Huurlingen geven FC Zwolle meer vertrouwen!

|   Laatste wijziging

Zwolle – Vrijdagavond 4 september was het dan zover. Het elftal waar trainer Jan Everse en veel fans al maanden op heeft zitten wachten, stond om 20.00 klaar voor de aftrap in de wedstrijd tegen een van de titelkandidaten in de Jupilerleague, De Graafschap. Na de mooie overwinning van afgelopen weekend in Volendam, gingen de Zwollenaren vol aan de bak tegen de Superboeren. Er was meer vertrouwen.

04-09-2009_fc_zwolle_de_graafschap-0-1-_01.jpg
0-1 door Berry Powel

Na een korte periode van voorbereiding was duidelijk te zien dat de deze week aangetrokken nieuwe spelers Arne Slot (Sparta) en Cecilio Lopes (Heerenveen) de welkome versterkingen waren binnen het team. Bram van Polen en Danny Schreurs waren de dupe van deze versterkingen. Rond de 5000 toeschouwers in het Oosterenkstadion zagen de eerste 35 minuten twee gelijkwaardige ploegen binnen de lijnen. Toch was het in de 36e minuut de sluwe Berry Powel, die de Doetinchemmers op voorspong zette, met in de 39e minuut uit een vrije trap van Jordy Buys een tweede klap achter de oren van FC Zwolle.

04-09-2009_fc_zwolle_de_graafschap-1-2-_04.jpg
1-2 door Eldridge Rojer

04-09-2009_fc_zwolle_de_graafschap_03.jpg
Cecilio Lopes werd zwaar op zijn huid gezeten …

04-09-2009_fc_zwolle_de_graafschap_08.jpg
Discussies rond de penalty voor FC Zwolle …

Voor meer foto’s en tekst zie "Lees verder"

Dat kwam even hard aan en was ook niet echt verdiend. Even sloeg de vlam in de pan op de tribune. Dit werd echter vrij snel weer de kop ingedrukt.
Met de 0-2 achterstand moesten de Zwollenaren de kleedkamer opzoeken. In het begin van de tweede helft kon Albert van der Haar zijn ploeg behoeden voor een 1-3 achterstand door de bal van de lijn te halen, na een hard schot van een meter of 13.

04-09-2009_fc_zwolle_de_graafschap-0-2-_02.jpg
0-2 voor De Graafschap

Waarschijnlijk mede door de heftige regenbuien, werd het publiek steeds rustiger. Deze rust was echter de stilte voor de storm, want toen Eldridge Rojer in de 69e minuut de Zwollenaren met een vallende kopbal uit een voorzet van de ingevallen Danny Schreurs, de 1-2 aantekende en zijn ploeg daarmee weer in de wedstrijd bracht, was de beer los. Zeker toen de ploeg van Jan Everse in de 80e minuut een penalty kreeg toegewezen. Albert van der Haar nam zijn verantwoordelijkheid, maar ging hier echter niet op de juiste manier mee om. Een stevige haal was beter geweest dan de stiftbal, die over het doel verdween. Ja, als de bal erin gaat spreekt men er nog jaren over, maar met een 1-2 achterstand, is het niet zo bijdehand.

04-09-2009_fc_zwolle_de_graafschap-2-2-_09.jpg
De verdiende 2-2 …

Het elftal heeft de laatste wedstrijden mede door de huurlingen meer power en veerkracht gekregen. Het stond vrij stabiel, met meer vertrouwen en was mede daardoor absoluut, buiten de laatste minuten van de eerste helft en de eerste minuten van de tweede helft niet de mindere van de Doetinchemmers. In tegendeel, de Zwollenaren gingen na het invallen van Danny Schreurs voor de in deze wedstrijd onzichtbare Niek Vossebelt, beter spelen. De Superboeren wisten zich af en toe stevig onder druk gezet. Dit resulteerde dan ook in een verdiende 2-2, toen in de 87e minuut Cecilio Lopes zijn debuut met zijn eerste doelpunt voor de blauw-witten wist te bekronen.

04-09-2009_fc_zwolle_de_graafschap_05.jpg

04-09-2009_fc_zwolle_de_graafschap_06.jpg

04-09-2009_fc_zwolle_de_graafschap_07.jpg

04-09-2009_fc_zwolle_de_graafschap_10.jpg
Cecilio Lopes viert zijn feestje ….

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Huurlingen geven FC Zwolle meer vertrouwen!”

  1. Vlot en leuk verslag.

    Vermakelijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Balletjes op de paal, van de lijn afgehaald, penal gemist, interessant scoreverloop én positief publiek (Vakkie Noord hele wedstrijd gehoord!). Mooi. Als supp. had ik echter toch stiekum graag de 3 punten gezien. Awel, stijgende lijn is te zien geweest.

  2. Kras en Reijnen waren wéér dramatisch, snap niet dat Kapralik niet speelt op de positie van Kras.
    Guarino wordt verkeerd gebruikt want hij is geen linksback maar een aanvallende linksmidden en nog een goeie ook.
    Toch mag zwolle z’n hadden dichtknijpen met dit puntje.

  3. Trouwens op de Egels sites hebben ze het ipv het spel van hun eigen cluppie weer vooral over FC Zwolle.
    Waar het hart van vol is loopt de mond van over zal ik maar zeggen, het begint gewoon een obsessie te worden na 19!!! jaar niet winnen in Zwolle.
    Ze kijken gewoon op naar Zwolle die eeuwige losers.
    20 September staan ze weer met beide met grote tenen naar elkaar wijzende beentjes op de grond…….die dikke lippen.;D:D

  4. Zwolleeder schreeuw maar niet te hard over G A want ze moeten eerts nog van ze winnen .Die ploeg draait nu veel beter als voorheen dus uitkijken en hopen dat je gelijk krijgt.Maar het blijft oppassen want ik vind Zwolle ook nog niet optimaal draaien er gaat veel te veel verkeerd .

  5. GAE krijgt in de week voorafgaand waarschijnlijk weer massaal de Zwolse griep waardoor ze allemaal verslapt en apatisch in het Oosterenk verschijnen ;D

    Go Ahead heeft een goed draaiende ploeg op dit moment al denk ik wel dat ze boven hun kunnen presteren, dit houden ze geen twee maanden vol. Voor ons is het zaak om komende vrijdag in Roosendaal een goed resultaat neer te zetten want de aansluiting met het linkerrijtje moet weer gezocht worden.

  6. Eindelijk weer eens een leuke wedstrijd gezien, al floot de scheids wel erg snel voor vermeende overtredingen. Heb er wel vertrouwen in dat de we aan het eind gewoon weer play-offs spelen ;D
    Eerst die egels van de periode afhouden ;D

Reacties zijn gesloten.