Het weer: bewolkt

Foto van auteur

Zwolle –  Het is op de meeste plekken bewolkt en in het zuiden, midden en oosten van het land valt af en toe regen. Lokaal komt ook een klap onweer voor. In het westen en noorden is het overwegend droog. De wind is zwak of matig en waait uit het zuidwesten.

24-08-2009_weerfoto.jpg

Vanmiddag komt de zon er in het westen steeds beter door. In het oosten houden wolken de overhand en blijft de kans op een bui nog even bestaan, maar aan het einde van de middag wordt het ook daar droog. De temperatuur komt uit op een graad of 20. Vanavond klaart het overal goed op. In de nacht koelt het af naar 12 graden. Vlak aan zee blijft het met 14-17 graden wat warmer. Morgen begint de dag zonnig. Gedurende de dag neemt de hoge bewolking toe, maar daar kan de zon doorheen schijnen. Het wordt 22-24 graden bij een zwakke tot matige zuidwestenwind. In de avond neemt de bewolking verder toe en volgt er vanuit het westen wat lichte regen. De bewolking en regen hoort bij de restanten van orkaan Bill die over de Noordzee trekken.

Donderdag hebben we te maken met warme lucht. Er is vrij veel bewolking, maar het wordt desondanks 21-24 graden. Als de zon er ergens goed door komt wordt de 25 graden gemakkelijk overschreden. Het blijft op de meeste plekken droog.

Vrijdag is dit laatste niet het geval. Er trekt storing over de Noordzee en bijbehorende fronten trekken van west naar oost over het land. Dit veroorzaakt een buiig weerbeeld. Bij een stevige westenwind wordt het maximaal 20 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Het weer: bewolkt”

 1. Denk dat het hiermee te maken heeft:

  Het zijn meestal de mannetjesdieren die moeten concurreren om een vrouwtje. Het vrouwtje kan immers maar één keer in een bepaalde periode zwanger worden en ze moet dus selectief zijn. Daarom moet een mannetje het onderste uit de kan halen om te bewijzen dat juist hij beste keus is om mee te paren. Mannetjes van solitair levende dieren zetten geursporen uit of proberen met lokroepen de aandacht van wijfjes te trekken. Het ‘burlen’ van edelherten is hier een voorbeeld van. Vogelmannetjes proberen het wijfje gunstig te stemmen door haar wat voedsel of nestmateriaal aan te bieden. Bij sommige vogelsoorten pronken de mannetjes met een opvallende actie, of een verenkleed.

  Met deze opvallende actie probeert het mannetje ongetwijfeld indruk te maken op de vrouwtjes. En op sommige plantjes wellicht.

 2. 3 Weekjes vrij zelfs 🙂

  Als computer nerd mag ik me ook graag met andere dingen bezig houden. Zo hebben we bijvoorbeeld onze keuken zelf geplaatst. Maar ook de wat grotere verbouwingen probeer ik zoveel mogelijk zelf te doen!

 3. Wij hebben geen regen gehad terwijl we met zeer veel genoegen, met velen, naar zeer veel hardlopers keken. Alleen al die bekende Zwolse koppen herkennen is al gaaf. De regen zal wel superplaatselijk zijn geweest.

 4. Vanavond met broer en schoonzus (en mijn vriendin natuurlijk) lekker gegeven in Italian moods (als ik me niet vergis heet het zo). Erg gezellig!
  Van werken in de tuin kwam door de vele regen toch niets meer! Morgen beter! 🙂

Reacties zijn gesloten.