Het weer: Forse wind en kans op pittige buien

|   Laatste wijziging

Merwedelaan
Foto: Ank Pot

Vrijdag staat er een stevige polaire stroming. Koude lucht met stapelwolken en buien is onderweg naar Zwolle. Het is een stuk kouder dan op donderdag, ongeveer 7 graden is vrijdag het maximum. Er staat veel wind.

Sommige buien pakken pittig uit, vooral in de middag en avond, wanneer ook hagel naar beneden kan komen. In de Limburgse heuvels vallen misschien de eerste flatsen natte sneeuw. De buienwolken boven Zwolle hebben haast en soms ontstaan openingen voor de zon. De koude wind komt uit de noordwesthoek en is matig tot vrij krachtig, 4 tot 5 beaufort. Bij buien zijn er uitschieters tot ongeveer 75 kilometer per uur. In de avond neemt de wind af.

In de nacht naar zaterdag gaat de buiigheid er tijdelijk uit. Een nieuwe buienzone trekt zaterdagochtend vroeg uit het noordwesten binnen. Mogelijk pauzeert de buienaanvoer in de loop van de ochtend. Daarna wordt de activiteit weer opgeschroefd boven Zwolle.

In het weekend is de verwachte middagtemperatuur 7 à 8 graden. De wind bindt in de loop van zaterdag in, zondag is hij nog maar zwak. De zondagmiddag lijkt zwaar bewolkt en nat te worden.

Komende week zakt de temperatuur weg richting een winterse +3 graden Celsius overdag. ’s Nachts gaat het een paar graden vriezen. Er is dan kans op natte sneeuw in Zwolle.

Foto 1
Merwedelaan - Foto: Ank Pot
Merwedelaan
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)