Algemeen Log 49

Foto van auteur

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

 

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 200 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 50 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

340 gedachten over “Algemeen Log 49”

 1. Aranka
  Eénmaal eerder heb ik er iets over gezegd. Maar kan het in de Zwolse media iets minder gaan over Aranka Wijnbeek. Ze is conservator van ons Stedelijk Museum. Dat is mag ik toch aannemen een betaalde baan. Gewoon haar werk. Waarom moet zij bijna elke week met een foto (hetzij van het z.g.n Sinterklaasmuseum, een stadswandeling of noem maar op, de media halen.
  Een verpleegkundige die gewoon haar werk doet zien we ook wekeleijks niet met foto en al in de krant.

 2. Dick,plantje,gehe ( ofzo )en alle andere vaste bezoekers. Jullie wonen in de stad wat vinden jullie hiervan? Klik
  Door derk, op 7 augustus 2009 om 21:34

  Ik heb hem vannacht half gekeken. Ik ga de rest ook nog een keer kijken en dan reageer ik er op.

  Maar nu eerst al mijn pc’s van de nieuwste Windows 7 versie voorzien! 😀

 3. Helemaal eens met Dick, soms lijkt het wel rtl, telkens dezelfde figuren alsof er niet meer mensen zijn met kennis en kunnen.

  Ghehe, mensen die iets aanbieden krijgen niet altijd een plaatsing in de kranten in Zwolle.

 4. Derl,

  Is al een oud filmpje. Wat mij voornamelijk opvalt is dat er mensen in gladgestreken pakken denken te kunnen vertellen hoe het leven in elkaar steekt. Ze komen over alsof ze er geen sodemieter van begrijpen.
  NIemand wil dit in de buurt natuurlijk, als ik ze toch tussen de gemeenschap zou plaatsen, dan juist daar waar mensen rijk zijn en luxe hebben, geeft een beetje balans;)

 5. Goed idee Ghehe 1:21! Goed voor het inlevingsvermogen van mensen als het gaat om de situatie in de zorg. Denk dat de conclusie al na 1 bijdrage is…..kappen in de overhead!

 6. Bedankt voor je beschouwing van het filmpje, nu hoef ik het niet eens meer te zien. Heb nl ook een enorme aversie tegen gladde gluipers in gladgestreken pakken. Zeker met een strop erop.

 7. Ja Dick, stel je voor dat we elkaar op t terras nog mis zouden lopen, en daarmee de nodige alcoholische versnaperingen, ik moet er niet aan denken….zou Pietje de vries ook nog komen>? ook altied leuk om erbij te hebben!

 8. Piet heb ik een luizige maand of 3-4 geleden nog op de fiets geholpen 😀

  Kan wel, met aan zekerheidgrenzende twijfel, een zéér bijzondere gast aankondigen. Denk dat ik er tegen half 4 bent want……moet De Godenzonen nog live zien bij hem 8)

 9. Ah, begreep het eerder al een beetje. Hopen dat Robby ook wat later komt. Hij is altijd zo snel weg, hij wou vorige keer niet eens een colaatje 😮 Zou wel benieuwd zijn naar zijn indrukken na vandaag van WVF-A1 :'( En bellen kost zoveel tijd.

 10. @ Zwolse op Log 48

  ik ook,maar heb hem nog in beraad gehouden.
  Door Zwolse, op 7 augustus 2009 om 10:47

  Ze hebben storing gehad in de moppentrommel :o:'(>:(

 11. weet iemand wat er met de moppentrommel van lijst willem lucht is gebeurd ?? schijnt dat ie zelf grof tekeer ging en daarop aangesproken is door anti-semitisten

 12. Zijn de heren alweer thuis van het cafe bezoek of doorgegaan naar het festival of niet in kuch “de gelengeheid” om het weblog te bezoeken? 😉

 13. Ook doodziek van Gordon, Joling en Froger ?

  Remia sauskloppers bv sponsort Gerard Joling. Laten we als consument duidelijk maken dat we deze derderangs uitgerangeerde huilebalk niet meer pruimen.

  Daarom: Koop AUB geen Remia meer tot ze die afschuwelijke Joling-Saus Commercials van de buis halen !!!! 8)

 14. @dick
  Gelukkig heb jij een verstanig management ! ;D Roeptoetert het morgen maar over het Assendorperplein heen ! Morgen helaas alweer geen muziektent voor mij. Familiebezoek :'(

 15. Zo is’t Gezellig, maar ik vind een gezellig management belangrijker.
  K*t met peren dat je er niet bij bent morgen!!!
  Overigens….Godenzonen meegekregen????????????????

 16. Toch wel jammer dat die jongen van Van der Kamp ergens zoek is geraakt. Zou Godenzonen komen kijken en gaf vorige week ook al geen sjoechem op geroeptoerter bij de FC. Was verdorie ons aller Simone nog wel getuige van :'( En die Duimpies, ook nog niet terug van vakantie. Tjonge, het leven is wel een strijd!

 17. Wijsheid komt met de jaren Joppuh, vroeger had ik teringhekel aan huiswerk. Maar toen werd het ook niet zo mooi verpakt 8) Vanmiddag ook nog ff kijken?

 18. Was net benieuwd naar de tussenstand. Gezellig aan de beugels! Het is wel benauwd, vrees een zelfd scenario als gister. Kwa vochtigheid.

 19. Tijdens de buscombi naar AGOVV afgelopen vrijdag heeft een FC Zwolle supporter in bus 1 de mexicaanse griep onbedoeld weten over te brengen. Diegene die het virus zelf onder de leden had was zelf ook niet op de hoogte van de griep. Inmiddels is bekend dat er een paar supporters besmet zijn geraakt. Diegene die in bus 1 hebben gezeten en in het uitvak hebben gestaan in Apeldoorn kunnen dus eventueel besmet zijn met het virus. Voel je je verkouden of beroerd neem dan voor de zekerheid contact op met je huisarts.

 20. Ik neem dit hier even verder door…

  Heb je nog een zanger nodig Plantje, in dat Litter? Heb een (on topic) goede ZWOLLE-ZUIDENAAR rond vanmiddag die ook veel gezongen heeft in bands. Vrees echter dat hij te druk is.
  Door dick, op 9 augustus 2009 om 21:09

  Nee, eigenlijk niet. Zingen vind ik zelf ook ERG leuk om te doen. Vandaar dat ik ook weer zanglessen ga nemen. 🙂

 21. Hoorde om 8 uur op het Radio 2 nieuws, dat ze bij Zenit hr. Advocaat per direct hebben ontslagen ivm slechte resultaten. Nou, denk dat het hem niet zo heel veel uitmaakt.

  Leven als god in Rusland, daarna wat bereiken in Belgenland. Goed voor elkaar!

 22. Trouwens vorige week het boekje ”Zwolse blauwvingers” verhalen onder de sassenpoort van Paul Reichenbach gekregen van mijn man. Echt leuke en grappige verhalen staan er in.

 23. @Zwolse

  Hij heeft het bij waanders gekocht! We zitten nu te wachten op het stripboek wat uit gaat komen:D

  @Dick
  Ik zou zeggen koop van al die supers alles op, ik vind het echt een schande!

 24. Het kan toch verdorie niet alleen door de trainert van D1 en de technisch verantwoordelijke bij SVI komen, dat de toekomst er daar goed uitziet? Ok ongetwijfeld speelt de bar-comedy ook geen belangrijke rol….nou ja we zien wel.

 25. Ff 3 kandidaten (van de buren een end weg, waarschijnlijk vernoemd naar de Sargassozee) voor het woord van het jaar 2009:
  – terugn*uken (oudste, komt oorspronkelijk van hun)
  – internetkomkommerfittie
  – blogh*eren

 26. Inval leegstande boerderij Hessenpoort
  Mensen, ik kwam vandaag door de hessenpoort en kwam ter hoogte van de siegenstraat/nieuwleuserdijk een leegstaande boerderij tegen waar op dat moment 3 politiebusjes op de oprit stonden en de agenten met honden het pand waren betreden. Ik moest helaas doorrijden van de agent aan de straat maar ben best wel benieuwd of iemand hier de bron van het verhaal weet?
  groet,HPBR

 27. Henri gaat ergens papier prikken,dan doe je wat nuttigs voor de gemeenschap.
  Verwacht je werkelijk dat je onzinnige geleuter indruk maakt?

 28. Ook in de IJsselhallen is genoeg te doen:

  Knotsgekke Kaartendagen

  13 t/m 15 Augustus 2009 Snuffelmarkt

  6 September 2009 Zwolse Vogelmarkt

  19 September 2009 Dierenpret Zwolle

  20 September 2009

 29. Diana is misschien met vakantie o.i.d. 8)

  Hieronder een stuk uit een column van Nico Dijkshoorn, iemand die het dus nog niet begrepen heeft aangaande nederlandstalige hiphop:

  Overdrijf ik? Ik denk het niet. Een van de officieel gevaarlijkste, eerlijkste en bekendste niet mainstream hiphop acts heet Opgezwolle. Hun naam is meteen al een zwaktebod. Een woordgrapje over de stad waar ze vandaan komen. ⤽Hoi, wij zijn Keiharde Wijk, uit Harderwijk.⤝ He, wij zijn Verrotterdam⤝ ⤽Te gek, bedankt moederneukers, laat je horen voor Aan Je Eindhoven⤝ Dat werk. Opgezwolle rapt over het grote stadsleven in Zwolle. Op zich een leuke vondst. Naar school gaan en er achter komen dat je moeder leverworst op je brood heeft gedaan in plaats van de gevraagde motherfucking sandwichspread. Veel meer kan er volgens mij niet fout gaan in Zwolle. Of je bent vroeger een keer van een wipkip afgevallen. Dertig coupletten heftige rhymes er uit gooien over de prijs van een smulrol in snackcafetaria De Zwolse Hartklep, meer mogelijkheden zie ik niet

  Ik heb hun teksten er maar gewoon eens bij gepakt. Het is nog erger dan ik vermoedde.
  In het nummer Hardcore Rap gaat het als volgt:

  al die rijms zijn Aldi-rijms mijne zijn altijd Albert Heijn
  Hoge klasse Rappers moeten nodig plassen
  ga flows bassen en de hele hoop zo verrassen

  Om uit te leggen wat de luisteraar hoort sluiten ze af met:

  Dit is Hardcore Rap
  Dit is Hardcore Rap
  Dit is Hardcore Rap
  Dit is Hardcore Rap

  Een typisch Zwols gebruik, om alles vier keer te herhalen. Mag ik een tartaartje slager? Mag ik een tartaartje slager? Mag ik een tartaartje slager? Mag ik een tartaartje slager? Natuurlijk, vier tartaartjes voor mevrouw. Nee, ik wil maar 1 tartaartje. Nee, ik wil maar 1 tartaartje. Nee ik wil maar 1 tartaartje. Nee, ik wil maar 1 tartaartje. Als je in Zwolle een kaartje wilt kopen voor een concert en je hebt twee mensen voor je dan kan je net zo goed je slaapzak meenemen.

  Klikkieklakkie nakkienakkie :'(

 30. 😀 Klopt Natascha, een beetje medelijden met hun verzuurde wereldbeeld; gevompbineerd met scoringsdrift. Tja, dan zou je wel eens ongenuanceerde onderbuikonzin kunnen uitkramen.

 31. Hij zou niet aan marktwaarde verliezen als hij gewoon bij Real Madrid eerlijk had gezegd dat hij graag in de basis wilde spelen daar en anders misschien wel helaas ergens anders heen moest. Bovendien ook supergraag in het NL-elftal wilde spelen. Kreeg ie van mij een vette +. Van de bondscoach ook vast wel….Karakter en een positief ingestelde mening.
  Geloof dat weinigen in de voetballerij echt het achterste van zijn tong laat zien. Bang voor hun hachie en/of gebrek aan iq oh natuurlijk de zaakwaarnemer speelt er ook een belangrijke rol in. Zielig dat nog niemand ook voor zijn/haar afwijkende geaardheid durfde uitkomen.
  Of Frank Kramer destijds? Of werd ie alleen maar als h*mo-sexueel bestempeld? ‘T is wat met die macho’s.

  Ok Bogarde, bij Chelsea, die had noten!

  Gister Harry van Oranje nog gezien 😀 Toch wel weer lachen hoor.

 32. Blinde boer in Netwerk
  Heeft er iemand gisteren nog naar Netwerk gekeken ? Er was aandacht voor Henk van der Sar. Die blinde man uit Zwolle-Zuid. http://www.netwerk.tv/uitzending/2009-08-11/blinde-boer-vecht-voor-bestaan

  Ik heb hem vaak zien lopen maar wist niet dat er zo’n trieste achtergrond was. Komt er nog een nieuwsbericht hier van op Weblog ?

  De blinde Henk van der Sar was jarenlang zelfstandig boer in de Noordoostpolder. Door ziekte onder zijn vee moest hij z??n boerenbedrijf met zwaar verlies verkopen. Nu kwijnt hij weg in een huurwoning in Zwolle.

  Vele instanties bemoeien zich met hem, maar niemand helpt. Van der Sar ontvangt al bijna vijf jaar geen uitkering. Hij is afgesloten van gas, water en elektriciteit en dreigt door de woningbouwvereniging op straat gezet te worden.

  In Netwerk een portret van een blinde boer die vermalen wordt tussen overheidsinstanties en hulpverleners.

 33. Zwolle’s trots in dit toernooi, dat vanavond doorgaat:

  Uitslagen Berend Elzermantoernooi-Oosterwolde:

  DSV??61 ?? WVF 1 – 2
  VSCO??61 ?? Go Ahead Kampen 0 – 4
  Elburger SC ?? Staphorst 0 – 4

  Stand na de eerste speelronde:
  VerenigingScoreDoelsaldoPunten
  Go Ahead Kampen1-34-04
  Staphorst1-34-04
  WVF 1-32-13
  DSV’61 1-01-20
  Elburger SC1-00-40
  VSCO’611-00-40-4 -4

  Gister VSCO’61 tegen Elburger SC

  12 augustus
  19.15 uur Go Ahead Kampen-WVF

  13 augustus
  19.15 uur DSV-Staphorst

  ==============================================================

  15 augustus
  12.30 uur ESC-DSV
  14.30 uur VSCO’61-WVF
  16.30 uur Staphorst-Go Ahead Kampen

 34. Schandalig dat dit soort wantoestanden voorkomen,terwijl er voor alles en nog wat blikken geitenwollensokken figuren worden losgetrokken.
  Bah om ziek en beroerd van te worden,dat er zo wordt omgesprongen wordt met hulpbehoevenden.

 35. Nico Dijkshoorn is de slechtste columnist van Nederland. Altijd dezelfde grapjes. GAat nooit over iets mooi of over schoonheid, maar altijd afkraken. Zuurpruim zonder taalgevoel.

 36. Filmpje van Erik:

  Het resultaat is teleurstellend, vindt de politie. Maar bij drie personen is drugs aangetroffen

  Zeker teleurstellend, de politie had liever meer jongeren aangetroffen die drugs gebruiken? Hoe moet ik dit opvatten? In plaats van dat ze blij zijn dat de jeugd zich positiever blijkt te gedragen, dan zij verwacht hadden….

  @ Zwolse,
  waarom ga je nu met woorden strooien als ‘geitenwollensokkenfiguren’? Hulpverleners heeft men het vaak over, als men praat over geitenwollensok. Klinkt nogal negatief.
  Hulpverleners zijn nu juist de mensen die deze man wat verder zouden kunnen helpen, die wat verder kunnen denken dan de regels die beleidsmakers opstellen.

 37. Idd Zwolse Van Leur, hij wilde wel geïnterviewd worden. Maar die “nixxx te melden coach met zijn eeuwige broodje kroket” stond al klaar. Jammer. Ken je mijn zeer vriendelijke en gedreven achterbuurmeisje (van toen) ook Mary W.? Stage gelopen bij ome Co, in Amerika geweest. Nu bij Twente op de 1e damesselectie.

 38. Ja ik ken Mary haar net als Annemiek P.ook zo n gedreven tante en ook bij ome Co in opleiding geweest.

  En wat die coach betreft toen waren de kroketten al lekker bij BQ net als nu.

 39. Dick,plantje,gehe ( ofzo )en alle andere vaste bezoekers. Jullie wonen in de stad wat vinden jullie hiervan? Klik
  Door derk, op 7 augustus 2009 om 21:34

  Al een tijdje geleden….
  Ik heb het filmpje eens bekeken. Volgens mij staat alleen niet alles er op; wat wel jammer is.

  Ik moet zeggen, dat ik beide kanten wel een beetje begrijp. Dak- en thuislozen hebben ook recht op een leven! Aan de andere kant zou ik liever niet hebben dat ze bij mij in de straat zouden komen wonen.

  Apart dat je die Abel eerst hoort vertellen, dat ie woede aanvallen kan hebben waarbij hij zichzelf niet in de hand heeft. Vervolgens staat hij op de bijeenkomst te verkondigen, dat men hem niet als dakloze herkent omdat hij er heel normaal uitziet. Dat laatste is ook zo. Maar wat als hij tekeergaat als hij zichzelf niet in de hand heeft en dat is in jouw buurt? Tja…

  Verder weet ik niet precies wat ik van Joop van Ommen moet vinden. Raar kereltje 😉 Maar hij zal wel beste bedoelingen hebben. Dat hij in een Mercedes rijdt zal me worst wezen!

 40. Eens met plantje. Zeker dat Mercedesverhaal, ik zie liever iemand in een Mercedes rijden die werkt in deze sector, dan iemand die in een sector werkt waarin alles op status gericht is.

  Blijf er wel bij, in eerste instantie kan het me voorstellen dat deze mensen in deze situatie een betere plek hebben buiten de gangbare samenleving. Ook voor henzelf, je ziet dat er onenigheid van komt en dat geeft alleen maar meer problemen. Bij verbetering is het een andere verhaal.
  Aan de andere kant, als ze dan toch in de gemeenschap geplaatst moeten worden, dan juist in een rijkere buurt. Als ik beide partijen hoor praten dan denk ik dat de daklozen veel van de rijkeren kunnen leren, maar de rijkeren ook nog een hoop van het leven kunnen leren door daklozen.;)

 41. Ik ken Joop van Ommen al vele jaren en weet dat hij een vent is met het hart op de goede plek.
  Dat Joop zich inzet voor de dak en thuislozen ongeacht kleur afkomst of religie siert hem.
  Dat Joop slaap plekken bied en heeft geboden aan het z.g.n. afvoerputje van Zwolle is voor velen een redding geweest.
  Waar de overheid grote steken liet en laat vallen heeft Joop dat nooit gedaan en bood hulp, zelfs gezinnen met zeer kleine kinderen vonden bij hem een bed en brood.
  Als Zwollenaar ben ik trots dat we hier ooit een rooie dominee hebben gehad met dezelfde insteek.Des te trotser ben ik op rooie Joop (zoals zijn bijnaam is) in onze gelederen te hebben.

  Dat hij in een mercedes rijdt is niet relevant,het is en blijft de man van eenvoudige komaf,die opgroeide in een gezin zonder vader en waar hij met grootste zorg en liefde voor zijn moedertje zorgde.
  Daar zit de kiem van een groots figuur die geen affeniteit heeft met de vergader cultuur,maar de handen uit de mouwen steekt waar nodig is. En ieder individu als mens ziet,iets wat bij velen er nog weleens aan schort.

 42. Eens over Joop van O. en zijn lekker belangrijke auto.

  Mooi Zwolse

  Als Zwollenaar ben ik trots dat we hier ooit een rooie dominee hebben gehad met dezelfde insteek.Des te trotser ben ik op rooie Joop (zoals zijn bijnaam is) in onze gelederen te hebben.

  Voor de toekomst? De sterkste schouders de zwaarste lasten! Tjonge wat kunnen die schouders nog veel beuren. En wat is er al veel ellende. Gister gehoord over de behoorlijk gestegen verplicht woningverkoop?

 43. Nee Dick na het kampioenschap moest er nog gestreden worden om de landstitel en van Leur daar geen rekening mee had gehouden en vrolijk op vakantie ging met een kleine tussenstop die bewuste dag tegen VVV LISSE.

  En de kreketuhhhhhh zijn en blijven lekker in ons clubhuisie.;D

 44. 😀 We komen vast dit seizoen nog wel eens in zo’n warme ragout-sensatie in een krokant-korstje happen. Met mosterd en in een broodje natuurlijk. De zonen van Rijk, GP en Martin V. worden overigens toppers bij WVF; niet erg toch?

 45. Nou ik kan beter leven met dat be quick logo als avatar als een avatar van een ander lid van hier:D:P die doet gewoon pijn aan de ogen:D

 46. ;DKomt me wel bekend voor de naam,zusje/dochter/vrouw?.

  Zat meer tussen de pannen en potten in de keuken,en achter de bar ook vaak te vinden.

 47. Zijn wel geschikte lui Natascha,weet dat jij het volgens mij wel aardig met mijn zoon kon vinden op het werk,ook een Be Quicker en fan van FC ZWolle.;D

 48. Huh???? Wacht ff nu wordt de wereld weer klein:D U bent vast de moeder van L dan? Iemand anders kan ik me namelijk niet herinneren….

 49. Dick daarentegen stelt me teleur op dat punt:P En als L idd de zoon van Zwolse is dan stelt hij me ook teleur op dat niveau maar verder kunnen we het inderdaad prima vinden samen;D

 50. WVF net onterecht met 3-2 van GA Kampen verloren. WVF had veel meer kansen maar wist ze niet te verzilveren. Leuke pot, goede inzet en bij vlagen leuk veldspel. Hoe was Rundum de Peperbusturm?

 51. Ik ben afgelopen seizoen ook eenmaal bij de Kanaries geweest. Het viel me op dat het bier uit een emmer werd gedronken. Is dat nog steeds zo Dick?

 52. VSCO-Oosterwolde. De club met de meeste reclameborden (helaas Nanne niet gezien), met bier uit emmers, doorgaans met veel ontevreden spelers uit de omgeving, met veel —ff schrappen—blokjesblouses, met een gezellige kantine en dito terras, met een reclamebord van de bond tegen het vloeken, met gezelligheid en in de 1e Klasse.

  GA met good-old Piet (helaas ook niet meer bij Berkum) met een Stadshagenese trainert met een ex-WVF-assistent (Mark L.).

 53. Wanneer kunnen we overigens wat over die jongen van Bouwmeester lezen/live zien? Heb wel vertrouwen in hem, maar ja dat had ik ook in Jan Vos en Pietje. Ze gaan verdorie bij de vv Berkum niet altijd even deskundig met WVF-ers om 😉 Ach, als die jongen van Duim en Reintje daar nog assistent zijn, zals het zeker goed komen.

 54. Stratenfestival

  Iemand enig idee of deze goed zijn?

  Podium de Gezelligheid / the Livingroom
  20.00 Acrobat U2 coverband
  23.00 Acrobat U2 coverband

  Podium – Bethlehemskerkplein La Bodega / Plein 34
  20.00 Police Coverband

  De 3 echte Zwollenaren:
  Henk Klompenmaker bij ‘T Beugeltje
  & Henri van Velzen (ZATERDAG OOK IN STADSHAGEN) bij Stappie ook.
  Beiden om 20.00 uur.
  Arm Wolters om 20.50 op ’t hoofdpodium.

 55. Wat hadden we VORIG jaar toch een geweldige ZOMERHIT, nu bij Frits:

  Sweet home Alabama 8)

  Zat net ff bij Zus & Zo (Steenwijk) op het terrasje met een tonic. Pff was nog goed zitten zeg! De Sensator wist te melden dat The Queen op Stoppehaene komt. Vrijdag over 14 dagen; ’t is wel een bijzonder gaaf oogstfeest!

 56. Carice van Houten gaat “De Gelukkige Huisvrouw” spelen in de film die in het voorjaar uitkomt. Daar speelt “de dakdekker uit Zwolle” toch ook een pikante rol in? Ze schrijft leuk, maar vind Heleen nixxx. Hoe ze Oudkerk ook verrade met een zwijgende Thomas Eberts erbij. En die sneue, poedelige krullenbol van haar. Maar goed, wel een Zwols tintje.

 57. @ Plantje, kunnen we je zaterdag, met je directrice, ontmoeten op het festival dat mede door haar werkgever wordt gesponsord?

  Kunnen we gelijk een voorstel voor een Litter-optreden tijdens het 10-jarig bestaan poneren[/url]

 58. Poeh….dat is misschien wel een idee! Ik kan het eens voorleggen aan de baas 😉

  Over Litter gesproken: we hebben vandaag de radio opnamen ontvangen en ik moet zeggen, dat ik het lang niet tegen vond vallen! Zeker zijn er nog veel dingen die beter kunnen, maar ik durf dit met een gerust hart op onze site te zetten.
  Daar ga ik dus ook zo snel mogelijk aan werken: opknippen van die nummers en dan fragmenten op de site zetten.

  Hans, heb jij ervaring met muziek op deze manier beschikbaar stellen? We doen dat natuurlijk het liefste op onze eigen site, maar ik weet niet of er voldoende bandbreedte is bij Vevida.

 59. @ Plantje maar het gaat om de gezelligheid!
  Strak streven! Maar die “ik als hardwerkende man” van een ander draadje, stinkt én teveel naar Tante TON en komt zo “kijk mij eens” over. Ook is het typisch zo’n “uitsluitende subjectieve gil”; hier in de plantsoenen werken ze hard en aan de lopende band. Als je (bijv. als ondernemer) veel uren draait wil dat nog niet zeggen dat je hard werkt. Dat doe je meestal omdat het je eigen geldbuidel betreft. Ach en op veel meer plekken, maar een beetje relativeren is niet verkeerd.

  Even hier verder, omdat het anders te veel off-topic raakt in het kermis verhaal.
  Ik wilde niet zozeer mezelf op de borst kloppen, omdat ik zo hard zou werken. Maar ik wil het verschil maken tussen de werkenden en de mensen die er te lui voor zijn (dus niet de mensen die niet kunnen werken, maar enkel die mensen die gewoon geen zin hebben om hun steentje bij te dragen aan een fatsoenlijke maatschappij).
  En onder de werkman reken ik dan (meer dan mezelf) mensen van de plantsoenendienst, de fabrieksarbeider, de bouwvakker enz enz.

 60. Vind het ook vaak zo “wijzend”, van “ik doe het goed en zij niet”. Hoe zouden de mensen die wel willen maar niet kunnen zich voelen als ze elke keer horen over de “hardwerkende mens”? Hoe subjectief is het ook, wie beoordeelt “wat hard” werken is en wat niet.
  Welke belasting werk op je lichamelijke en geestelijke gestel heeft. DonnerT lijkt er in de hete herfst ook mee te maken te krijgen als hij wil dat we tot ons 67e doorwerken. Tjonge hij was voor de vakantie met een “onmisbaarheidsdiscussie” bezig….Die mochten blijven werken in sommige bedrijven, anderen moesten naar huis. Heb geleerd dat geen mens onmisbaar is en lekkere scheve ogen krijg je dan ook op de werkvloer.
  Heb in mijn schooltijd met veel plezier vakken gevuld, erg gelachen ook; bij een tuinder gewerkt, daarna nog eens een dag op de markt geholpen bij een groente & fruit-kraam in Kampen (via een collega); spul bezorgd….heerlijk buffelen verstand op 0 en blik op oneindig. Maar is dat harder werken als wat een secretaresse doet?
  Geen zin in lijstjes, wat wel en niet hard werken is. Tjonge, die kloven altijd! Respecteer gewoon alle eerlijke werk. En het belang ervan. Een politieke partij heeft het als speerpunt zelfs in zijn naam.

  Lamstralen en misbruikers heb je overal. Heb wel het idee dat de regering er een stuk harder achteraan vangt om mensen die wel kunnen maar niet willen hard aan te pakken.

 61. Met hard werken bedoel ik eerlijk werken. Het heeft weinig met fysiek te maken.

  Mensen die niet kunnen werken moeten we gewoon onder onze hoede nemen. We hebben het in Nederland té goed om die mensen te negeren!

  Ik zou zeggen: de misbruikers direct de uitkering afpakken en in de tijd die ze buiten hun werk (wat ze dus wel hebben) over hebben een kleine taakstraf geven door mensen die wel willen, maar niet kunnen werken bijvoorbeeld in de huishouding te helpen.

 62. Meende wel te weten dat als iemand fraudeerd met een uitkering ,daar wel een straf korting op volgt.
  Maar weet ook dat dit soort lamstralen steeds weer nieuwe wegen vinden om hun eigen potje op illigale manier weten aan te vullen.
  Naar mijn mening heeft de regering daar nog een hoop werk te verrichten om het uit te bannen.

 63. Vennegoor traint mee bij Twente:

  Vennegoor of Hesselink gaat tijdelijk meetrainen bij het beloftenelftal van René Hake, zo meldt TC Tubantia. De 30-jarige aanvaller zit momenteel zonder club en hoopt op deze manier fit te blijven. De Oldenzaler hoopt binnenkort een contract bij een buitenlandse club te tekenen. Eerder informeerde Twente al naar de mogelijkheid om de aanvaller in te lijven, maar gaf hij te kennen dat hij het nog te vroeg vind voor een terugkeer naar Nederland. Vennegoor of Hesselink speelde in de periode van 1996 tot 2001 in de hoofdmacht van Twente. In 142 competitieduels kwam hij tot 59 doelpunten. Daarmee staat hij vierde op de topscorerslijst van FC Twente achter Jan Jeuring, Blaise Nkufo en Theo Pahlplatz.

  Bron: Fctwente.net

  Lange Jan is te duur voor de Nederlandse competitie.

 64. Tja we hebben het al eerde gemerkt, komkommertijd. Ook en misschien wel vooral in de internet-sportverslaggeving. Meerdere koppen gezien die suggereerden dat Vennegoor terug naar Twente gaat. Dat klopt natuurlijk ook. Maar ja, sensatie-rules.

  Natuurlijk ook bij de club van Johan-3: FC Twente verwelkomt Vennegoor of Hesselink. Die ook nog een nietszeggend blad moet vullen en een tv-cafétafel waar alleen Gijpie de moeite waard is.
  Kan me nog goed herinneren dat een Zwolse-sporth*errnalist een sollicitatiegesprek met Johan-3 had bij Harderwijk. Ach, hij kan ook wel leuk vertellen vooral bij Pauw & Witteman.

  Deze hoopgevende regel biedt nog een klein beetje houvast

  Vennegoor of Hesselink trainde vrijdag mee met de beloften van FC Twente. Het is nog onduidelijk of hij zich na het weekeinde mogelijk aansluit bij de selectie van hoofdtrainer Steve McClaren

 65. Klasse, geen onderscheid. Zeker niet naar salaris

  Het lijkt erop dat Feyenoord-vedette Roy Makaay aanstaande zondag tijdens het competitieduel met Heracles Almelo op de reservebank plaats moet nemen. De goalgetter kreeg tijdens de training vandaag geen ‘hesje’ uitgedeeld van trainer Mario Been, wat betekent dat hij met de reserves meespeelde

 66. En terecht Dick, ik bedoel tis niet persoonlijk bedoeld want volgens mij is die Mackaay een beste vent maar voetballend gezien laat het behoorlijk te wensen over de laatste tijd…

 67. Dick daarentegen stelt me teleur op dat punt En als L idd de zoon van Zwolse is dan stelt hij me ook teleur op dat niveau maar verder kunnen we het inderdaad prima vinden samen
  Door Natascha, op 12 augustus 2009 om 18:43

  L is inderdaad mijn zoon Natascha;)

 68. Oh wat leuk zeg!! Doe m de groeten, ik heb m al een tijd niet meer gezien maar nu ik op de eibrink zit zal ik hem wel weer vaker tegen gaan komen!;D De groeten ook aan je schoondochter, leuke meid!!

 69. Prut Joppuh!
  Larry sterkte met je rit naar ’t land van Balkenende. Gaaf trouwens Renesse!!
  Zoep ze, ja-tja. Aj de bann’n moar vol wind hept! Misschien kom ie an dat andere ok nog toe, wat d’r op riemt.

  @ Zwolse, een Oostenrijkse….we hebben hier ook bergen, aan zee nog wel. Knap dat L. haar hierheen heeft gekregen, ze wil nu natuurlijk niet meer anders 😉

 70. Eerst, voor de reacties, een verkeerde tussenstand doorgegeven. Als iemand ergens van wegloopt, heet dat sinds het beschamende weglopen uit de Kamer van Gillende Geert een “Wildersje”.

 71. Health center. Na het stoppen met roken voelden we de nodige kilo’s weer erbij komen ( terwijl er toch al genoeg aan zaten dacht ik:() Om 12 uur hebben die afspraak dus zo tegen een uur of 15 moeten we er toch wel kunnen zijn lijkt me.

 72. Ja voor zaterdag was dat makkelijk geweest alleen voor de rest van de weken maanden niet 😀

  Rudegirl werkte toendertijd idd hier in het HC, geen idee of ze er nog steeds werkt, zou wel gezellig zijn als ze er nog werkt.

 73. Hoorde het op de radio,tis huilen met de pet op,hij belde net al hoe de stand was.Kwamen een paar oerhollandse woorden mijn oor binnen.;D

 74. Weet er hier iemand een goede kledingmaker in Zwolle zitten? Gewoon zo’n naaiatelier waar ze knoopjes aan broeken kunnen zetten, ritsjes plaatsen, broeken inkorten en dat soort dingen.

  Dat vind ik nog een enorm gemis aan internet moet ik zeggen! Zoek maar eens een dierenwinkel in Zwolle-Zuid. Ik wist, dat er één was en dat die aan de Van de Cappellenstraat zat. Dat het ding Discus heette wist ik niet. Zoiets zou juist gemakkelijk te vinden moeten zijn!

 75. Er komt een nieuwe zoekmachine Plantje, maar je vraag kan ik helaas niet beantwoorden.

  Owww eerst naar de stad van de messentrekkers. Dan staat echter Stratenfestival bovenaan de agenda.

 76. Plantje voor het pak van mijn broertje zijn we naar die turkse man geweest die in de steeg zit bij cafe briljant, naast die sneaker winkel! Hij heeft toen het colbertje bijna helemaal vermaakt en dat is goed gelukt!

 77. @Plantje, dat werk wordt tegenwoordig gedaan door sommige turkse landgenoten. Ga even naar de Broerenstraat tegenover Skinny, maar er zijn er meer.

 78. Kijk! Dank u! Daar heb ik wat aan! 😉

  Overigens heb ik ook in andere steden de beste ervaringen met landgenoten van Turkse komaf. Zij doen hun werk in no time, bijzonder goed en voor weinig geld. Wat wil een kaaskop nog meer? 😉

 79. Assendorper, ik heb de hele avond bij Stap op t terras gezeten, van ca 19,,30 tot half 12, heb je wat te veel gedronken of andere roesmiddelen gebruikt?;)

 80. Super-Youpie :D[/url] Youp heeft in de nieuwe VARA-gids (zeg maar tijdschrift) zijn 6e bijdrage op rij, met fotograaf BoB over ROME.
  Als je het leest zou je er zo heen willen, heb er al een aantal aan m’n maat gegeven die er net uit terug is; herkenbare verliefdmakende reportages. Vond in deze column de zaken eromheen ook niet te versmaden 😉

 81. Indie herdenking
  Vanavond een mooie ingetogen herdenking bijgewoond in park Eekhout. Het viel me al op dat deze herdenking niet vermeld werd bij de activiteiten of agenda. Is daar een reden voor?

 82. @Nathalie maak dat even bekend bij degene die dat organiseert, als hun op tjd een mailtje naar dit weblog sturen staat het er eerder op. Nu zijn ze afhankelijk van andere bronnen.

 83. Vanmiddag met de vriendin naar de Wythmenerplaya geweest, dacht al, wat is al die herrie!?

  ‘T water was flink fris overigens.. 🙁

 84. Met zeer matig voetbal toch nog 7 uit 3 halen. Geen moeilijk programma gehad ook. Onterecht winnen, onterecht met 11 man mogen uitspelen. Goede eigenschap op gauw tevreden te zijn 😉

 85. 😀 Hoop voor Feyenoord dat het ook niet meer dramatischer kan. Zou dat zelf trouwens ook niet leuk vinden. Het blijft mooi bij elkaar zo, elke week genieten van mannen als Honda en Kufo, die 2 vrije trappen gister (kan de schoonheid wel waarderen al waren ze tegen Ajax, mooi dat ie toegaf dat de 2 als voorzet was bedoeld). Zou ook mooi zijn als Suarez in NL zou blijven. Ome Lowie heeft het al moeilijk!

 86. Begrijp ik nou goed dat hier mensen zijn die serieus vinden dat Makaay niet in de basis hoort? En die dravers allemaal wel? Merkwaardig…

 87. Ik zie het , n eindje terug ja. Maar dit is inderdaad een gecompliceerde kwestie, of je stemt het team op Makaay af, of je kiest voor de huidige variant.

 88. Voetbal is een teamsport, er moet altijd in het belang van het team worden gespeeld. Dat is vaak ook de kracht. Vedetten mogen er zijn, zijn vaak nodig ook in de kleedkamer etc. Maar als ze falen (zoals Makaay minstens een hele wedstrijd deed) moet je ze kunnen wisselen. Zeker als je ander goed opties hebt. Het zou wat zijn als mensen, hoe aardig, hoe rustig ook een uitzonderingspositie kregen ondanks dat ze falen. Dat heeft ten eerste al gelijk zijn weerslag op de rest van de groep. Probeer je maar eens voor te stellen dat jij 1 van die groep bent die door een falende vedette wordt gepasseerd. Niemand staat boven het team.

 89. Dat is trainerstaal Dick….een goed team heeft individuele kwaliteit nodig. Zonder Maradona was ARgentinie nooit wereldkampioen geworden.

  En sommige spelers verdienen krediet, zeker een topprof als Makaay. Ik heb zeer veel bewondering voor hoe hij zich nu opstelt. Geen problemen maken, met zon geweldige carriere achter zich.
  Je vergeet bovendien dat voetbal in eerste instantie voor de kijkers wordt gespeeld. NOu….ik zie liever een technicus als Makaay dan een renpaard als Cisse.

 90. Vroeg me hier vorige week af waar topper Mieke van de Sloot was gebleven. De Waterpolo-ster speelt weer in het nationale team[/url], ze zijn 5e geworden op het WK pas in Rome. Woont nu samen in Epe…jammer dat er ook op de site van De Stentor helemaal nixxx over de international uit Stadshagen is te vinden.

 91. Tuurlijk, als individu kun je ook heel goed excellereren in een team. De rest opstuwen zelfs naar een hoger niveau. Maar we hebben het over falen, zou het dom vinden om een falende vedette wel veel te te lang laten staan. Kweek je luie verwende vedetten. Terwijl voor een “gewone spelers” hele andere regels gelden. Krijg je scheve ogen wat absoluut de sfeer en eensgezindheid (heel belangrijk) in de groep niet bevorderd. Duidelijke afspraken moeten altijd een handvat zijn. Vrees dat de autoriteit van de trainer anders ook vrij snel zoek is. Had diet Hiddink/Davids uitspraak “iets over kop in de kont” daar ook niet mee te maken?

  Als Makaay nu problemen zou maken zou hij wel erg l*llig blijven hangen in het geheugen van de voetballiefhebbers. Misschien zou Feyenoord dan zelfs wel een reden hebben om van hem af te komen met zijn enorme salaris. Vooropgesteld, Makaay lijkt me een priman kerel en hij was een geweldige spookachtige-killer. Zou mooi zijn als ie terug kon komen.
  De krediet die je in dit geval een Makaay zou geven gaat altijd ten koste van een andere speler die het dan niet eerlijk meer vindt. 2 maten van mij zijn trainer, 50% denkt daar ook anders over.

 92. Je geeft zelf het antwoord al dick: hij heeft 1 wedstrijd ‘gefaald’, mag het een keer. Als je er dan al naast staat, ziet de trainer het gewoon niet in je zitten. En moet je weg zijn. Been wil dravers. Past ook beter bij Feyenoord vermoedelijk. Zou een uitstekende spits voor PSV zijn volgens mij. Zal me ook niet verbazen als AZ of Twente een poging gaan doen.

 93. Gelijke monniken gelijke kappen. Wij zien natuurlijk één wedstrijd, een trainer is in de voorbereiding bijna dag en nacht met zijn groep bezig. Grappig om onbewust antwoord te geven. Begreep dat Feyenoord graag van hem af wilde ivm zijn salaris. Maar of andere NL clubs hem dan kunnen betalen?

 94. Gelijke monniken, gelijke kappen…zo werkt het niet. Romario mocht wel eens een traininkje overslaan, maar scoorde er op zondagmiddag rustig weer drie. Echte vedetten moetj e vaak net iets anders benaderen. En ik vnd Makaay een vedette, dit in tegenstelling tot Slory, Biseswar, Cisse en de volgens mij volkomen opgebrande Tomasson.

 95. Dacht al dat je nooit met Romario kwam….De uitzondering zat em daar in de voorbereiding, iedereen accepteerde dat omdat hij er elke wedstrijd stond en ook voor de andere broodvoetballers het brood bij elkaar scoorde. Vond wel dat Hiddink erg ver ging. Maar ik heb er genoeg over geschreven.

 96. Merkwaardige aankondiging op het draadje van Henk B, waar ik me al een paar jaar meld:

  In een antwoord aan mij:

  Altijd al in discussie willen gaan met Geert Wilders of één van de andere fractieleden van de Partij voor de Vrijheid?

  Dat kan nu!

  Maandagavond 7 september 2009 is de eerste bijeenkomst in Zwolle, de hele fractie zal aanwezig zijn.

  Wilt u dit niet missen? Meldt u zich nu aan bij vrijwilligers@pvv.nl
  s.v.p. met volledige naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en BSN nummer.”

 97. Erik, die opgebrande Thomasson maakt meer meters dan Makaay, en Makaay heeft niet 1 wedstrijd gefaald, maar is al meerdere keren onzichtbaar gebleven. Als ie dr lustig op los zou scoren werd t een ander verhaal maar dat is nu niet aan de orde.
  Thomasson kan bovendien bogen op een uitstekend moyenne qua scoren/wedstrijden gespeeld.

 98. Miste wel een mooie kans maar verder eens met Joppuh. Hoor en lees bij veel te veel mensen overigens een overwaardering van de spits. Alsof ie sowieso al boven het hele elftal uitsteekt. Wie leveren de aanvoer voor de spitsen? Over goede keepers en verdedigers hoor je veel mensen alleen maar als ze een fout maken. Nou ik heb genoten van mensen als Frank de Boer, Chivu bij Ajax en Boulah de eerste 2 wedstrijden vorig jaar! Tjonge hij maakte geen fout op de rechtsback, slechts weinigen konden dat waarderen. Jammer, ondermijnend ook voor de gedachte dat je het samen moet doen.

 99. @Joppuh….tomasson had nog verrekte veel moeite om die bal binnen te werken anders. Gaat ook niet om meters maken.

  anyway…discussie closed. 16 miljoen bondscoaches he

 100. Tja, hij is idd op het moment weer geblesseerd. Mooi dat jij de kwaliteiten van een goede verdediger ook kunt waarderen. Ken jij die Nederlander die van ’t weekend voor Herta 2x heeft gescoord?

  Keek ook al vreemd tegen Erik zijn ene wedstrijd aan, nam het te impulsief en snel als feit mee.

 101. En toch Joppuh vind ik dat Thomasson ook nog net iets beter moet gaan presteren, bv in het afmaken, gister in de 5 meter naast schieten, hoort niet te kunnen toch voor een spits……

  Hij doet het altijd nog beter dan de spitsen van Zwolle >:(

 102. Nee die ken ik niet. Is het wat?

  Roel Brouwers (Heerlen, 28 november 1981) is een Nederlands profvoetballer. Momenteel speelt hij voor de Duitse Bundesligaclub Borussia Mönchengladbach. Voorheen speelde Brouwers bij Roda JC en het Duitse SC Paderborn 07.

  Heeft dus tegen Herta 2x gescoord, maar ach , dat zijn maar details

  [bewerken] Carri?re
  Roel Brouwers stond voor het eerst op het veld bij Weltania Heerlen. Daar kwam hij in de aandacht te staan van Roda JC. Al snel speelde Brouwers in de jeugd van de Limburgse Eredivisionist. Op 20-jarige leeftijd maakte Brouwers zijn debuut in de hoofdmacht van Roda JC. Daar zou hij tot 2005 spelen. Tussen 2005 en 2007 speelde Brouwers voor het Duitse SC Paderborn 07. Hij veroverde een basisplaats bij de Dritte Ligaclub. In de zomer van 2007 verhuisde Brouwers naar een andere Duitse club, Borussia Mönchengladbach, waarmee hij in de zomer van 2008 promoveerde naar de Bundesliga.

  ;D

 103. Opvallende namen in de Ajax-etalage:

  George Ogararu, Jeffrey Sarpong, Evander Sno, Rasmus Lindgren en Javier Martina. Martina is inmiddels op een stage bij het Italiaanse Bari.

  Ook zouden Gabri, Oleguer en Kennedy Bakircioglu mogen vertrekken.

  De club hoopt twee talenten, Daley Blind en Jan-Arie van der Heijden, te verhuren zodat ze meer ervaring op kunnen doen. De club wil het tweetal niet verkopen.

  Siem de Jong, die van de Amsterdammers niet weg mag, staat in belangstelling van FC Groningen, NEC en Roda JC. Ze wilden De Jong graag op huurbasis overnemen.

 104. Ze worden ons allemaal gepresenteerd als toppertje Thomas Egberts ons ademloos met het bord op schoot laat kijken.

  Oh je bedoelt dat lijstje? Stond op fc Update.

  De club hoopt twee talenten, Daley Blind en Jan-Arie van der Heijden, te verhuren zodat ze meer ervaring op kunnen doen. De club wil het tweetal niet verkopen.

  Terecht: Niet verkopen!

 105. Natuurlijk is niemand groter dan de club. Makaay reageert toch ook prima? Veel anderen hadden nu al zwaar de pest in of hadden hun zaakwaarnemer eens even langs de trainer gestuurd. Maar daarom mag je iemand met zo’n verleden nog wel wat krediet geven toch? Ik wil toch nog even zijn wonderschone treffer vorig jaar uit bij Heerenveen in de herinnering roepen. Daarvoor gaat iemand naar het stadion (althans ik), niet om het gedraaf van Cisse te zien

 106. Zijn reactie is inderdaad zoals het hoort, proffesioneel, kunnen veel vedettes nog van leren;) Ik persoonlijk vind dat hij al veel krediet heeft gehad, het hele vorige seizoen vond ik m ook niet denderend.

  Ik persoonlijk hou wel meer van het gedraaf, type gras opvreten etc… Maar van Cisse ben ik ook niet gecharmeerd. Snap niet zo goed waarom F’noord hem heeft aangetrokken maar ja… Been zal het wel zien:D

  Ik bedoelde die twee talentjes, als er een spits bij zit die scoort wellicht iets voor de fc. Maar ja dan ga je weer, weer huurlingen….:(

 107. Duidelijk Natascha, kan Benny H. niet ergens een betaalbare spits opduiken? Hij loopt nu al zo lang de buitenlandse velden af te struinen.

Reacties zijn gesloten.