Het weer: herfstachtig

Foto van auteur

Zwolle – De herfst staat voor de deur. Vandaag valt er lokaal een bui en is er eerst ook wat zon. Het wordt 19-21 graden. Gelijdelijk neemt de buiigheid toe. Vanavond en vannacht gaat er flink wat regen vallen. Morgen wordt het met 17-18 graden fris en herfstachtig.

01-09-2009_weerfoto.jpg

Vandaag begint op de meeste plaatsen droog. In het noorden en in de kustgebieden kan wel al een buitje vallen. Het is overwegend zonnig. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken en enkelen zullen uitgroeien tot een bui. De temperaturen komen uit tussen 20 en 22 graden. In het noordwestelijk kustgebied trekt de zuidwestenwind aan en wordt vrij krachtig. Vanavond en vannacht neemt de buiigheid en de bewolking toe. Ook de wind trekt aan en draait tijdelijk richting het zuiden tot zuidoosten. De minimum temperaturen liggen rond 15 graden.

Donderdag gaan we echt de herfst verwelkomen in ons land. Er staat een harde westelijke wind, er vallen buien en er is veel bewolking. Het kwik loopt op tot maximale waarden rond 18 graden. Later op de dag neemt de buiigheid wat af.

Vrijdag wordt het weerbeeld niet veel anders. De westelijke wind, die wat in kracht is afgenomen, maakt het iets minder onstuimig, maar de hele dag vallen er buien en het is met temperaturen tussen 15 en 17 graden fris. De normale maximale temperatuur voor begin september is 20 graden.

Zaterdag gaat het weer gedurende de dag wat herstellen. De dag begint met buien, maar later wordt het droog. Het blijft dan met 16-17 graden nog wel fris. Vanaf zondag gaat het kwik langzaam weer oplopen en breekt een drogere periode aan.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)