VVD Zwolle maakt Zwolse tongen los

Foto van auteur

Zwolle – De gemeente Zwolle ontvangt volgend jaar van de Rijksoverheid € 1091 per inwoner ofwel ruim € 127 miljoen. De VVD Zwolle legde woensdagmorgen haar oor ten luister bij Zwolse burgers en ondernemers met de vraag: Wat moet de gemeente volgens u doen met uw € 1091 in 2010?  "Zwollenaren leggen de prioriteit bij betaalbare woningen, werk en bereikbaarheid".

vvd_zwolle.jpg

De VVD Zwolle deelde vanochtend ruim 200 pannenkoeken uit op het Stationsplein en sprak ook met Zwolse ondernemers bij de jaarlijkse Ontbijtbijeenkomst Miljoenennota van De Maatschappij in hotel Wientjes. Een veelgehoorde opmerking op beide locaties was dat het Zwolse College van B en W een opvallende overeenkomst kent met het kabinet, namelijk: “Ze durven geen echte beslissingen te nemen en schuiven problemen voor zich uit”. Investeer in werk voor de mensen die straks van school komen zei één van de passanten.

Rabo-topman Bert Bruggink riep op om in ieder geval duidelijk te maken waar en wanneer er bezuinigd gaat worden. Nu afwachten wakkert onzekerheid aan!

Crisisproblemen lokaal ‘oplosbaar’

In de Troonrede benadrukte de koningin gisteren dat de gevolgen van de wereldwijde financiële en economische crisis nog lang zullen worden gevoeld in Nederland. De VVD Zwolle is ervan overtuigd dat we in Zwolle niet bij de pakken neer mogen gaan zitten. “We moeten gewoon in Zwolle met z’n allen sámen aan de bak”, stelt VVD-lijsttrekker Rene de Heer. “Om de crisisgevolgen het hoofd te bieden moet het geld rollen in de Zwolse economie”.

Volgens De Heer vormen werkgevers en werknemers samen de redding van de Zwolse economie. “Op nationaal niveau moet de kredietverstrekking door banken weer vlot worden getrokken, maar lokaal kunnen we ook zorgen dat werkgevers weer de middelen krijgen om te ondernemen en te innoveren. Bijvoorbeeld door het afschaffen van de precariobelasting. Daarnaast moeten re-integratiebudgetten direct beschikbaar zijn voor ondernemers om meer mensen aan een baan te helpen. In Zwolle ligt de prioriteit van de VVD dan ook bij het creëren van werkgelegenheid, een goed werkende infrastructuur en bij het verbeteren van het onderwijs door bijvoorbeeld te zorgen voor meer stageplaatsen. Zulke maatregelen zijn goed voor werkgevers én hun werknemers en daarmee voor de Zwolse economie.”

Zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010 verwacht de VVD Zwolle van het huidige College van B & W daadkrachtige maatregelen om de crisis lokaal aan te pakken. Daarom zal de VVD-fractie in een Motie aan het College vragen om bij de aanstaande begrotingsbehandeling met concrete voorstellen te komen betaalbaar wonen, werk en bereikbaarheid te stimuleren.

3 gedachten over “VVD Zwolle maakt Zwolse tongen los”

  1. Momenteel gaat Marky Mark zeer behoorlijk op zijn gepoederde papmondje Femke, kereltje en Hamertje prikten moeiteloos door zijn zelfingenomen onderwijsverhaal….kijk daar komt v.Geel ook nog[/url] Het zal moeilijk worden er samen uit te komen. :'(

  2. Marianneke (vast niet dezelfde als waar Drukwerk over zong) Hamer is strak bezig, al een tijd. Of het loszitten betreft weet ik niet. IJzeren Rita ging en nog een paar keer super ongenuanceerd tegen in….zit nu nog af te druipen. Waarom dwepen die Goor en Geer toch niet meer zo met VVD en TON? Och, ze kunnen ook niet met elkaar……had niet zulk ego-centrisch gedrag verwacht bij die van de “poep & pies-humor”.

    Gister overigens een strakke P&W met alleen Wouter Bos, die zich zoals altijd….uitstekend redde. Kwam ook ineens via ene Heleen op een VVD-Next draadje….wat een mutsen.

Reacties zijn gesloten.