Het weekendweer: Zaterdag buien, zondagmiddag regen en veel minder wind

Stadsgracht
Foto: Peter Denekamp

Zaterdagochtend zijn buien al vroeg actief boven Zwolle. Af en toe breekt de zon door en profiteer je een tijdje van droog weer. De noordwestenwind doet stevig mee, kracht 3 à 4 tot de avond. Dan wordt het rustiger, ook wat de buien betreft.

De temperatuur ligt zaterdagmorgen in de buurt van 4 graden, misschien nog lager, mochten de nachtelijke opklaringen breed zijn geweest. ’s Middags is het ongeveer 8 graden, maar tijdens een bui dipt het kwik een paar graden. De regen is ijskoud.

In de nacht naar zondag valt de wind weg en kunnen zomaar mistbanken ontstaan in Zwolle en omgeving. De temperatuur daalt richting het vriespunt. Zondagochtend neemt de bewolking toe en vervolgens blijft het grijs.

In de middag gaat het uit de wolkenmassa regenen of motregenen. De wind is gedraaid, komt nu uit het westen tot zuidwesten, maar is zo zwak dat je er weinig erg in hebt. Een temperatuur ’s middags van maximaal 8 graden.

Maandag zet een lagedrukgebied koers naar ons land. Dat betekent duistere bewolking die een grote bak neerslag aanlevert. Zwolle krijgt nog meer water te verwerken. Maandagavond zou de regen tijdelijk kunnen overgaan in natte sneeuw. Een waterkoude dag met een kwikstand tussen 0 en 5 graden.

Dinsdag wordt het nog kouder. Zwolle krijgt overdag een temperatuur rond het vriespunt voor de kiezen. Herfst met een winters tintje.

Foto 1
Stadsgracht - Foto: Peter Denekamp
Stadsgracht
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)