Het weekendweer: Koude lucht stroomt binnen

Hoogwater in de Vecht bij het Haersterveer.
Foto: Hans Smit

Zaterdag stroomt met een matige wind uit het noorden tot noordoosten waterkoude lucht naar Zwolle. De temperatuur is niet veel hoger dan +2 graden. De bewolking is dik en misschien lekt er een drup motregen uit. Vooral in de avond en nacht naar zondag is er ook kans op wat motsneeuw, die misschien blijft liggen op auto’s en gras.

Dit is voorlopig de laatste neerslag. Zwolle gaat na maandenlang kletsnat weer, eindelijk een droge periode tegemoet. En het wordt kouder. In de nacht van zaterdag op zondag dipt het kwik iets onder het nulpunt.

Zondag overdag komt de temperatuur waarschijnlijk niet meer boven nul uit. Droog vriesweer met een aantrekkende noordoostenwind, kracht 3 tot 4, die het voor het gevoel extra koud maakt. Minder wolken worden aangevoerd, zodat de zon mooie kansen krijgt boven Zwolle.

Hoge luchtdruk houdt neerslaggebieden komende week op afstand. Tot halverwege de week is er uitzicht op zonneschijn. ’s Nachts vriest het licht tot matig en ook overdag blijft het kwik onder nul. Vanaf woensdag komt de temperatuur in Zwolle overdag vermoedelijk weer boven het vriespunt.

Foto 1
Hoogwater in de Vecht bij het Haersterveer. - Foto: Hans Smit
Hoogwater in de Vecht bij het Haersterveer.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)