Zwolle krijgt Autismehuis

Foto van auteur

Zwolle – Het college van Zwolle heeft dinsdag ingestemd met de komst van een Autismehuis aan de Voorsterweg (langs het Eikenlaantje) in de Noordschil van Westenholte. Het Autismehuis is het eerste huis in zijn soort voor de doelgroep in Nederland. De Zwolse initiatiefneemster Dineke Hartman (moeder van twee autistische kinderen) en ex-toptennisser Paul Haarhuis (vader van een autistisch kind) ontvouwden in oktober 2008 de plannen voor een Autismehuis in Zwolle. Het college heeft aangegeven een reserverings-overeenkomst aan te willen gaan met de initiatiefnemers van het Autismehuis.

Een Autismehuis is een plek speciaal gericht op autisme. Omgaan met autisme vraagt een speciale aanpak. Het is daarom nodig om bij het bieden van ondersteuning en zorg rekening te houden met de persoon met autisme. Kinderopvangcentra, logeerhuizen en woonvoorzieningen zijn er veel, maar speciaal ingericht op autisme zijn ze meestal niet. Autismehuis is er speciaal voor mensen met autisme. De huisvesting en voorzieningen zijn helemaal autisme-proof. Het personeel is opgeleid in het omgaan met mensen met autisme. Daarnaast is het autismehuis ook een plek waar je informatie over autisme kunt vinden en andere betrokkenen kunt ontmoeten. Kortom, autismehuis is een voorziening die verandering brengt in de zorg(en) voor mensen die te maken hebben met autisme.

Informatie en praktische hulp: maatwerk

Het autismehuis biedt individuele aandacht voor de persoon met autisme, ouders, partner of andere betrokkenen. Je vindt er informatie over alle denkbare onderwerpen rondom autisme. Ook kan het autismehuis helpen bij het aanvragen van een zorg-budget.

Passende opvang

 • buitenschoolse opvang
 • logeeropvang
 • vakantie-opvang
 • opvang voor tijdelijk niet schoolgaande kinderen
 • 24 uurs opvang: (tijdelijk) verblijf in het autismehuis
 • wonen / dagbesteding

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Zwolle krijgt Autismehuis”

 1. ­čśÇ

  ingestemd met de komst van een Autismehuis aan de Voorsterweg (langs het Eikenlaantje) in de Noordschil van Westenholte.

  Prima project trouwens.

 2. Autismehuis
  Proficiat!!!!! van harte succes
  Graag zou ik met jullie in contact komen omtrent het item
  AUTI-proof en welke de randvoorwaarden zijn die jullie vooropstellen om aan de voorwaarde van auti-proof te voldoen

  met dank

  Paul Himschoot
  Auctores vzw
  UDDA vzw

Reacties zijn gesloten.