Politie en handhavers maken einde aan ‘eier-terreur’ in Stadshagen

Twee minderjarige eiergooiers werden opgepakt in Stadshagen
Foto: Politie Basisteam Zwolle

Al zeker een week werden in Stadshagen argeloze voorbijgangers bekogeld met eieren. Ook woningen waren het doelwit van de eiergooiers. Dinsdagavond kwam er een einde aan tijdens een onopvallende actie van de politie en handhavers. Twee minderjarigen werden in de kraag gevat.

Vorige week woensdag waarschuwde Maarten van Esch, wijkagent in Stadshagen, al via social media. “Wat ben je uitgekookt, als je met je vrienden eieren tegen ramen gaat gooien,” schreef hij op X, voorheen Twitter. “Chillen oké, maar met dit kansloze gedrag nemen we je met liefde richting politiebureau mee.”

De eieren werden onder meer tegen de ramen gegooid van een zorgcomplex met hoogbejaarde bewoners, van wie een herstellende was van een herseninfarct. 

De meldingen bleven echter binnenstromen en dat resulteerde gisterenavond in een undercoveractie van de Zwolse politie en handhavers van de gemeente. In de eerste uren bleef het opvallend rustig in de Vinex-wijk tot er plotseling een nieuwe melding binnenkwam.

Een man meldde door twee jongens te zijn bekogeld met eieren vanaf een pand in aanbouw. De agenten reageerden snel en na een korte achtervolging werd het minderjarige duo aangehouden. 

De jongens zijn door de politie overgedragen aan hun ouders en zullen zich binnenkort moeten melden bij bureau Halt voor een taakstraf. 

Foto 1
Twee minderjarige eiergooiers werden opgepakt in Stadshagen - Foto: Politie Basisteam Zwolle
Twee minderjarige eiergooiers werden opgepakt in Stadshagen
Foto: Politie Basisteam Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)