FC Zwolle pakt eerste punt van het seizoen

|   Laatste wijziging

Zwolle – Na een teleurstellend begin van de competitie met een nederlaag in Apeldoorn tegen AGOVV, heeft FC Zwolle tegen FC Emmen vrijdagavond het eerste punt in de Jupiler League van dit seizoen binnen gehaald. Volgens Jan Everse was de wedstrijd tegen AGOVV, de slechtste wedstrijd van het seizoen. Daarnaast meldde hij: "FC Zwolle was tot niets in staat en ik schrok daar van".

fc_zwolle_-_fc_emmen_2924_470.jpg

De rond de 5000 bezoekers zagen vanavond niet veel anders. Er stond een team binnen de lijnen, dat wel wilde, maar niet kon. Hoewel een supporter meldde, dat de eerste vijf minuten al meer was dan de gehele wedstrijd van vorige week, was het toch weer een wedstrijd die gauw vergeten moet worden. Drie spelers moesten deze eerste thuiswedstrijd missen. Domingus Lim-Duan, armbreuk (gips is verwijderd), Erik Wisse met buik-/liesklachten en de nieuweling, Danny Schreurs, die zijn laatste wedstrijd van zijn schorsing uitzat.  

fc_zwolle_-_fc_emmen_2985_470.jpg
De twee captains. Albert van der Haar in duel met Roy Stroeve … 

fc_zwolle_-_fc_emmen_2998_470.jpg
De ingevallen Niek Vossebelt te snel voor de Emmen defensie …

fc_zwolle_-_fc_emmen_3029_470.jpg
Eldridge Rojer wordt flink aangepakt …

Voor Harry Sinkgraven, de hoofdtrainer van de Drentse formatie was het een weerzien met zijn oude club. Evenals FC Zwolle, kreeg ook FC Emmen bij de aanvang van de competitie een nederlaag te verwerken. De statistieken meldden voor het begin van de wedstrijd weinig goeds voor de ploeg van Harry Sinkgraven. De Noorderburen hadden hun laatste zege in het Zwolse op 24 oktober 1998 behaald. Na deze overwinning volgden er 8 ontmoetingen met verlies en twee met een gelijkspel. Vanavond was het weer een doelpuntloos gelijkspel. Hoewel FC Zwolle, met name Etiënne Reijnen, laat in de eerste helft, wel een paar reële kansen heeft gehad, lukte het maar niet de beslissing te forceren. Ook het inbrengen van Niek Vossebelt en Gergo Belickzy had niet het nodige effect. De jonge ploeg van FC Emmen daarentegen, wist zich zonder veel problemen staande te houden. Er zal nog wel wat moeten gebeuren, wil FC Zwolle de doelstelling voor dit seizoen waar maken.

Interview met Everse.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “FC Zwolle pakt eerste punt van het seizoen”

  1. Everse zit op de wip. De verwachtingen waren voor dit seizoen torenhoog na een tumultueus jaar. Voorlopig is het slecht. Everse heeft de supporters aardig weten te beïnvloeden het afgelopen jaar met zijn mooie praatjes. Ben benieuwd naar de komende wedstrijden. Met Kevin Bobson erbij?

  2. AZ begon vorig jaar ook slecht, maar werden toch overtuigend kampioen. dus niet te negatief denken nu. maar een scorende spits is wel hard nodig, maar ja, de poen is er (nog) niet.

  3. Ik ben gisteren even wezen kijken aan de ceintuurbaan. Zwolle heeft gewoon een hele matige selectie. Er is niets meer over van het altijd zo geroemde positiespel. Geen diepgang in middenveld en voorhoede en geen individuele actie, behalve Roijer. Er voetbalt zo een statisch elftal. Van der Wal wil nog wel eens opkomen. Die Argentijn neemt helemaal geen initiatief. Opbouw van achteruit dramatisch.

    Een balvaste spits is een must. Anders een leuke middenmoter.

Reacties zijn gesloten.