Voorzitter Theo Profijt neemt afscheid van GL/DG

Foto van auteur

Zwolle – De fractievoorzitter van GroenLinks/DeGroenen (GL/DG), Theo Profijt, beëindigt aan het einde van de huidige raadsperiode zijn raadslidmaatschap. Privéomstandigheden dwingen hem om deze keuze te maken.

Het reces van de politiek de afgelopen weken heeft de huidige fractievoorzitter van GroenLinks/De Groenen gebruikt om ‘de dingen eens goed op een rijtje te zetten’. Daarbij is hij tot de conclusie gekomen dat het combineren van werk, ouderschap en politiek voor hem niet optimaal te organiseren is. Daarom moest er een keuze gemaakt worden. “Ik hou er niet van om steken te laten vallen, niet als raadslid, niet als vader, niet als werknemer. Maar mij lukt het niet meer om al die rollen te combineren zonder concessies te doen”. Het fractievoorzitterschap blijft hij tot het einde van deze gemeenteraadsperiode invullen. In het najaar wordt de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Na de verkiezingen van 2010 zal de nieuw gekozen fractie zijn nieuwe fractievoorzitter benoemen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Voorzitter Theo Profijt neemt afscheid van GL/DG”

 1. nee, hij is niet totaal niet opgevallen. dit is de zoveelste tik die groen/links krijgt, op deze manier blijft het maar rommelen in de marge voor deze eens zo veelbelovende partij die nu letterlijk links en rechts door bijna alle partijen is ingehaald. Wel jammer dat de heer Rosenmoller de finale afgang niet meer mee zal maken, deze salonsocialist heeft mooi op tijd afgenokt om zijn naam nog even ten gelde te maken oa door zijn gesmeigel bij prinses Maxima. past precies in het rijtje marcel van dam, wim kok

 2. Hoe’st met het onderscheidend vermogen?
  Schatjes, deze man was voorzitter. Hoeveel voorzitters van politieke partijen kennen jullie uit de plaatselijke en landelijke politiek? Gillende Geert misschien, die is voorzitter, lijsttrekker, alleenheerster en provocator tegelijk. Van een democratisch aangestuurde partij? Nee mensen, vergis je niet (om met Pim te spreken) van een lijst.

 3. laten we wel zijn, de heer lucht van gelijknamige partij komt vaker in het nieuws.
  het laten vallen steken is niet geheel een onbekend iets bij groen links. het in de zak steken echter wel. de gevallen sing vrana en rabbae liggen ons nog vers in het geheugen. het topje van de ijsberg.

 4. Is Willem ook alles tegelijk? Voorzitter, partijleider, campagnestrateeg, flyer uitdeler etc., aimabel persoon? Zal het wel in het woord “lijst” ipv “democratische partij” zitten.

  Dit begreep ik niet

  het laten vallen steken is niet geheel een onbekend iets bij groen links.

  Klopt die suggestie overigens, van pas geleden, dat jij Sjakel of Kleinganssei bent?

  Groeten aan Harry overigens.

 5. @verdieping : wat te denken van wijnand duyvendak, farah karimi en niet te vergeten de met een uitkering sjoemelende voormalig treinkaper sam pormes

 6. ja joop, een lijst die te lang is om op te noemen. het is te gek voor woorden dat dit allemaal maar getolereerd wordt hier in nederland. maar alle aantijgingen worden keer op keer vriendelijk weggewuifd door de partijleden alsof je een nkind op de vingers tikt die een appel heeft gejat.

 7. Verdieping en/of Sjakel of Kleinganssei; deze partij is niet mijn partij, maar bestaat al bijna 20 jaar denk ik. Ze is o.a. samengevoegd uit de PSP. Persoonlijk vind ik elke anti-oorlogshouding interessant.

  Jij hebt het blijkbaar niet zo op het Milieu?
  Welke partij verdient jouw verdieping?

 8. Zwaar off-topic. Er wordt door namen op te sommen gesuggereerd dat Profijt ook een bedenkelijk verleden heeft. Geheel NIET de waarheid! Joop en Verdieping kramen wel vaker onzin uit.

 9. je kunt overal wel je ogen voor sluiten, maar feit blijft dat er bij groen links meer sesjoemeld en gefraudeerd is dan dat er wapenfeiten bekend zijn over deze partij.

 10. Lukt je aardig, selectief ogen sluiten:

  Verdieping en/of Sjakel of Kleinganssei:

  Persoonlijk vind ik elke anti-oorlogshouding interessant. Jij niet?
  Jij hebt het blijkbaar niet zo op het Milieu?
  Welke partij verdient jouw verdieping?

Reacties zijn gesloten.