatuur van ongeveer 17 graden. Vrijdag stevent een nog grotere bak regen vanuit het zuidwesten op Zwolle af.

Foto 1
Langenholte - Foto: Ank Pot
Langenholte
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)