Het weer: Bewolkt vriesweer

Wijde Aa
Foto: Hans Smit

Woensdagochtend vriest het licht in Zwolle, een minimumtemperatuur van ongeveer -4 °C. Het kwik stijgt, maar blijft de hele dag waarschijnlijk een fractie onder nul. Op plaatsen waar sneeuwresten liggen en waar niet gestrooid is, blijft het dus glad.

Hoge en middelbare bewolking overheerst, zodat de zon de boel niet kan opwarmen. De storing met sneeuwval die eerder werd aangekondigd, blijft op afstand van Zwolle. De sneeuw valt in België, Limburg en Brabant. Uit het noordwesten nadert wel een verpieterend front waaruit in onze regio hoogstens enkele verdwaalde sneeuwvlokjes neerdwarrelen.

De wind uit het zuidwesten zwakt in de loop van de ochtend af. Woensdagmiddag staat er nog nauwelijks wind. Ook donderdag is er weinig reuring in de atmosfeer. Dankzij een hogedrukgebied dat vanaf de Atlantische Oceaan naar Europa schuift, mogen we zonnig winterweer tegemoetzien. Vrijdag en zaterdag is de zon nog steeds van de partij. ’s Nachts vriest het een beetje, overdag is het ongeveer +4 °C.

Zondag trekt de wind stevig aan uit het zuidwesten. In het begin van de nieuwe week waait het en gaat het regenen. De vorst wordt verdreven, de temperatuur stijgt flink, zowel ’s nachts als overdag.

Foto 1
Wijde Aa - Foto: Hans Smit
Wijde Aa
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)