Het weer: Zon verdwijnt achter bewolking, minder koud

Eemlaan
Foto: Ank Pot

Donderdagochtend vriest het na een heldere nacht ongeveer 5 graden in Zwolle. Het blijft niet helder, waarschijnlijk al in de ochtend drijft bewolking binnen die het weerbeeld compleet verandert. Zon en blauwe lucht verdwijnen achter het laaghangende wolkendek.

Vochtiger lucht kruipt binnen. Mocht de bewolking later zo dik worden dat er druppeltjes motregen uit vallen, dan kan gemakkelijk gladheid ontstaan op de bevroren ongegrond. Houd daar vooral donderdagavond rekening mee, ondanks dat de kans op neerslag erg klein is.

De wind is donderdag zwak, in de middag gaat hij helemaal liggen. De aanvoer van lucht uit de vrieskoude noordoosthoek is gestopt. De temperatuur schommelt in de middag en avond rond nul graden.

Ook in de nacht van donderdag op vrijdag stagneert het kwik in de buurt van het vriespunt. Mocht het wolkendek ’s nachts breken, dan kan mist ontstaan die er vrijdagochtend nog hangt.

Vrijdag gaat het transport van lage zeebewolking uit het noorden gestaag door. De zon blijft erachter verborgen, maar regen valt er niet uit. In de stad waait slechts een zuchtje wind uit het noordwesten. De temperatuur blijft enkele graden boven het vriespunt.

In het weekend handhaaft de grijze wolkenmassa zich boven Zwolle. Zondag ontstaat misschien tussenruimte voor enkele zonnestralen, maar er is dan ook meer kans dat enkele druppels uit de wolken lekken. De temperatuur is ongeveer +3 graden, ook ’s nachts. Een matig briesje, kracht 3, uit westelijke richtingen steekt op. Dat maakt het waterkoud.

Foto 1
Eemlaan - Foto: Ank Pot
Eemlaan
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)