Het weer: bewolkt

Foto van auteur

Zwolle – Donderdag is er een mix van wolken en zon. Vooral het westen en noorden van Nederland maken kans op wat lichte regen in de ochtend. De temperatuur is ondanks de bewolking behoorlijk hoog. Het wordt 22-25 graden, maar vooral in Zuid-Nederland kan het nog wat warmer worden als in de middag de zon er goed door komt. De wind is matig van kracht en waait uit het zuidwesten.

26-08-2009_weerfoto.jpg

Vrijdag trekt de zuidwestenwind behoorlijk aan. Aan zee wordt de wind krachtig (6 Bft.) en in het binnenland matig tot vrij krachtig (4-5 Bft.). Er trekken van west naar oost buien over het land die gepaard kunnen gaan met windstoten en een klap onweer. De noordelijke helft van het land krijgt waarschijnlijk de meeste buien te verwerken. Met maximaal een graad of 20 is het een stuk minder warm dan morgen. Zaterdag staat er een stevige wind uit het westen. De buienkans is in het hele land vrij groot, maar Noord-Nederland lijkt op nieuw het meeste water te krijgen. Met maximaal 19 graden is de temperatuur in de middag iets lager dan normaal voor eind augustus.

Zondag ziet het weerbeeld er een stuk beter uit. In de ochtend is er nog kans op een lokaal buitje, maar gedurende dag komt de zon er steeds beter door. Ze weet de temperatuur in de middag te laten stijgen naar 20-22 graden.

Maandag draait de wind naar het zuiden en kan het kwik oplopen naar zomerse waarden van 25-27 graden. Op dinsdag wordt het mogelijk zelfs nog warmer, maar de kans op een bui neemt dan ook weer toe.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Het weer: bewolkt”

Reacties zijn gesloten.