Het weer: Een straffe wind en kans op buien

Overstroomde vijver de Dobbe.
Foto: Ank Pot

Vrijdag trekken buien over het land. Sommige schuiven over Zwolle, ook ’s avonds. In de aanvoerrichting zuidwest zijn tevens openingen in het wolkendek te bespeuren zodat een zonnetje af en toe mogelijk is. De zuidwestenwind is nog steeds straf, kracht 4 met windvlagen, in de avond iets afnemend.

Zwolse stadsweerstations meldden donderdag een hoge maximumtemperatuur van ruim 11 graden Celsius. Vrijdag hangt het kwik in de buurt van 10 graden. De gemiddelde middagtemperatuur eind december is 6 graden, daar zitten we dus flink boven. Voor komend weekend wordt een kwikstand verwacht in de buurt van 8 graden. Tijdens de jaarwisseling is dat niet veel anders.

In de nacht naar zaterdag is er nog kans op buien, zaterdag overdag lijkt de regen aan Zwolle voorbij te gaan en laat de zon zich tussen de wolkenpartijen zien. De wind houdt zich tijdelijk rustiger.

In de nacht naar zondag trekt de wind weer aan naar kracht 4 tot 5. Een nieuwe stormdepressie dient zich aan in de buurt van Schotland. Die stuurt op oudjaarsdag veel bewolking en buien over Zwolle. Een storm staat er tijdens de jaarwisseling niet, wel veel wind uit het zuiden tot zuidwesten. Vuurwerk dat hoog de lucht in gaat, wordt gegrepen door de wind, die boven de huizen sterker is dan vlak boven de grond.

Foto 1
Overstroomde vijver de Dobbe. - Foto: Ank Pot
Overstroomde vijver de Dobbe.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)