Omroep Zwolle wil door als Stichting ZOO

Foto van auteur

Zwolle – Het oude bestuur van de Lokale Omroep Zwolle (verder LOZ) is inmiddels formeel afgetreden. Als (tijdelijk) voorzitter heeft het oude bestuur, voor zijn aftreden, Simone Chapel benoemd. Chapel gaat, naar het er nu uitziet, namens de LOZ een akkoord aanbieden in het faillissement. Voordat dat akkoord kan worden ingediend moet er eerst een deal kunnen worden gesloten met de ‘grote jongens’: de boedel- en preferente schuldeisers. De curator, fiscus, UWV, verhuurder e.d.

Komt de Omroep daaruit, dan kan met het akkoord het volgende gebeuren. Het wordt aangenomen. Dan wordt de LOZ niet ontbonden en blijft de uitzendlicentie dus voor de LOZ behouden. Het wordt verworpen. Dan kan er namens de LOZ niet nogmaals een akkoord worden aangeboden en is het eind van de LOZ door liquidatie dus onvermijdelijk. De licentie gaat  dan terug naar  het Commissariaat voor de Media en die zal Omroep Zwolle dan dus, via een goed plan, moeten zien terug te krijgen. Inmiddels is ook de Stichting Zwolse Omroep Organisatie (verder: ZOO) opgericht. Als de LOZ niet liquideert als gevolg van het faillissement zal de LOZ  zichzelf gaan opheffen.

De vrijwilligers van de Omroep zullen zich er maximaal voor inzetten om te bereiken dat dat inderdaad gebeurd. Voorlopig  is het dus nog even afwachten hoe de crediteuren zich in het faillissement gaan opstellen. ZOO is van plan zich voorlopig te beperken tot radio (Radio Zo! of Zo! Radio, moeten we nog over nadenken), Kabelkrant Zo! en internet.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

18 gedachten over “Omroep Zwolle wil door als Stichting ZOO”

 1. Men zal wel kijken wat het meeste op gaat leveren:
  Een veiling van de boedel of het aanbod van de nieuwe ZOO.

  Hopelijk wordt het de 2e optie, dan heeft ZOO iets om mee te herstarten.

  Dan wordt het wel serieus en moet de organisatie die wellicht emotioneel bij de omroep betrokken is een gedegen bedrijfsplan opzetten en volgen.

 2. Die met dat blonde haar die absoluut niet kan zingen en dat compenseert door in een gele string (verder helaas nixxx) in een foute commercial op te trenden.

 3. Aha. Naast een virusscanner en spamfilter op mijn PC heb ik ook een muziekfilter op mijn stereo geinstalleerd.

  Als er dergelijke bagger uitgezonden wordt dan gaat het volume van mij stereo automatisch naar de nulstand !

 4. ZOO
  Zoo = dierentuin… toch?
  Zal het dan weer een dierentuin van allerlei belangen gaan worden. Of zal er nu eindelijk een echte zender gaan komen die echt luistert naar haar luisteraars? En die echt belang hebben bij echte kandidaten die wel wat willen doen zonder eigen belang.

 5. met gemeenschapsgeld dempt men de put.
  wat mij betreft doeken ze die hele omroep op. nergens goed voor en het heeft weinig aanvullende nieuwswaarde. als ik willie oosterhuis wil zien zet ik tv oost wel op.

 6. Eeej gezellig, dat heb ik met tv, als d’r baggerprogramma’s op zijn en dat zijn dr nogal wat, dan zapt mijn afstandsbediening automatisch door. Ik heb m moeten vervangen want helemaal dolgedraaid.

 7. @ Verdieping: Willie ok, Simone zal toch wel niet alleen achter de schermen blijven? Daar kun je wel even voor naar Zoo zappen. Maar helaas:

  ZOO is van plan zich VOORLOPIG te BEPERKEN TOT RADIO (Radio Zo! of Zo! Radio, moeten we nog over nadenken), Kabelkrant Zo! en internet.

  Eindelijk weer de standen & uitslagen (+nieuws?) van de amateurclubs op de kabelkrant…dat dan weer wel.
  Internet? Toch geen concurrent?

 8. ik hoor niets meer van publieke media zwolle, is deze club ook nog in beeld of zit het er niet meer in, hier had ik eerlijk gezegd ook wel vertrouwen in. Weet iemand meer ?

 9. Inmiddels nog niets bekend? Neem aan dat locale politici wel een podium via radio en of tv kunnen gebruiken straks voor de verkiezingen. Het tv-niveau van Brug-tv wordt vast zo overtroffen, daar lijkt me weinig voor nodig.

  Succes in elk geval!

Reacties zijn gesloten.