Gratis maaltijd voor senioren in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – SWO-Zwolle en Apetito hebben een verrassing: voor inwoners van Zwolle die 65 jaar of ouder zijn, verzorgt Tafeltje-Dek-Je een gratis maaltijd!  Met een ingevulde waardebon uit Senioren Actueel (bijlage bij de peperbus van 19 augustus.) kunnen zij op donderdag 10 september tussen 09.00 en 12.00 uur een gratis vriesverse maaltijd afhalen. Dit kan bij Dienstencentrum de Terp ( Radewijnsstraat 1). Voor senioren die de bon kwijt zijn, zijn er extra waardebonnen die ter plekke kunnen worden ingevuld.

Tafeltje-Dek-Je is een voorziening van SWO-Zwolle en bezorgt jaarlijks meer dan 40.000 maaltijden. Ongeveer dertig vrijwilligers zijn daar druk mee. Tafeltje-Dek-Je is bedoeld voor ouderen en gehandicapten die zelfstandig wonen, maar door omstandigheden zelf geen warme maaltijd kunnen bereiden. De maaltijden zijn van Apetito. Die worden diepgevroren geleverd. Het unieke van de Apetito maaltijden is dat ze in de magnetron pas echt gaar worden. De maaltijd wordt dus eigenlijk thuis vers gekookt.

De diepvries, de magnetron, de bestelling … voor jonge mensen is dat geen probleem, maar voor senioren kan dat best lastig zijn. Daar kan tafeltje-Dek-Je helpen: de medewerker herinnert de mensen aan hun bestelling,  helpt bij het bestellen,  is een luisterend oor en geeft uitleg bij de menu’s.  De vrijwilligers zijn het hart van Tafeltje-Dek-Je. Zij komen bij de mensen aan de deur en zij kennen de mensen persoonlijk. Soms worden er serieuze problemen gesignaleerd. Dan wordt er contact gelegd, met de klant of bijvoorbeeld met de kinderen van een klant. Op donderdag 10 september  van 09.00 tot 12.00 uur kunnen senioren een gratis maaltijd afhalen bij Dienstencentrum de Terp. Daarvoor hoeft slechts een waardebon te worden ingevuld (adresgegevens) . Er is tevens een medewerker aanwezig voor het verstrekken informatie en het beantwoorden van vragen. 

Voor informatie kunt u bellen met SWO-Zwolle, Fenna Westers; tel. 038- 85 15 715.

20 gedachten over “Gratis maaltijd voor senioren in Zwolle”

 1. Goede actie maar dan alleen voor al 65 plussers die mobiel genoeg zijn om ze op te halen. Of hebben ze daar ook wat op bedacht? Mag ik voor mijn buurvrouw die minder mobiel is die maaltijd ophalen?

 2. @ ikke

  Had ik nog niet eens aan gedacht. Neem mijn buurvrouw dus maar mee achter op de fiets 😉 Toch vind ik het jammer dat ze daar niet aan gedacht hebben. Dat er gewoon mensen zijn die slecht ter been zijn en dus geen gebruik van deze actie kunnen maken.

 3. Wie zegt dat daar niet aangedacht is??/ Er zijn immers al heel veel mensen die gebruik maken van deze geweldige service,allemaal mensen die niet mobiel zijn.Op dit ogenblik wordt er in de rivierenhof een gezamelijke maaltijd gebruikt en een tirolermiddag.Moet je eens zien hoeveel vrijwilligers daar weer rondlopen.

 4. @ Wichert

  Ik bedoel dus dat er niet aan gedacht is dat er mensen zijn die het zelf niet op kunnen halen. Mijn buurvrouw is zo iemand. Een keer in de week worden de boodschappen voor haar gedaan en dan kookt ze haar eigen potje. Zij is niet in de mogelijkheid om zelf naar de Terp te gaan.
  Ik ben zelf werkzaam geweest in een verzorgingstehuis en weet heel goed dat daar veel gedaan wordt voor de 65 plussers.

 5. Voor informatie kunt U bellen 038 8515715,zou ik zeer zeker doen voor mijn buurvrouw.Je hebt wel gelijk Wilma ,maar zolang jou buurvrouw haar eigen potje nog kookt zal ze geen gebruik maken van Tafeltje Dekje en wil dat hoogstwaarschijnlijk ook niet.

 6. @ Wichert

  Bedankt voor de tip. Mijn buurvrouw zal er waarschijnlijk geen gebruik van maken maar als ze dat wel wil dan ga ik natuurlijk even met de auto mee.

 7. Ik lees in het artikel: “tafeltje dek je is voor ouderen en gehandicapten”.
  Waarom nu alleen de 65 plussers een gratis maaltijd en gehandicapten niet??

 8. We moeten nu niet net doen of die gratis maaltijd heilig is .Als ze in Zwolle gratis horen worden ze allemaal wakker.Het toch om het idee om Tafeltje Dekje wat bekender te maken??Je kunt het nooit iedereen naar de zin maken.En Wilma dat is nou net wat ik bedoel:dan ga ik toch even met haar mee.Waren alle buren maar zo dan zou de wereld er heel anders uitzien.Kijk visueel gehandicapten hebben misschien het bericht in de Peperbus helemaal niet gelezen.Er is altijd en overal wel commentaar op,maar laten vooral kijken naar de goede dingen en allemaal een steentje bijdragen aan de saamhorigheid in je eigen buurt en omgeving.

 9. Bij ons hebben ze een visueel gehandicapte aangenomen, met hond “Frouwkje”. Mooi toch. “Tafeltje dekje” is trouwens al tientallen jaren bijzonder goed bezig.

Reacties zijn gesloten.