Het weer: opklaringen en stevige buien

Foto van auteur

Zwolle – Brede opklaringen worden afgewisseld door een paar buien. Lokaal pakken deze stevig uit en komt het ook tot onweer. Ten zuiden van de grote rivieren valt slechts een enkele, lichtere bui.

28-08-2009_weerfoto_2.jpg

Bij een matige, aan zee vrij krachtige wind uit zuidwest tot west, wordt het 17 tot 21 graden. Vanavond en vannacht krijgt het binnenland brede opklaringen, terwijl er in de kustprovincies een paar buien blijven vallen. Het koelt naar 10 tot 14 graden af.

20 gedachten over “Het weer: opklaringen en stevige buien”

 1. Een goede fotograaf heeft geen flitser nodig bij nachtfoto’s. Je hebt een langere sluitertijd nodig, waarbij een flits dus niet werkt.

 2. CHRIS

  Meerdere opties zijn mogelijk, ik noem er een paar
  1. Lichtsterk objectief
  2. Lange sluitertijd icm Anti vibratie
  3. Lange sluitertijd icm 3 poot
  4. Lange sluitertijd icm lichtsterk objectief
  5. Lange sluitertijd en vaste hand (kamikaze optie)

  Ik denk dat Har onder sub 5 valt, die gaat gerust 10 seconden midden op de weg om een foto te maken!

 3. 🙂 Tja Har zal best een eervolle vermelding opeisen tijdens de Zwolse WPP en zo hier en daar een Peppi en Kokki award ontvangen, wellicht zelfs een lintje!

  Maar of hij zich daarmee ook in de categorie goede fotografen mag scharen …….. Dat weet ik niet hoor.

 4. Harry IS al een superfotograaf, gezellige kerel ook (niet onbelangrijk). Vind dit een hele bijzondere gekleurde lichten compositie, met een toefje zonlicht. Dat de toegangsbrug naar het geweldige Stadshagen het object is, geeft hier een unieke schwung aan. Bravo!

 5. @ Keess, is de keuze voor optie 5

  5. Lange sluitertijd en vaste hand (kamikaze optie)

  een oordeel of bewondering?

  Persoonlijk vind ik het logisch; laten we altijd hoofd en bijzaken blijven scheiden….een deftige pic op het onvolprezen weblogZwolle is natuurlijk HOOFDZAAK.;)

 6. @ Keess de Kort: wat dacht je van je ISO waarde de lucht in gooien? 😉 ISO 100 en een donkere lucht vanuit een bijna stilstaande auto is niet te doen 🙂 ga je richting ISO 800 of 1600 dan zit je al een stuk relaxter (afhankelijk van de camera natuurlijk)

Reacties zijn gesloten.