Het weer: later droog

Foto van auteur

Zwolle – De dag gaat bewolkt van start. Lokaal valt er eerst nog wat regen of motregen, maar later wordt het vanuit het westen droog. Vanmiddag breekt op veel plaatsen de zon door en wordt het 20 tot 23 graden. Morgen meer wind en regen.

11-08-2009_weerfoto.jpg

Vanochtend begint de dag bewolkt en hier en daar valt er wat regen- of motregen. In de loop van de ochtend wordt het vanuit het westen droog en trekken er opklaringen het land in. Vanmiddag is het in het oosten meest bewolkt en daar is er ook nog kans op een buitje. In het westen blijft het droog en daar zal de zon regelmatig te zien zijn. De zwak tot matige wind waait uit een noordwestelijke richting. Het kwik stijgt aan zee naar een graad of 20. In het binnenland wordt het zo’n 23 graden. Vanavond wordt het overal droog en klaart het ook in het oosten op. Komende nacht neemt echter de bewolking al weer toe, waarna het vanuit het noordwesten gaat regenen. De minima liggen tussen 12 en 16 graden.

Woensdag passeert een storing ons land. De dag gaat in het noorden bewolkt en regenachtig van start. In het zuiden is het eerst nog droog, maar ook daar gaat het gaandeweg de ochtend regenen. De grootste hoeveelheden neerslag zullen echter in het noorden vallen. ’s Middags wordt het vanuit het westen geleidelijk droger en later volgen er enkele opklaringen. De middagtemperatuur ligt rond 20 graden.

Donderdag en vrijdag lijken beide overwegend droog te verlopen. Stapelwolken en zon wisselen elkaar af en daarbij stijgt op donderdag het kwik naar 20 graden. Vrijdag wordt het met 21 tot 24 graden weer wat warmer.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Het weer: later droog”

  1. Pffff, hang net een geweldig beschrijving van Youp op, met mooie foto; “Zomaar in de buurt van een Italiaans stadje waar ik graag en vaak ben”.

    Hij eindigd met “Wat de blik van de herder zei kan ik niet uitleggen, maar ik zag iets voor me met een tijmsausje en dacht: Italië is zo gemakkelijk uit te legge!”

    Veel plezier, wij houden de economie wel draaiend 😉

Reacties zijn gesloten.