Zwols webdesignburo actief voor goede doelen

Foto van auteur

Zwolle – De Stichting STOPhersentumoren.nl is onlangs behoorlijk in de prijzen gevallen. Een webdesignburo uit Zwolle bood de stichting, die strijdt voor onderzoek naar primaire hersentumoren, een volledig te ontwikkelen website aan waarbij leden laagdrempelig de website kunnen bijhouden. De gift maakt deel uit van de “Woosh! Webdesign Goede Doelen Actie 2009”.

stichting_hersentumoren.jpg

Dit initiatief loopt vanaf maart dit jaar en stelt grote en kleine goede doelen in staat om de bereikbaarheid op het internet te vergroten. Initiatiefnemer Franklin Kramer heeft aangegeven dat de actie dit jaar nog navolging krijgt. Het initiatief werd ondersteund door zo’n 1.200 bezoekers van de website woosh.nl. Wat als je op 38-jarige leeftijd te horen krijgt dat je een hersentumor hebt die je leven ernstig zal gaan beïnvloeden? Dit horrorscenario overkwam Nico Faaij, vader van twee jonge kinderen uit Driebergen. Menigeen zal totaal uit het veld geslagen zijn na het moeten ontvangen van een dergelijke diagnose. Nico besloot echter de strijd met de ziekte aan te gaan en richtte hiervoor de Stichting STOPhersentumoren.nl op. De stichting heeft ondermeer als doel om donaties te verzamelen om onderzoek naar kwaadaardige hersentumoren financieel te kunnen steunen.

“Ik moet er niet aan denken wat er gebeurt als hij uitvalt…”
Om geld in te kunnen zamelen ontwierp Nico een website waarop achtergrondinformatie over de stichting te vinden is. Bezoekers kunnen online via de website doneren, het gesponsorde condoleanceregister is hier een treurig voorbeeld van. Klaske Hofstee, echtgenote van Faaij legt uit waarom zij de stichting heeft aangemeld voor de actie van de Zwolse webdesigner: “Onze huidige website is door mijn man gebouwd in notepad en hij belooft al ruim een jaar dat hij een systeem zal opzetten, zodat ook ik en andere vrijwilligers de website kunnen onderhouden. Helaas, door gebrek aan zijn energie en tijd is dit nog steeds niet het geval. Wij zijn dus afhankelijk van hem, en door zijn ziekte is dit niet handig. Wij moeten altijd wachten totdat hij de energie vindt om onze artikelen te plaatsen, en ik moet er niet aan denken wat er gebeurt als hij uitvalt. “ Naast het realiseren van een nieuwe  website biedt Woosh! Webdesign de stichting tevens een jaar lang gratis hosting aan.
  
Overige prijswinnaars
Door alle aanmeldingen werd het voor Franklin Kramer een aardige opgaaf om een winnaar voor de actie uit te kiezen. Uiteindelijk werd begin deze maand besloten dat er meer prijzen uitgeloofd zouden worden.  De tweede prijs, 50% korting op het realiseren van een website ging vervolgens naar de jongerenafdeling van Atos RTV, de lokale omroep van Zwijndrecht en omstreken. “De jonge vrijwilligers worden met het systeem dat hen wordt aangeboden in staat gesteld om actief deel te nemen aan de activiteiten van hùn omroep”, aldus Sander de Haas van Atos RTV.
  
Om de rij van gelukkigen compleet te maken werd een jaar lang gratis hosting aangeboden aan het Jane Goodall Instituut Nederland. Deze organisatie bouwt verder op het wetenschappelijke werk en de humanitaire visie van Jane Goodall, die veertig jaar lang onderzoek verrichtte naar het sociale en familiale leven van de chimpansee. De organisatie heeft onder ander als missie om bij te dragen aan het behoud van mensapen en hun leefomgeving. Dit doet zij door natuurbehoud te combineren met educatie en bevordering van duurzaam levensonderhoud in lokale gemeenschappen. Met de gift van Woosh! is het initiatief voor een jaar gevrijwaard van rekeningen voor de webhosting.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)