Het weer: Aanhoudend buiig

Foto van auteur

Tamme kastanje
Foto: Hans Smit

Woensdag zijn de buien nooit ver weg van Zwolle. In de ochtend komen ze uit het westen opzetten en in de middag kunnen ze ook spontaan boven onze omgeving ontstaan. Tussen de buienwolken zijn er openingen voor enkele zonnestralen.

Volop herfstweer is het met een matige wind uit het westen tot zuidwesten, kracht 3 tot 4. In de middag de meeste wind, maar niet van het kaliber van maandagavond en dinsdagochtend. Toen werd windkracht 5 bereikt. Op 10 kilometer hoogte had het luchtverkeer te maken met een westenwind van 200 kilometer per uur. De harde wind werd veroorzaakt door lagedrukgebied Jasper, dat intussen ver naar het oosten is opgeschoven.

De buien op woensdag komen mee met een nieuw lagedrukgebied, dat van de Duitse Weerdienst de naam Knud heeft gekregen. Harde wind brengt Knud bij ons niet terwijl hij ten noorden van de Waddeneilanden naar het oosten trekt.

De temperatuur in Zwolle komt ’s middags nog in de buurt van 12 graden. Tot en met zaterdag vertoont het kwik een dalende trend, tot onder de 10 graden. Tijdens de Sinterklaasintocht is het dus vrij koud, maar de wind gedraagt zich en met een beetje geluk blijft regen lang genoeg op afstand. Het is ook geen koude-inval, zondag gaan we weer richting 13 tot 14 graden.

Donderdag houdt de wind zich rustig. Een traag front is dan in de buurt, wat natuurlijk neerslag oplevert. Hoeveel regenwater Zwolle daarvan meekrijgt bekijken we in het volgende weerbericht op 1Zwolle.

Foto 1
Tamme kastanje - Foto: Hans Smit
Tamme kastanje
Foto: Hans Smit