Fruitpersdag Buurtschap IJsselzone

Foto van auteur

Zwolle – De Buurtschap IJsselzone en de appel- en perentelers houden op zaterdag 10 oktober 2009 een fruitpersdag. Alle appel- en perentelers uit Zwolle en wijde omgeving komen dan hun fruit laten persen.

De Buurtschap IJsselzone heeft voor deze gelegenheid de sapmobiel uit Welsum gehuurd. De sapmobiel is een mobiele installatie die fruit perst, sap pasteuriseert en het sap verpakt. Appels en peren kunnen apart en gemengd worden verwerkt. Gemengd in de verhouding 70% appel en 30% peren geeft de allerlekkerste appelsap.Van 10 kilo fruit wordt ongeveer 6,5 liter sap verkregen. Het sap wordt verpakt in fraaie in 5 liter pakken en is twee jaar houdbaar en kan ter plekke worden gekocht. Hoewel de appeloogst dit jaar minder is, verwachten we een grote belangstelling.

Het persen vindt plaats bij het infocentrum van de Buurtschap (voormalige Schelleschool) aan de Bosweg 9 te Zwolle, tussen 09.00 uur en 16.00 uur.
Naar verwachting zullen enkele duizenden kilo’s appels en peren worden geperst.

De Buurtschap IJsselzone nodigt iedereen uit om bij het persen te komen kijken.  

Fruittelers kunnen zich aanmelden, met opgave van naam, de hoeveelheid en soort te verwerken fruit en voorkeur voor ochtend of middag per e-mail bij info@buurtschapzwolle.nl of per telefoon 088-3263378 op werkdagen van 9.00 tot 16.30 uur. Kosten € 1,- per liter.

Naast het persen van het fruit bestaat ook de mogelijkheid de boomgaard van Rethmeier en de wijngaard de Swolse Marken te bezichtigen en de overgebleven appels te plukken. Deze liggen aan de Kleine Veerweg nr 12 en aan de dijk richting fietspontje.

Vanwege de grote belangstelling en weinig mogelijkheden tot parkeren wordt aangeraden om op de fiets te komen. Open van 14:00 tot 16:00 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)