Start nieuwbouw Isala Klinieken Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het bouwterrein is de nieuwbouw van de Isala klinieken vandaag officieel van start gegaan. “De Isala klinieken hebben de bijzondere positie als eerste ziekenhuis in Nederland geheel zelfstandig, voor eigen rekening en risico en op eigen kracht een nieuw gebouw te realiseren”, aldus een zichtbaar trotse Marjanne Sint, voorzitter Raad van Bestuur.

15-09-2009_start_nieuwbouw_isala_sophia_6.jpg

In de komende vier jaar wordt samen met bouwconsortium Designed 2 Build hard gewerkt aan de realisatie van een nieuw ziekenhuis in de bekende organische bouwstijl van architectenbureau Alberts & Van Huut. Uiteindelijk resultaat is een ziekenhuis dat patiëntgericht is, kleinschalig in een groter geheel, flexibel en efficiënt. Een ontwerp dat staat voor de manier waarop Isala patiënten wil verzorgen: gastvrij, inlevend en van hoge kwaliteit. Maar ook een ontwerp dat staat voor de kijk van Isala op het werk van specialisten en medewerkers: uitdagend in een prima sfeer. De ontwikkelingen rond de nieuwbouw zijn de komende jaren te volgen via de website www.isalabouwt.nl. Het nieuwe ziekenhuis wordt naar verwachting opgeleverd in 2013.

15-09-2009_start_nieuwbouw_isala_sophia_3.jpg

isala_zwolle.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Vlinders

Het nieuwe ziekenhuis is opgebouwd uit vier gebouwen, de zogenaamde ‘vlinders’. Elke vlinder bestaat uit twee vleugels. De vlinders zijn onderling verbonden met een gang die aan de achterzijde van de gebouwen loopt. Patiënten- en goederenstromen zijn gescheiden; goederenverkeer vindt plaats via een ondergrondse verbinding met het logistiek centrum. Maar er is ook rekening gehouden met het feit dat er tussen bepaalde afdelingen onderlinge relaties bestaan. Dit heeft geleid tot een logische indeling van de vier vlinders. Vlinder 1 kan omschreven worden als een technisch gebouw, hier bevinden zich de laboratoria, pathologie, klinische farmacie, de centrale steralisatieafdeling en goederenontvangst. In vlinder twee en vier zijn poliklinieken en verpleegafdelingen gevestigd. Kloppend hart van het ziekenhuis is vlinder 3; hier bevinden zich de spoedeisende hulp, de operatiecomplexen, de intensive cares en het helicopterdek.

Bij de Isala klinieken werken circa 5.500 mensen. Het ziekenhuis heeft momenteel verspreid over Zwolle drie locaties die allen worden overgeheveld naar de nieuwbouwlocatie. Het nieuwbouwproject omvat 108.000 m2 vloeroppervlak en wordt daarmee nagenoeg het grootste ziekenhuis van Nederland.
BAM Utiliteitsbouw gaat voor 210 miljoen euro het nieuwe ziekenhuis van Zwolle bouwen. De aannemer doet dat in combinatieverband met installatietechnische specialisten BAM Techniek, Unica, Kropman en Croon Elektrotechniek. Dat heeft het Bunnikse bouwconcern donderdag laten weten. De nieuwe Isala Klinieken in Zwolle krijgen een vloeroppervlak van ongeveer 108.000 vierkante meter. Daarmee wordt het een van de grootste niet-academische ziekenhuizen van Nederland.

Het complex, dat uit vier gebouwen zal gaan bestaan, krijgt onder meer ruimten voor kantoren, onderzoek- en behandelfuncties, verpleegafdelingen en laboratoria. Het nieuwe ziekenhuis is ontworpen door architectenbureau Alberts en Van Huut en a/d Amstel architecten. In september start BAM met de bouw. In 2013 moeten de Isala Klinieken worden opgeleverd. BAM verwacht dat tijdens het hoogtepunt van de werkzaamheden ruim 700 bouwvakkers betrokken zullen zijn bij de uitvoering.

 

isala_4.jpg

isala_3.jpg

artist_impression_isala.jpg

15-09-2009_start_nieuwbouw_isala_sophia_1.jpg

15-09-2009_start_nieuwbouw_isala_sophia_2.jpg

 15-09-2009_start_nieuwbouw_isala_sophia_5.jpg

15-09-2009_start_nieuwbouw_isala_sophia_4.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Start nieuwbouw Isala Klinieken Zwolle”

  1. Als ik mij goed herinner hebben de zwollenaren met grote meerderheid voor dit ontwerp gekozen tijdens de inspraak ronden. Ik vindt het nog zo gek niet. Kijk deze binnentuin bijvoorbeeld…. ik vind het mooi!

    – LINK werkt niet –

  2. het wordt wel een groot gebouw, maar het voordeel is dat alles op één lokatie zit en je niet naar twee gebouwen moet ik hoop alleen dat ze rekening houden met voldoende parkeerplek, als je nu komt met bezoekuur is er weinig ruimte over, ook dat het niet in het centrum ligt is een voordeel

Reacties zijn gesloten.