Badminton inloopdag groot succes

Foto van auteur

Zwolle – De eerste inloopdag van de gezamenlijke Zwolse badmintonverenigingen, verenigd in het Zwols Badminton Overleg (ZBO), is een daverend succes geworden. Op zaterdag 29 augustus 2009 stroomde de ZBC-hal vol met belangstellenden, van wie menigeen alle stands afliep om uit te vinden bij welke vereniging hij of zij nu zou willen gaan spelen. De vijf verenigingen konden met genoegen constateren dat ze geen van allen te klagen hadden over belangstelling.

inloopdag_zbc.jpg

Bijzonder was ook de clinic, die op een buitengewoon relaxte manier werd verzorgd door een team van Forza. Twee jongedames, Yik Man Wong, nummer 6 van Nederland, en Soraya de Visch-Eijbergen, nummer 30, gespot als aanstormend talent, gaven een demonstratie die er wezen mocht. Dat de dames er zelf ook plezier in hadden, werd helemaal duidelijk na afloop van de clinic. Ze vermaakten zich namelijk nog tijdenlang met de jonkies in de zaal, waarbij een van de dames op de knieën ging om zo een ‘gelijk speelveld’ te creëren. Het was illustratief voor de ongedwongen sfeer op die dag. Daaraan voorafgaand had sportwethouder Janco Cnossen de clinic ingeleid met een serie ‘campingslagjes’. Hij duidde treffend het verschil tussen het badmintonnen op de camping en in de zaal: ‘op de camping probeer je de shuttle zo lang mogelijk in de lucht te houden en in de zaal probeer je hem zo snel mogelijk op de grond te krijgen’.

Het Zwols Badminton Overleg (ZBO) kwam tot stand op initiatief van SportService Zwolle. Deelnemers zijn alle vijf grote badmintonverenigingen in Zwolle: BC Aa-landen, BC Hanze ’83, BC Netwerk, SVI en ZBC.

4 gedachten over “Badminton inloopdag groot succes”

  1. Open dag Badminton
    Ben er geweest en was inderdaad een goed initiatief van die verenigingen. De badminton sport blijkt toch zelfs nog heel wat leuker te zijn dan dat wat we “van de camping” kennen. Goede PR, bedankt Zwolse verenigingen!

  2. Ook ik was aanwezig als lid van badmintonclub aalanden. Ik vond het een erg gezellige en geslaagde dag, veel enthousiaste mensen en een ongedwongen sfeer waarin we lekker konden badminton.

  3. ik ben er met mijn kinderen geweest ze vonden het erg leuk en ook goed georganiseerd. wat me opviel was de relaxte sfeer waar alles in plaatsvondt. een dikke pluim voor de organisatie;);)

Reacties zijn gesloten.