Het weer: Kil en droog

Brinkhoekweg
Foto: Hans Smit

Donderdagochtend hangt er misschien mist in Zwolle of omgeving. Deze verdwijnt spoedig. Wat niet compleet verdwijnt, is het laaghangende wolkenpakket. De zon breekt er ’s middags hopelijk toch doorheen. Neerslag wordt dit etmaal niet verwacht.

De wind is eerst zwak uit het zuiden, in de middag en avond toenemend naar matig, kracht 3, uit het zuidoosten. Deze wind gaat zachtere lucht brengen, maar donderdag is er nog niks van te merken. ’s Morgens vroeg kan het zelfs een beetje vriezen, waarna het kwik oploopt naar +1 tot +2 graden.

Een front van een depressie met de kern bij Ierland bereikt Zwolle in het begin van de nacht naar vrijdag. Mogelijk zit er eerst een beetje natte sneeuw in. Een volgend front trekt vrijdag met wat regen over Zwolle. In de ochtend heb je de grootste kans om nat te worden.

Met de regen komt vrijdag de zachtere lucht binnen. Het kwik stijgt de hele dag, in de nacht naar zaterdag wordt een maximumtemperatuur rond 8 graden verwacht in Zwolle.

In het weekend trekt de wind aan naar matig, kracht 3 tot 4, uit zuidelijke richtingen. De zachtere lucht brengt het kwik richting 10 graden. Dat bekopen we vooral zaterdagmiddag met regenval. Zondag is het een groot deel van de dag droog met zuidwestenwind. Pas in de avond arriveert een regengebied in Zwolle, naar de kennis van nu.

Foto 1
Brinkhoekweg - Foto: Hans Smit
Brinkhoekweg
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)