Het weer: zomers

Foto van auteur

Zwolle – Vandaag is het de laatste dag van de meteorologische zomer. Het is vandaag overwegend zonnig bij temperaturen rond 25 graden. Vanaf morgen neemt de wisselvalligheid toe en dalen de temperaturen.

30-08-2009_weerfoto.jpg

Vanochtend heeft het noorden en westen van Nederland last van bewolking en zeer lokaal valt er lichte regen uit. In het oosten en zuiden is het droog en schijnt de zon. De wind waait uit het zuiden en is zwak tot matig van kracht. In het Waddengebied is de wind soms nog krachtig, 6 Bft. Geleidelijk breekt de zon door de bewolking in het westen en noorden heen. Vanmiddag zijn er overal zonnige perioden. De temperatuur loopt op naar 22 graden op de Wadden tot 26 graden in het binnenland. De wind draait van het zuiden naar het zuidoosten. Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en blijft het droog. Doordat er wat wind blijft staan is er geen kans op mist. Het wordt niet kouder dan een graad of 15.

Morgen begint de dag met zon, maar vanuit het westen neemt de bewolking snel toe. In de middag komen er enkele buien voor, met kans op onweer. De meest actieve buien zijn voor het oosten van het land. Het wordt 20-23 graden met de hoogste temperaturen in het oosten.

Woensdag is er af en toe zon, maar komen er ook enkele buien voor. Bij een matige zuidwestenwind wordt het maximaal een graad of 20.

Donderdag blijven we waarschijnlijk onder de 20 graden steken. De dag staat in het teken van regen en wind en de zon zien we nauwelijks.

Ook vrijdag houdt dit herfstachtige weer aan. Er staat veel wind, de regen komt soms met bakken tegelijk uit de lucht en het wordt gemiddeld 16 graden.

In het weekend wordt het weerbeeld wat rustiger en klimt het kwik weer naar een graad of 20.

22 gedachten over “Het weer: zomers”

 1. gelukkig waait het daar nooit en wat een timing he zo als de zomer voorbij is. ben benieuwd wanneer de inventaris op bva staat.

 2. ik vindt het maar een kale bedoeling aan die plas op de foto is te zien dat het weinig sfeer uitademt, als er net zo veel wind staat als in het kale winkelcentrum van stadshagem kun je er wel mooi vliegeren dat dan wel weer

 3. Elk nadeel heP idd z’n voordeel. Zoals je ziet aan de foto, was het op dat moment ook geen 32 graden. Anders had alles tot achteraantoe vol gelegen en was dat sportveldje ook gebruikt. Denk nog vaker door voetvolley-ende jeugd, als door volleyballende “toekomst van NL”.

 4. wat een gezeur weer zeg! De horeca staat er nog maar net en is nog niet af! Windscherm staat nog in de planning en terras, dus wordt nog stuk beter.
  Kwa wind: bij warm weer is dat wel zo lekker als je op het strand ligt…
  En vliegeraars zoals ik vinden het zeker niet erg 🙂
  Surfers ook niet 🙂
  Vorige week was het behoorlijk druk en gezellig bij de plas.
  Achja, NL klaagcultuur, we motten wat te zeiken hebben heh?….

 5. doe mij maar de vertrouwde agnietenplas met een bouwkeet als horeca en stinkend naar het oude vet, tenminste gezelliger dan deze kale bedoeling.

 6. Alcatraz aan de plas
  Misschien kan de fotograaf een keer terug gaan en nog mooie foto’s maken van de troep die de eigenaren achter de containers dumpen.
  Het mooie hek doet toch wel aan een gevangenis denken.

  Alcatraz aan de plas wordt de keet reeds in de straat genoemd.

 7. Waar zou dat hek voor zijn Jannes? Afvaldumpen zegt idd alles over Tokkie-gedrag van veel “landgenoten” (vrij naar Hans Janmaat).

  Maar dat hek is niet de schuld van het gedrag? Op zich fotootje en naar Karin mailen…..goed idee!

 8. dat is gelukkig niet aan de orde bij de agnietenplas. de kleinschaligheid en het tip-top geleverde schoonmaak/ onderhouds werk van de campingbeheerder maken het er nog steeds het beste toeven van alle plassen.

 9. kan me nog wel herinneren dat J de vries destijds in de panorama kopte er een tijger snoek te hebben gevangen, gelukkig is na de catch off the year het aantal bijt incidenten drastich afgenomen.

 10. Afval dumpen zegt inderdaad veel over het gedrag van veel nederlanders. In dit geval bouwafval van de eigenaren van de keet. zegt dus veel over de eigenaren van de keet. Klopt inderdaad Dick.
  Het ligt er toch al wel twee weken.
  Je hebt hekken en hekken. maar dit hek
  (vooral parkeerplaats zijde) ziet er gewoon niet uit.
  Net een oost-europese staatsgevangenis
  Ben benieuwd wat de welstandcommissie hier van vindt.
  Persoonlijk vind ik het afbreuk doen aan de mooie omgeving van de plas. Echt jammer.

 11. Onze Joop was collega van mijn vader bij de IJsselcentrale en voorzitterT van WVF. Almede trainerT van oa IJVV. Laatste 2 niet onverdienstelijk, over het eerste wil ik niet oordelen 😉

Reacties zijn gesloten.