FC Zwolle moet door een diep dal

|   Laatste wijziging

Zwolle – Maandagavond speelde zich in het Oosterenkstadion aan de Ceintuurbaan het zoveelste drama af, waarin de hoofdbewoners de sterkste, maar niet de mooiste hoofdrol vertolkten.

fc_zwolle_-_fc_dordrecht_3741_470.jpg

De complete tweede helft werd met 11 tegen 10 gespeeld. Toch was de gastheer niet in staat een overwicht te creëren. Met een FC Dordrecht dat de weinige kansen wel wist te benutten, werd FC Zwolle weer de slemiel. Het wil niet met de ploeg van Jan Everse. Het loopt niet en veel onnodig balverlies was de regelrechte aanleiding voor het derde verlies van de FC. Als je met een comfortabele 3-1 voorsprong de rust in gaat en je weet dat je de tweede helft met een man meer speelt, dan moet dat toch vast te houden zijn. Niet dus!

fc_zwolle_-_fc_dordrecht_3729_470.jpg
Ruud Kras viert zijn eigen feestje …

fc_zwolle_-_fc_dordrecht_3771_470.jpg
Aanleiding penalty en rode kaart voor doelman Nick van der Ploeg.

Voor meer foto’s en tekst zie "Lees verder"…

De ploeg van Gert Kruys kwam in die tweede helft nauwelijks in moeilijkheden. Hoewel al in de 8e minuut het eerste Dordtse doelpunt van Delanoy uit het niets in het Zwolse net belandde herstelden de Zwollenaren zich redelijk en kregen de blauw-witten ook een licht overwicht. In de 21e minuut was het dan ook Eldridge Rojer, die de bal onverwachts voor zijn voeten kreeg en resoluut uithaalde, 1-1. waarna in de 30e minuut Ruud Kras, zijn oude ploeg een 2-1 achterstand bezorgde, uit een corner van Albert van der Haar. Nadat in de 40e minuut doelman, Nick van der Ploeg, van de Dortenaren, Danny Schreurs in het 16 metergebied onderuit haalde, was het rood voor hem en mocht Albert van der Haar de toegewezen penalty nemen. Het gebeurt hem niet vaak en mischien is het wel het onzekere dat de eerste wedstrijden in de ploeg is geslopen, maar hij miste in eerste instantie.

fc_zwolle_-_fc_dordrecht_3673_470.jpg

Nadat de bal van de ingevallen doelman Stef Doedee, terugkwam, wist van der Haar de stand alsnog op 3-1 te brengen. Het sfeertje zat er weer lekker in en het leek als vanouds te worden. Maar niets van dat alles. In de tweede helft, was het Género Zeefuik, die in de 54e minuut de Zwolse ploeg weer even met de neus op de feiten wist te drukken, 3-2 en strooide Johan Versluis in de 59e minuut wat extra zout in de openliggende wonde, 3-3.

fc_zwolle_-_fc_dordrecht_3690_470.jpg

De stemming op de tribunes werd er niet beter op. "Voetballehh…, voetballehh!", "We gaan naar Berkum toe, we gaan naar Berkum toe …", alsof Berkum daar op zit te wachten, deed regelmatig de ronde in het stadion. Het meest cynische waren wel de bedankjes "Jantje bedankt, Jantje bedankt", aan trainer Jan Everse, de man die aan het eind van het vorig seizoen door dezelfde supporterschare met open armen werd ontvangen. FC Zwolle deed er alles aan om het tij te keren, maar het lukte gewoon niet. De ploeg van Gert Kruijs wist zonder problemen de stand uit te breiden en uiteindelijk met een 3-5 zege, door Guy Ramos (73e) en in blessuretijd Juanito Sequeira 3-5, de Zwollenaren met lege handen naar de kleedkamer te sturen.

fc_zwolle_-_fc_dordrecht_3816_470.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

33 gedachten over “FC Zwolle moet door een diep dal”

  1. 3-1 voor tegen 10 man en vervolgens 3-5 ??? is dit een grap ofzo ?? als dit echt zo is heeft de koning van zwolle werk zat, volgens zichzelf krijgt hij elk team aan het voetballen, hij heeft nog een dikke 30 wedstrijden dus geen paniek

  2. Dit is al eens eerder gebeurt een paar jaar geleden thuis tegen Eindhoven.
    3-0 voor staan en dan met 3-4 verliezen, toen leek het ook of we met z’n allen naar een maffe film zaten te kijken.
    Wel zwak trouwens dat iedereen nu over Everse heenvalt, de man moet het doen met een armzalige spelersgroep want ondanks de nieuwe bunker herstel stadion is er nooit geld voor wat zekerheidjes.
    Maar goed, vrijdag weer naar de Dijk voor de volgende oorwassing .:'(

  3. Ik meen dat we op zoek zijn naar een spits ….

    Tegen 10 man 4 goals tegenkrijgen….

    Zoek we soms een Spits die naast scoren kan ook eentje met verdedigende kwaliteiten ??

  4. Voorstel: zullen we ipv het stadion a.s. zaterdag te openen het stadion tijdelijk even dichtgooien opdat de spelers zich kunnen gaan bezinnen op hun erbarmelijk slechte start en hoe het beter te doen in de nabije toekomst en de supporters zich kunnen beraden op welke wijze ze de club op een wat positievere manier kunnen steunen dan alleen maar iedereen voor alles en nog wat uit te maken.

  5. @Marion, leuk idee maar a.s. zaterdag had toch al niets met voetbal te maken dus dat bezinnen doen ze maar thuis op de bank.
    Ik hoop wel dat de heren sponsoren zich gaan bezinnen, met alleen stom zuipen en lallen en brallen achter het glas komt de club er niet.
    Ze hebben een eigen tribune in de schoot geworpen gekregen en nu mogen ze eens een keer bewijzen dat ze er ook mogen zitten.
    Een financiële injectie is hard nodig want anders speel je volgend jaar gewoon topklasse en dan leg je het ook af tegen ploegen als Spakenburg en Quick Boys want die hebben wél sponsoren met hart voor de club.>:(

  6. Ongeregeldheden na de wedstrijd. Er zijn auto’s vernield door supporters. De spelers mochten pas na 23 uur het stadion verlaten door alle agressie.

  7. Ongeregeldheden na de wedstrijd. Er zijn auto’s vernield door supporters. De spelers mochten pas na 23 uur het stadion verlaten door alle agressie.

    De gasten die dat op hun geweten hebben zijn wellicht nog dommer dan de spelers die vanavond een voorsprong en een zekere overwinning verspelen .

    Sta je al voor lul en zorgen zulke sukkels voor nog meer negatieve aandacht .

  8. Alleen staat er op de sensator niets terwijl die er altijd als de kippen bij zijn.

    Zwolleeder, volgens mij is dit al de derde x dat zoiets gebeurd!

    Iedereen kent dat liedje toch, Zwolle scoort er 3 maar wint toch niet!

    Mijn benieuwen hoeveel van die lol broeken ( ”en we gaan met z’n allen naar Be Quick”) er staan te janken aan het eind van het seizoen?

  9. dat het snel kan gaan in de voetballerij werd gister weer duidelijk gemaakt met de witte zakdoekjes, vorig seizoen waren er zowat van die gekken die in hongerstaking gingen en met zelfmoord dreigden als hun god (de koning van zwolle) niet terug zou mogen komen. stille tochten, lawaaierige tochten, alles werd uit de kast gehaald tot aan persoonlijke bedreigingen van bestuursleden toe. volgende week spandoeken met Van Vliet kom svp terug ???

  10. Nou Joop toch, dat ik dit mag mee maken, we zijn het zowaar eens!!

    ”Jantje bedankt” was toch een behoorlijke dolk in de rug mag je zeggen.


  11. Er is echt helemaal niks gebeurd en van een dreigende sfeer was helemaal geen sprake. ik en meerdere supporters hebben voor de hoofdingang gestaan voor een verklaring van deze wanprestatie maar dat ging heel gemoedelijk. het was ook zeker niet zo dat spelers niet naar buiten mochten gaan. RTL 7 heeft hier behoorlijk de plank mis geslagen.

  12. Die foto is een winterfoto hahahahaha

    Toch vind ik het grappig hoe het ”zo onrustig” kon zijn. Heb echt he-le-maal niets gezien/gehoord:D

  13. Jullie moesten wel tot 23.00 in het stadion blijven? Als het niet klopt, doe je toch een briefje naar die onderbuik-stemmingmakers? Negatieve, onruststokende, sensatiebeluste massa-berichtgeving die kant nog wal raakt. Bovendien worden goedwillende supporters getekend en onterecht in diskrediet gebracht.
    Dan zullen ze ongenuanceerde berichtgeving de volgende keer vast niet klakkeloos overschrijven. Deze site zal er ook wel aan gerelateerd zijn. Net als VI (in blad en op tv) aan de TeleTroepToeTerT is gerelateerd. Ook de stijllozen vallen nu 100% onder dezelfde kap. Ach, we kennen hun oorlogsverleden. Na te lezen op wiki.

  14. @ dick
    er moest helemaal niemand tot 23 uur in het stadion blijven. ok de voordeur ging opslot wat volgens mij helemaal niet nodig was want er was totaal geen agressie. ik heb tot kwart voor 12 met Jan, Claus en Jaap gediscussieerd en dat ging heel gemoedelijk. er werd zelfs nog een beetje slap geouwehoerd met de aanwezige agenten (4 stuks). dat doen ze heus niet als er een dreigende sfeer is…

  15. Iedereen die voor dordt stond te juichen en aan temoedigen valt bij mij in de categorie NEPsupporters!

    Wat mij ook bevreemde was de rol van sc bestuursleden in de anti stemming.

Reacties zijn gesloten.