Het weekendweer: Eerst nog kans op een buitje, zondag droog herfstweer met zonneschijn

Foto van auteur

Botlekhof
Foto: Ank Pot

Zaterdag wisselen wolken en blauwe lucht elkaar af boven Zwolle. Een buitje is vooral in de ochtend mogelijk, in de middag worden de droge periodes almaar langer. De barometer is aan het stijgen en dat is goed nieuws. Een weersverbetering is op komst, zij het een tijdelijke.

Het kwik pendelt zaterdag tussen 7 en 10 graden. Er waait een westenwind: matig, kracht 3, in het buitengebied misschien even 4. ’s Avonds neemt de wind af en zijn er opklaringen. Met een beetje geluk is het helder genoeg om aan de zuidelijke avondhemel de heldere planeet Jupiter te zien. Herkenbaar als een heldere ster die niet twinkelt.

Onder een nachthemel met weinig wolken koelt het in november flink af. De minimumtemperatuur kan op neushoogte dalen naar 3 graden. Aan de grond en op autoruiten komt het kwik zondagochtend vroeg mogelijk nog dichter bij het vriespunt. Tevens is er kans op mist.

Zondagochtend moet eventuele mist eerst oplossen onder de zon. Die krijgt ruimte boven de stad. Bovendien blijft het droog, wat zo langzamerhand bijzonder te noemen is. Pas zondag tegen middernacht nadert een regengebied onze omgeving. Zondagmiddag en -avond kondigt dit zich aan door toenemende sluierbewolking uit het zuidwesten. De wind is de hele dag zwak. Een rustige en droge herfstdag met een middagtemperatuur van 9 à 10 graden.

In de nieuwe week stijgt de temperatuur in Zwolle overdag boven de 10 graden uit. Op maandag gebeurt dat, wel met een flinke portie regen en later op de dag een aantrekkende wind.

Foto 1
Botlekhof - Foto: Ank Pot
Botlekhof
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)