Algemeen Log 53

Foto van auteur

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

 

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 200 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 54 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

398 gedachten over “Algemeen Log 53”

 1. Wat betreft dat premiestelsel van FC Zwolle einde log 52): terecht!
  Zo is de stimulans om te winnen weer wat hoger… rennen voor je geld!
  Ik krijg ook geen bonus als alle kinderen uit mijn klas over gaan naar de volgende groep…

 2. Op zich heeft Didi een punt… het zou leuk om zijn om met Zwollenaren en in Zwolle geïnteresseerden op een forum te kunnen discusiëren. De vraag is echter of dat wel het doel is van WeblogZwolle… volgens mij is het doen: actueel nieuws brengen over/uit/in/voor/door/van/met/aan (etc.) Zwolle… Het Algemeen Log is al een aardige bijkomstigheid om lekker over niks te kunnen schrijven met elkaar… (natuurlijk is het algemeen er ook om offtopic berichten te voorkomen :))

  ———————————-

  Er is een chat geweest, maar deze werd niet gebruikt, vandaar dat bij een update hij is verwijderd.

 3. Het nieuwe stadion zou FC Zwolle substantieel meer geld opleveren dan het oude Oosterenk.
  Tenenkrommend is het dan te moeten horen dat de selectie op weg naar een uitwedstrijd de rekening van de door de selectie genoten maaltijd niet kan ophoesten.
  Gelukkig was op dat moment ook ene Japie Stam aanwezig om de financieel gezonde club met eigen kapitaal uit de brand te helpen door het hele bedrag zelf maar op tafel te leggen.
  Dikke pluim voor Stam maar wat een flater voor de club.:'(

 4. Goed woord:Journaalverbijstering goed verhaal weer Youpie!

  Zes rechters hebben die honkbalknuppelaar en vrouwenbrandmerker op verlof gestuurd. Zes! Dus niet een of andere dronken, seniele, demente ouwe gek die een paar minuten van zijn pensioen verwijderd was en de dossiers al een tijdje niet meer inkeek. Nee zes. Zes juristen! Afgestudeerde mannen en vrouwen, die met hun toga??s midden in de maatschappij staan. Hebben ze er over vergaderd? Wisselden ze mailtjes uit? Hoe zijn ze tot deze wijze beslissing gekomen? Het OM heeft ze meerdere malen gewaarschuwd. Er zitten miljoenen euro??s in het onderzoek naar deze levensgevaarlijke man. Soms ben ik na een journaal zo verbijsterd dat ik echt naar de herhaling moet kijken om zeker te weten dat ik het allemaal goed gehoord en gezien heb.

  Natuurlijk zijn rechters ook mensen en mensen maken fouten, maar daarom nemen ze dit soort belangrijke beslissingen toch met zijn zessen? Ze gaan toch niet over een uurtje ijs?

  Heb last van journaalverbijstering. Dat je je ogen niet gelooft. En je oren helemaal niet. Voorbeeld? Miljard mensen lijden honger, vertelt de journaallezer en toont vlak daarna boze Belgische boeren die drie miljoen liter melk over Gods akker laten lopen. Hoeveel liter? Drie miljoen! Protestactie. Natuurlijk kunnen de Belgische boeren het niet helpen dat een miljard mensen last hebben van rommelmagen en moeten ze opkomen voor hun eigen belang, maar soms komt het allemaal nogal wrang over. Drie miljoen liter is de dagopbrengst van alle koetjes in Wallonië.

  Nog een voorbeeld? Het is een aantal ordinaire Rolexen gelukt om het geld van Meeuwis en Borsato er doorheen te jagen. Dat is heel knap. Die jongens komen ongetwijfeld in het Guinness Book of Records. Deze prestatie grenst aan het onmogelijke. Hoeveel geld moet dat wel niet zijn? We hebben in ons land nooit succesvoller artiesten dan Guus en Marco gehad. Hele stadions zongen en deinden avond aan avond met deze mannen mee. Miljoenen cd??s gingen over de toonbank. Zoveel geld krijg je niet op in een mensenleven. En toch is het deze managers gelukt. Las de geschiedenis van ene Unico Glorie, een van deze gewiekste managers: Veronica, Adam Curry, Endemol, HMG, seksindustrieel en belspelletjesoplichter…….Dat heeft ie vast uit die column van Spaan…….Dan ben ik niet verbaasd als je sjoemelt met failliete vennootschappen. Deze gozer krijgt zelfs van Arnhemse rechters nog geen half uur verlof. Op televisie meldde hij nog hoe erg hij het vond. Het kwam door de recessie! Nog gevoel voor humor ook. En als ik Ajax was, zou ik de nieuwe directeur Rik van den Boog ook maar een beetje extra controleren. Die cowboy zit namelijk ook in het complot. Ik zou hem niet met het geld van volle stadions om laten gaan. Laat staan met de miljoenen die Suarez binnenkort opbrengt.

  Mijn mooiste journaalverbijstering was de aandacht voor de kopvoddentaks van Geert, de Gordon van ons parlement. Zo geestig om te zien hoe de Kamer op hem reageert. Volgens mij lacht die gozer zich drie slagen in de rondte. Ik deed in mijn puberteit op de middelbare school niet anders: de leraren stangen en zeker weten dat ze er met open ogen in zouden tuinen. Verder met verbazing naar de bazelende Jan-Peter gekeken. Wat is er met hem? Of hij heeft een heftige buitenechtelijk relatie met Arie Boomsma en geen idee hoe hij dat aan zijn achterban duidelijk moet maken, of hij zit met zijn hoofd al hoog en breed in Brussel. Maar er is iets. Hij was er duidelijk niet bij. Wel leuk dat je, als hij in beeld was, ook kon genieten van Guusje ter Horst. Als ik Marco en Guus was, wist ik het wel: Bernard Madoff met onmiddellijke ingang als nieuwe manager!

 5. Tenenkrommend is het dan te moeten horen dat de selectie op weg naar een uitwedstrijd de rekening van de door de selectie genoten maaltijd niet kan ophoesten.

  Tja het was kiezen tussen Slot en Lopes of een broodje kroket voor de selectie .
  😉

 6. @Derk: tuurlijk kan het gratis. Maar dan kom je wel op een domein als .nl.tt of .tk (not done). én ik heb 0,0 verstand van het lobbyen met reclames zodat we de kosten van een .nl domein er uit zouden kunnen halen. Daarom wou ik weten of iemand een beetje verstand heeft van het website leven. 😉

 7. 25ste 😀

  Overigens zou wat mij betreft die chat functionality wel weer terug mogen komen. Is het bezoekersaantal wellicht niet dusdanig gegroeid dat het wel weer zou kunnen?
  En vergt het veel extra aan beheer of zo? Ik zou verwachten dat het een kwestie van “aan” of “uit” zetten is.

 8. Ik kan me voorstellen dat een chatfunctie voor “problemen” kan zorgen. Het is veel moeilijker te controleren dan de reacties die nu worden gegeven… je krijgt ruzies, mensen chatten niet normaal met elkaar etc. etc… dan zou je met inloggen moeten gaan werken, maar WZ wil het (toch) allemaal open en toegangelijk houden voor iedereen…

  Het heeft iets, zo’n chatfunctie, maar het kan de waarde van een site ook drastisch verminderen

 9. Da’s debiel! Ik reageer op het profiel van dick, komt er rechts in dat emnu van laatste reacties te staan:

  Dolly Parton komt naar Zwolle
  ** mijn reactie **

  Vreemd hoor, mijn reactie op het profiel van dick komt te staan onder dat kopje van Dolly Parton; een artikel wat uit 2006 komt en al lang vergrendeld is… 🙂

 10. ‘T is begonnen op TV Twente. Maarten (met vlag) herkenbaar achter de geïnterviewde Albert v/d H. Hoorde vanmorgen dat er opvallend veel mensen heengingen: 1 stel, 4 mensen uit een gezin, familie; waar ik net ff was. Moet ook maar weer eens gaan als het om een periode gaat of zo. Nu eerst tv kijken veel plezier en “D’r op of geen vreet’n ZWOLLE”!

 11. De Telegraaf komt met het bericht dat bij de C1000 in stadshagen klanten worden lastig gevallen i.v.m. de Gogoactie, dat wil nog wat worden als de buurtsuper in .attem met de Kokoactie gaat beginnen:D

 12. Niet alleen daar. Ook in ZUID was ik donderdag bij de C1000 inkopen doen ( :’) ) en daar was het ook raak. Hoe durven ze! ze vragen oude mensen in koor, bijna bedreigend: “HEEFT U OOK GOGO’S”? ervan uitgaande dat, bij ja, ze die ook krijgen. Geven oude mensen, vanwege de luidruchtigheid, niet gelijk pratende en misschien een afgestompt gehoorsvermogen geen antwoord, dan krijgen ze zinnen naar hun hoofd als “Tjonge, niet zeker”, en “Nou wat een gierigaard”.

  Ik kon het niet aanzien en heb die kleine ettertjes (want dat zijn het) samen met een paar vrienden afgeleid door ze een beetje te lokken alsof wij wel gogo’s hadden. (hadden we niet, wisten zij veel). Met zinnen als “Willen jullie dan echt gogo’s?” en “Hoeveel hebben jullie er al” “wij hebben er al veel meer” hebben we de mensen even een paar minuten van deze snotkinderen verlost. Toen we daarna zeiden “Die hebben we niet. In ieder geval niet voor jullie, want jullie zeuren erom”, kregen we woorden naar ons geslingerd wat je niet verwacht uit de mond van een 7 8 a 9 jarige.

  We konden er om lachen, maar ik kan best begrijpen dat oudere mensen zich ontzetten bedreigd voelen, want die koters schreeuwen al naar je als je nog niet eens de deur uit bent. Het liefste zouden ze nog naast je staan bij de kassa en ze uit je handen grissen.

  Achteraf vraag ik me af waarom die lui niet op school zaten.

  Zo. En nu maar dat de ouders dit lezen 😉

 13. Het moet nog even zo doorgaan met die acties en dat gezeur van die kinderen, dan kost het ze klanten i.p.v. dat het ze klanten oplevert. Tja en die ouders Tim?? die zijn waarschijnlijk nog erger. Ach ze kunnen niet allemaal zijn als de kinderen van Koko 😉

 14. @Dick Aha

  @Koko Haha, het erge is dat er auto’s voor die krengen worden ingeslagen, en dat er dranghekken bij de uitgang staan. Proficiat C1000, jaag je klanten weg les 1. Ik zou de kinderen van Koko graag die GOGO’s geven. (als ik ze had).

 15. :D:D:D Koko dat TeleTroepToeTerTje toch. Sneuer dan sneust. Als je die Paradijsvogel (sjef en straks ook nog op tv) van de week als een half zachte met domme ondoordachte uitspraken zag stoeien bij P&W:'(

  Maar ernstiger is die TeleTroepToeTerT-informant hier in onze mooie wijk 😮 Opsporen en met pek und veren het Zwarte Water in ….. ga maar rellen in Zartsluis en Galemuud’n.

  Gistermiddag wel 2 ambulance’s met loeiende sirenes gekomen en gegaan aan de rand van het centrum. Zal wel een verhaal zijn dat niet voor iedereen bestemd is….mooi; houwen zo!

 16. 😀 Je zou zo je geld maar moeten verdienen

  ik kan best begrijpen dat oudere mensen zich ontzetten bedreigd voelen….Achteraf vraag ik me af waarom die lui niet op school zaten.

  gefrustreerde relmutsen. Doe dan aangifte van bedreiging ;D

 17. Gogo’s en bedelaars
  Vooral in de reactie van Hans uit Zwolle kan ik me helemaal vinden: ga je bedelen om die dingen, dan gaan ze regelrecht de container in! Ik zei gisteren tegen mijn man exact hetzelfde.
  Geen porum die bedelaars: “een aalmoes alstublieft!” zou beter uit de verf komen!
  Ik vind het helemaal niet erg als ik vriendelijk benaderd wordt of ik gogo’s spaar, maar de beledigingen die ik de kids hoorde schreeuwen, vielen mij ook erg op. Vooral dat er geen van de ouders in de buurt te vinden is…

 18. Vergeet niet dat de TeleTroepToeTerT altijd bij Appie de tafel ligt zwart te maken. Het zijn zware dagen voor de Appie want ze krijgen ook nog concurrentie van het supermarktmonster Super/De Boer/Jumbo. Onder de naam Jumbo; sterk merk!

 19. Ach die gasten van de Teletubbiekrant kunnen het altijd wel aardig aandikken. Ik kan me wel voorstellen dat ouderen zich er aan ergeren maar waar gaat het om bij die mensen hooguit om 2 gogo’s ze kopen toch alleen maar tenalady’s en steradent tabletten ;D En die jeugd jaaaa die zingen zoals het gebekt is:o

 20. Absoluut Koko, klopt helemaal. Wel zielig dat ze kritische reacties op hun gecensureerde forum gewoon niet plaatsen. Ach die zwart(e vingers)makers hebben al weer veel te veel aandacht gehad.

 21. vorige week hadden we groot feest hier in de speeltuin in .attem, van de boni alhier hadden we 2000 suske en wiske kaartjes gekregen om te verdelen met als resultaat blije kinderen die onderling geen ruzie hadden dus zo kan het ook;D

 22. 1-0 Koef, voor de gloeilampen van PSVouw; na stief kwartiertje. Ondanks dat LdL hier aan staat hou ik het hierbij in de hoop op een gelijkspelletje 😉

 23. Op ranglijst blijft Go Ahead lijstaanvoerder met negentien punten uit acht wedstrijden. SC Cambuur-Leeuwarden (8-18) en De Graafschap (8-17) zijn respectievelijke de nummer twee en drie. FC Zwolle (8-9) stijgt door de zege naar de twaalfde plaats.

  12e :o..

 24. Het liefst maken ze er wel rellen van zo jullie weten Koko en Tim. Alles wat ze schrijven hoeft namelijk absoluut niet waar te zijn. Het is echt ongehoord, 3 reacties van mij (de laatste écht mild) worden gewoon niet geplaatst. Zal maar niet zeggen in welke periode dat soort praktijken schering en inslag was :'( Huichelen gaan we natuurlijk niet doen, dus werkt het slechts AnTi-TeleTroepToeTerT bevestigend. Leuk voor Frans Paalman dat hij er (aan die plaat) in elk geval nog beter van geworden is.

 25. klopt Dick, ik heb ook al een aantal keer gereageerd bij de telegraaf en ook de mijne worden niet geplaatst. Het lijkt wel op de locomediagroep, daar hebben ze mij al verwijderd :D;) daar kunnen ze niet eens tegen wat lol

 26. ga maar rellen in Zartsluis en Galemuud’n.

  LOL Dick als je het niet kunt schrijven moet je het ook niet proberen.

  Onze Tael

  Onze tael is een riekdom
  een noalotenskop
  van onz ‘olders, die lang bin vergeten,
  van moeijer, die ons d’eerste woorden deurgaf
  en ons leerde te bidden veur ’t eten.

  Dat deu z’in eur tael, want zie kend’aanders niet,
  in een teal zonder ollaandse klanken;
  en in die tael ew leern proatn,
  in die teal ew leern deinkn.
  Die riekdom ew eur slechts te daankn.

  Die tael is cultuurgoed, gemienskoplijk bezit,
  Die aw beolden mun, mer ook sterk verrieken;
  Veur gien enkele tael in ons laand of doarbuutn
  Oevt et G?llemuuns et zeiltien te strieken.

 27. 😀 Derk, ik probeer maar wat. Pretendeer het absoluut niet te weten. Larry zou nog een cursus voor alle webloggers regelen….nog nixxx gehoord. Tot die tijd blijven we prober’n 😉

  Maar dit is Zwols? riekdom; oorspronkelijk misschien, maar nog nooit gehoord.

  Wat betekent “Oevt” Oefent?
  Haha deze kan ik niet vinden: ?

  Leuk hoor, maar als het maar begrepen wordt 8)

 28. Beste lezer,

  U heeft gereageerd op een artikel op telegraaf.nl. Ons moderatingteam heeft uw reactie beoordeeld en geoordeeld dat uw reactie niet voldoet aan onze huisregels. Uw reactie is niet vrijgegeven voor publicatie op telegraaf.nl. Klik hier om naar het artikel te gaan waarop u heeft gereageerd en probeer het eventueel nogmaals.

  Met vriendelijke groeten,

  Het moderatingteam van telegraaf.nl

  PS. Dit is een automatisch gegenereerd bericht.

 29. Uit de huisregels:

  Het staat iedereen vrij te mopperen op De Telegraaf maar reacties die onze motivatie in twijfel trekken, worden niet geplaatst.

  Niet dus.

  en

  Reacties die bol staan van de taalfouten, worden niet geplaatst. We doen niet kinderachtig over typefouten en vervoegingfoutjes, maar we voeren geen correcties op de reacties en kunnen te slecht geschreven commentaren niet plaatsen.

  Vervoegingfoutjes? Wat is dat? Het zijn toch vervoegingsfoutjes? Grappig, ze beginnen er zelf over en maken zelf ook de fout.

  Daarnaast is het wellicht de moeite waard te weten dat van iedere reactie het IP-adres vanwaar wordt gereageerd wordt vastgelegd.

  Onder het mom ” eens de l*l, altijd de l*l? ”

 30. maar we voeren geen correcties op de reacties en kunnen te slecht geschreven commentaren niet plaatsen.

  Dus ze geven geen correcties te eten? Ze hebben het niet over uitvoeren… alleen over voeren. Grapjassen daar. Of zouden ze ” grapjasen ” beter begrijpen?

 31. spam, spam, spam, sorry

  maar we voeren geen correcties op de reacties en kunnen te slecht geschreven commentaren niet plaatsen.

  Slecht geschreven? Volgens mij is dat een enorm relatief begrip. Hoe bepaal je of iets ” slecht” geschreven is?!

 32. Welke definities WZ hanteert, weet ik niet maar ik kan me zo voorstellen dat teksten grotendeels in SMS-taal of zogenaamde ‘BrEeZaH’-taal zal vast niet gewaardeerd worden. Ook nog iets bekends wat veelal niet gewaardeerd wordt IS GEWOON STUG DE CAPSLOCK INSCHAKELEN want dat leest ook voor geen meter.

 33. Ik krijg een mail van een geplaatst bericht wat er niet staat… Huh?!

  klopt Dick, ik heb ook al een aantal keer gereageerd bij de telegraaf en ook de mijne worden niet geplaatst. Het lijkt wel op de locomediagroep, daar hebben ze mij al verwijderd :D;) daar kunnen ze niet eens tegen wat lol

 34. Krijg net een email van een geplaatst bericht, wat hier niet staat. Probeer het te quoten maar Bericht toegevoegd. Een admin is gemaild en zal deze activeren indien OK. Dus je krijg alvast het bericht in je mailbox, maar nog niet op de weblog. Vreemd.

 35. Tim, daar trap je toch verdorie niet in. Die huisregels die altijd in eigen voordeel uit te leggen zijn? Subjectief woordgebruik als “mopperen”. Haha die loser dulden gewoon geen enkele kritiek. Weet uit jarenlange ervaring bij VK/Opinie dat ze bij de Volkskrant wat dat betreft in elk geval niet zo kleinzielig zijn. Als ik moest kiezen, koos ik overigens voor NRC Next. Maar gelukkig hebben we internet én NOS-teletekst. Ook de enige fatsoenlijke tt. Kom er bij de commerciëlen niet mee aan en (zo bleek net) bij RTV Twente ook niet.

 36. De roze stijllozen hebben helemaal een arrogante, éénzijdige, subjectieve en hautaine berichtgeving. Zegt veel over hoe dat soort lieden wensen te communiceren.

 37. Gedaan. Ik moet zeggen, dat bericht had ik niet zelf geplaatst, en dat was al te zien in mijn mailbox, maar toen ik het zelf plaatste, kreeg ik het niet te zien. Vreemd.

 38. Hahahaha die Tim, Koko gaat morgen wel naar de C1000 maar dan om die kinderen van die dranghekken te trekken WANT KOKO WIL OOK GOGO PUPPIES:D:D

 39. haha ASSENDORPER idd in .attem geen zeeduizend maar wel een CMAN. Veur de zeeduuzend mut Koko noar woapenveld en anders de iesselbrugge over:D;)

 40. Ik zat bij Stap en heb daar studio sport gekeken en er waren wel degelijk gezellige Feyenoorders daar. wat dat betreft is het café er flink op vooruitgegaan!

 41. Je zal toch maar 20 jaar lang thuis in competitie verband niet meer van kowet hebben verloren;D:D

  Jammer van Feyenoord trouwens joppuh, maar ik vond het voetbal ook niet echt heel erg best vooral de eerste helft, daar waar F’noord normaal om geroemd wordt ( vroege en lange opjagen) deed Psv en ze lieten het gewoon gebeuren…..

 42. feyenoord was idd slecht. Het wordt tijd dat El Dramadi buiten de basis valt, Gio zijn plaats als controlerend middenvelder overneemt en de Cler weer eens als LB een kans krijgt. Gio geeft als back te veel ruimte weg en komt snelheid tekort.

 43. Sooo 3 omzettingen Joppuh, proef ik hier minder vertrouwen in de Been(hakker)-tjes? Hoe is die 2e keeper anders, want Rob heeft best veel goeds gedaan, maar kon wel eens op zijn? Twente ook goed he!
  Dat was toch ook bij Feyenoord die hele gemene sliding (Vlaar)?

 44. Oké, genoeg over voetbal 😉
  Ik gooi er even wat anders in; weet iemand wanneer de h&m kids afdeling opent? Ik zag net dat ze in het voormalige pand van top1toys aan het verbouwen zijn…

 45. Jaa indd. Is Techno Hobby de wit eruit, zitten nu er vlakbij? Moet er maar eens langs gaan, heb nodig wat spul nodig voor mijn miniatuurwereld.

 46. De speelgoed-afdeling zit nu aan de Vechtstraat. Maar de miniatuur-wereld-dingetjus verkopen ze daar volgens mij niet. Is dat niet ergens “om het hoekje” verhuisd?

 47. Ja, dat weet ik. Met een glazen pui. Ouders en broertje schijnen daar al geweest te zijn.

  Oh ja, ik verwacht woensdag wel taart, voor mijn 17e verjaardag he!

 48. Overigens stijgen de kosten van een paspoort of ID-kaart in eerste instantie niet, verzekert de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken. Wel zullen de gemeenten eind dit jaar met Binnenlandse Zaken onderzoeken of een paspoort aanvragen meer tijd is gaan kosten. Als dat zo is, zal de prijs ervan stijgen.

  Wat moet ik daar nou van zeggen?

 49. Ik gooi er even wat anders in; weet iemand wanneer de h&m kids afdeling opent? Ik zag net dat ze in het voormalige pand van top1toys aan het verbouwen zijn…

  niemand?

 50. Nope…

  Aan de admin (Hans):

  Ik ben geabboneerd op

  Abonneer via e-mail op dit artikel (geregistreerde gebruikers)

  Nu krijg ik af en toe dus zon email, met daarin “Bla bla heeft gereageerd”
  En dan een url
  En dan het bericht.

  De laatste tijd gebeurt het steeds vaker dat ik in die email een bericht lees, en dan op de url klik (wat met #berichtnummer wel klopt) en dan op een wildvreemde pagina terecht kom. Zojuist was dat “Holtenbroek vreest de Herberg”.

  Ook had ik al zoiets vaags toen ik een reactie plaatste op het profiel van Dick. Toen stond er links in de laatste reacties mijn reactie, maar dan met als kopje een totaal ander artikel!

  Vreemd, ik zou hier toch even aan werken.

  Tim 🙂

  (sorry voor mijn brakke taalgebruik, maar ik heb even haast ;))

 51. Weet eigenlijk niet wat het is, zag het een paar keer staan en het was duidelijk wat bedoeld werd. Vond het mooier als “fotootje”. Maar bedankt voor je onderzoek. (dat vind ik dan weer mooier als riesurtsjj;)

 52. “Else” is alles wat er om het statement staat. En dus ook nog eens van toepassing op jou. Wat in zou houden, dat als je maar door blijft klikken het ooit wel goed komt 😉

  Nee, geintje. Je loopt tegen wat vage dingen aan. Ik moet zeggen, dat ik nergens last van heb. Misschien wel handig voor Hans om te weten wat de randvoorwaarden zijn waaronder het gedrag dat jij ziet ontstaat.

  Overigens hebben we bij het project waar ik nu zit (zat ik 6 jaar geleden ook) wel een keer zoiets ingebouwd voor 1 tester. Erg geinig! Hij snapte er niets van! Gelukkig kon hij er ook de humor wel van inzien.

 53. Ik heb dat trouwens ook heel vaak, dat Holtenbroek de Herberg vreest… ik heb deze pagina gebookmarked, en soms gaat ie dan gewoon naar die Herberg 🙁

 54. ISS maakt ook buiten schoon hoor;) en verzorgd tuinen, echt een veelzijdig bedrijf en er zullen ook vast wel interieurverzog(st)ers werken ja:D

 55. Nu dat we niet zo’n hele leuke vakantie achter de rug hebben, hebben we gisteravond nog eens gekeken voor in het voorjaar een relaxte all inc vakantie. Iemand van jullie ooit in Hurghada Egypte geweest?

 56. Egypte is een mooi land voor een rondreis en als je lekker wilt luieren,vol vreten enz moet je echt in hetzelfde resort blijven als je geboekt hebt.Binnen pracht en praal buiten armoede

 57. natascha smaken verschillen ,dus is het altijd moeilijk om iemand te adviseren,gelukkig maar anders ging iedereen naar hetzelfde mooie land waar ik heen ga .

 58. 17
  Plantje, Bedankt!

  Wanneer komt er weer eens een feestje van de weblog?
  (Koko: géén festinifeestje, al vind ik het wel een puik plan als je dat organiseert)

  En dan een keer op een gewone doordeweekse dag.
  Plantje komt wel vrijwillig spelen met zijn litterbende, ik kom wel kijken, koko trakteert wel op festini ijsjes, en Dick heeft wel een grote zaal thuis vrij.

  Als de weblog dan voor wat taart, koffie, drank en wat gezelligheid zorgt, wordt het vast een gezellig feestje 🙂

 59. Volgens mij lopen hier veel intelligente mensen rond op dit forum.
  Ik moet voor school een documap maken (een stinkopdracht van 4 A4tjes uitleg over de opdracht).

  Dit is de opdracht zeer beknopt:

  Je maakt een vergelijking tussen twee werken van twee literaire schrijvers. Werk in je onderzoek uit op welke manier de ene schrijver invloed heeft op de andere. Hierbij zou je kunnen denken aan thematiek, schrijfstijl, sfeer, parodiëring, etc.
  Geef een uitgebreide analyse van de beide werken waarin je aandacht besteed aan de auteur, thematiek, plot, schrijfstijl, personages, tijd, land van herkomst en stroming. Lees bij de beide boeken een recensie. Analyseer deze recensies (welke argumenten worden gebruikt?). Worden voor beide boeken dezelfde normen aangelegd?
  Maar een brede vergelijking van de beide werken. Betrek daarbij zoveel mogelijk relevante informatie uit secundair werk. Probeer overeenkomsten en verschillen te verklaren: in hoeverre is er werkelijk sprake van beïnvloeding?

  Heeft iemand een goed idee voor de keuze van twee boeken?

  ja, het is een zieke opdracht.

 60. Haha! Wat ben ik blij dat ik boeken alleen nog maar voor de lol hoef te lezen. En dat ik nergens diepere gedachten achter hoef te zoeken! 😀

  Ik wens je veel succes! (Zoals je waarschijnlijk al begrepen had: ik kan je er helaas niet bij helpen.)

 61. Mario Vargas Llosa
  Peruviaans romanschrijver en essayist, geboren in 1936. Ontving diverse literaire prijzen, waaronder de prestigieuze Cervantes-prijs voor zijn gehele oeuvre.

  Vargas Llosa schrijft maatschappelijk betrokken romans in een vernieuwende stijl. Het leven wordt beschreven als een nooit aflatende strijd om het bestaan. Daarbij spelen steeds geweldsfiguren een rol, met name militairen. Mario Vargas Llosa staat symbool voor een nieuwe generatie van Latijns-Amerikaanse schrijvers, die politiek en literair engagement wilden combineren.

  Macht en machtsmisbruik zijn terugkerende thema’s in de romans van Mario Vargas Llosa. De Peruaanse schrijver stelt in vrijwel al zijn boeken de mechanismen van willekeur en terreur aan de orde.

  Overdrijving, onmogelijkse verschijnselen, irrationaliteit en vooral veel emoties zijn de ingrediënten van het magisch-realisme, waarvan Gabriel García Marquez, Mario Vargas Llosa en Julio Cortázar de bekendste vertegenwoordigers zijn. Vargas Llosa is echter een uitzondering in de Latijns-Amerikaanse-literatuur omdat hij zich nooit heeft willen aansluiten bij de literaire school van het magisch-realisme van Gabriel Garcia Marquez. Vargas Llosa is ronduit conservatief en voorstander van economisch liberalisme en politieke democratie. Tegelijkertijd is Vargas Llosa bij uitstek een Latijns-Amerikaanse schrijver, omdat zijn boeken zich niet in dezelfde streek afspelen, maar in de stad en op het platteland, in Peru, Argentinië en Brazilië. Hij behandelt de grote thema’s van het continent: politiek, ideologie, de menselijke waardigheid en de hardheid van het bestaan.

  Het creatieve talent van Mario Vargas Llosa heeft zich onophoudelijk gemanifesteerd in uiteenlopende literaire genres – historische roman, politieroman, erotische literatuur, theater.

  De jonge honden van Miraflores (roman, 1959)

  Vargas Llosa brak op jeugdige leeftijd door met ‘De Stad en de Honden’ (‘La ciudad y los perros’, 1963), een fictionele verwerking van zijn jaren op een militair college in Lima. Dit werk getuigt van uitzonderlijke vaardigheden op literair-technisch vlak en een kritische blik op de Peruaanse samenleving.

  Het groene huis, roman, (‘La Casa Verde’, 1966)
  Gesprek in de Kathedraal, roman, (‘Conversación en la Catedral’, 1969)
  Pantaléon (1973)
  Tante Julia en meneer de schrijver (1977)

  De oorlog van het einde van de wereld (1981),
  Vargas Llosa schetst een hallucinant beeld van een apocalyptische opstand in Brazilië eind vorige eeuw in De oorlog van het einde van de wereld. Het machtig epos maakt duidelijk dat de massa als waar aanneemt wat ze gelooft; de elite daarentegen reageert cynisch op de verzuchtingen van de massa zoals die blijken uit het religieuze ??fanatisme’ van het volk. Het boek is gebaseerd op De binnenlanden van de Braziliaan Euclides Da Cunha.

  In 1989 was hij presidentskandidaat bij de Peruaanse verkiezingen.

  Momenteel is hij professor Ibero-Amerikaanse Literatuur en Cultuur aan Georgetown University.

  Zijn laatste literaire werk is ‘La fiesta del chivo’ (‘Het feest van de Bok’, 2000), een felle aanklacht tegen de ziekelijke, meedogenloze mechanismen van de politieke terreur.

 62. Julio Cortázar
  (geb. 26.8.1914 in Brussel – gest. 12.2.1984 in Parijs), Argentijns schrijver.
  Cortázar is naast Gabriel Garcia marquez de belangrijkste schrijver binnen de Latijns-Amerikaanse-literatuur.

  Leven
  Cortázar, geboren in Brussel, opgegroeid in Buenos Aires, was aanvankelijk leraar en daarna docent Franse literatuur. Toen na W.O. II in Argentinië de neofascistische regering van Juan Perón aan de macht kwam, legde Cortázar uit protest zijn ambt neer en emigreerde hij naar Frankrijk. Hij werkte in Parijs als tolk voor de UNESCO. Daarnaast vertaalde hij talrijke werken van Europese schrijvers in het Spaans, o.a. van Daniel Defoe, Edgar Allan poe en André gide.

  Werk
  Het kernthema in Cortázars werk wordt gevormd door de gecompliceerde dialectiek van de huidige moderne wereld, waarbij steeds slechts één zijde van de weegschaal – realiteit of fantasie, denken of zijn, verstand of waanzin – te zwaar is.

  Zo zoekt de held in Cortázars grootste roman ‘Los premios, Rayuela’ (1963), Horacio Oliviera, een in Parijs levende Argentijn die heen en weer geslingerd wordt tussen Europa en Latijns-Amerika, tussen een alledaags leven in Parijs en de metafysische speculaties in de ‘Club der Schlange’, vertwijfeld naar een gulden middenweg. Een synthese kan en wil de roman niet leveren, veeleer is het de lezer zelf die de zoektocht dient te aanvaarden. pas wanneer de lezer zijn starre denkwijzen opzij zet en de roman niet alleen van begin tot einde, pagina voor pagina doorneemt maar het boek op aanraden van de auteur ook kris-kras leest en zich daarmee op zijpaden waagt, zelfs op gevaar af ergens te blijven stagneren, erkent hij dat de weg de eindbestemming is.

  Ook in andere romans en verhalen toont Cortázar, de bedenker van Cronopieën en Famen (‘Historias de cronopios y de famas’, 1962; Ned. vert. ‘De mierenmoordenaar’, 1967), fabelwezens die ons alledaagse leven heimelijk ordenen of door elkaar schudden, dat het slechts door de erkenning van de samenhang tussen fantasie en werkelijkheid lukt om andere oevers te bereiken, om een dag in 80 werelden door te brengen of om op reis van Parijs naar Marseille de tijd in de hand te hebben en op elke rustplek een ongehoorde ontdekking te doen.

 63. Dit is indd een redelijke vergelijking.

  Ik heb na een beetje hulp al een andere keuze gemaakt:
  Van de Vos Reynaerde, van ene Willem huppelepup
  en
  Kaas, Willem Elsschot.

  Geweldige boekjes, en geniaal dun ook.
  Allebei al gelezen.
  Volgens leraren heb ik de meest geniale boeken gekozen voor een documap. En ik zou het wel gaan redden.

  Nou, dat is beter.
  Alleen jammer dat het dan op mijn verjaardag moest.
  (trouwens, het hoefde niet vandaag, maar ik vind het wel relaxed om snel het onderwerp te hebben, mede omdat er in alle klassen niet 2 mensen mogen zijn met dezelfde boeken.)

  in ieder geval bedankt.

 64. Is

  Gemeente krijgt meer grip op bemoeizorg
  woensdag 04 oktober 2006

  De nieuwe naam voor de algemene log?
  Admins, doe er wat aan, die verkeerde pagina’s zijn verkeerd!

  (en het ligt aan hier, want ik heb de algemene log ook als bookmark, en die is onveranderd)

 65. BekerT: FC 1-2 achter in de verleninging; Eagels 1-3 voor, ook in de extra tijd ook tegen top-amateurs.

  Denk overigens dat het verschil tussen de top-amateurs en het grootste deel van de Jupiler League niet zo heel erg groot is…. We zullen het zien als de topklasse er is.

 66. Weer een streepje erbij voor de gestoorde (vaak doorgesnoven en doorgezopen) gekken die festivals en verzieken. Gister moest de pliesie hun pistool trekken. 4 rellen in nog geen 5 maanden veroorzaakt door criminelen, of wat is de juridische term ervoor? Volksmenners die bloed willen zien? Potentiële moordenaars die daarbij zoveel mogelijk mensen opnaaiien? Diep triest! Wie zijn deze landgenoten (vrij naar Hans Janmaat). Kei en keihard aanpakken!

 67. Kwam hier net een auto voorbij waarbij ik toch duidelijk “Over the hills and far away” in de uitvoering van Nightwish hoorde! Dat houdt in, dat er meer mensen in de wijk zijn die goede muziek weten te waarderen! 😉

 68. Op de Herfterlaan, in de struiken tussen de parkeerplaats van de Ambelt en het pad wat daar achter ligt, ligt al een poosje een dood wild zwijn.
  Brrr z’n bek zat vol vliegen en de stank was niet te harden.
  Dat beest had toch al lang opgehaald moeten worden? Het was al lang gemeld volgens het jochie wat daar achter woont.

  Foto

  Foto

  Foto

 69. Zwollenaar Europees Kampioen
  Menno van Blitterswijk wint elfde EK roeifietsen.

  Menno van Blitterswijk, Europees Kampioen Roeifietsen 2009
  fotoos Sander Davidse
  In 2008 was hij er al bij. Menno’s roeitalent werdt meteen duidelijk toen hij in 2008 de zevende plaats in een zeer sterk deelnemersveld opeiste.
  Jong (19 jaar), lang, fanatiek en uit het juiste hout gesneden.

  Direct na de eerste start van het criterium is het Menno die enkele oerkreten geeft en volgas wegsprint van het op gang komende deelnemersveld. Alleen toproeier Sander Gerdes (trainingsmaat van Nico Rienks) en Martijn Mateman (Europees Kampioen Roeifietsen 2007) kunnen direct aanpikken. De rest volgt op een paar fietslengtes maar kan bij de eerste bocht weer bij dit sterke trio aansluiten.
  Na de 2e bocht volgt een enorme hoop roetsgeweld waarmee Martijn en Menno wegrijden van het peleton. Het is een genot om te zien, zo’n mooie roeislag en zoveel kracht.
  (zie ook http://www.tvwalcheren.nl, uitzending 21 september)
  De toon voor de hele wedstrijd is gezet; Martijn en Menno gaan strijden voor de eerste plaats want ze zijn een klasse apart.
  Martijn wint die eerste wedstrijd. De uursrace zaterdagmiddag wordt gewonnen door Menno die diep gaat en uitgeput maar tevreden ver voor Martijn over de finish komt.
  Ook Sander Gerdes en Derk Thijs (titelverdediger ) liggen na 2 wedstrijden zij aan zij voor de 3e en 4e plaats.
  De spanning zit er na de eerste wedstrijddag goed in, het kan nog alle kanten op gaan.

  Zondag start om 10.45 de long distancerace. Dit is een hele mooie route vanaf de Banjaard over de Oosterscheldekering en de Brouwersdam naar de vuurtoren van Ouddorp en weer terug naar Neeltje Jans. Een grote kopgroep van een 6 man vormt zich en werkt lekker samen. Net na het keerpunt komt er een valpartij; een stuurfout van een van de rijders in de tegemoetkomende tweede groep en deze rijder kegelt Martijn Mateman omver. Sander Gerdes, direkt achter Martijn vliegt over Martijn en land tegen een geparkeerde auto aan. Menno en Derk die dan kop liggen draaien meteen om en eerst wordt er naar de gewonden gekeken.
  Wedstrijdleider Bartel lamers neutraliseert de wedstrijd: iedereen moet bij het keerpunt wachten.
  Het is goed schrikken; Sander Gerdes blijft lang liggen; Martijn en Olympisch roeier Matthijs Vellenga zijn al weer opgekrabbeld. Voorzichtig checkt Sander al zijn functies en al na enkele minuten heeft hij het weer over doorrijden. Gelukkig; alle menselijke schade blijkt beperkt tot schaafwonden en kneuzingen.
  Germ Dijkstra staat sportief zijn roeifiets af aan Sander, wiens fiets voorlopig in de kreukels ligt.
  De wedstrijd vervolgt maar Sander is duidelijk geblesseerd en moet de kopgroep laten lopen. Even later haakt Martijn af; het hoge tempo is hem net teveel. Nu zijn Menno en Derk in de kopgroep alleen nog vergezeld door toproeier Thijs Bosgoed en Andre Davidse. Het komt op een eindsprint aan die Derk Thijs Nipt (0.04 sec) wint voor Thijs Bosgoed, Menno is derde en is daarmee weer dichter bij de Europese titel gekomen.
  Tijdens de sprintfinale zondagmiddag wint Thijs Bosgoed met zijn ongelooflijk mooie roeislag nipt voor voor Erwin Duizer. Menno wordt derde en blijft ook op dit onderdeel voor Martijn en heeft daarmee het EK 2009 zeer verdiend gewonnen.
  De dames rijden in het heren peleton mee maar hebben tevens een aparte eindklassement. Van de 7 in de wedstrijd deelnemende dames wint uiteindelijk Beb Thijs met geringe voorsprong voor Hanneke van Veen. Johanna Aernoutse wordt derde.

  Naast de 49 wedstrijdrijders reden 24 roeifietsen en 2 roeitandems de tourtocht van het EK. De sfeer onder het gemeleerde gezelschap is uitstekend.
  Mede dankzij het goede weer en de gastvrijheid van de Banjaard en Roompot vakanties was dit elfde roeifiets EK weer een zeer geslaagd sportief weekend.

  Meer info over en fotoos van het EK roeifietsen zijn te vinden op http://www.rowingbike.com

  International Rowingbike Federation

  http://www.rowingbike.com

 70. “We All Live In The Yellow Submarine” #beatles

  “Help! I Need Somebody!” #beatles

  “Ob-la-di, ob-la-daLife goes on, bra La-la, how the life goes on” #beatles

  “Paperback writer(Paperback writer) Paperback writer” #beatles

  “Hey, Jude, don’t make it badTake a sad song and make it better” #beatles

  Mijn laatste 5 twitterberichten 😉

 71. Hmmm… dat is hier toch anders
  M’n kerstpakket bij het vuil gezet – Sjaak Bral
  What will become – Fear Factory
  The dream is dead – Type 0 Negative
  Departure plan – Soilwork

  Maar Beatles is vanochtend ook voorbij gekomen. Ik hou er op het werk wel van om veel verschillende muziek voorbij te laten komen. Metal, dance, af en toe eens Ernie en Bert en redelijk wat cabaret.

 72. @Admin

  Zwollenaar Europees Kampioen

  Menno van Blitterswijk wint elfde EK roeifietsen.

  Misschien wel op zijn plek om er even een los item van te maken of niet? Niet, dat ik persoonlijk zoveel met roeifietsen heb, maar dit is denk ik wel de informatie die mensen zoeken op dit weblog.

 73. @ Plantje, vond het ook een mooi item maar je moet (in het algemeen) zélf wat aanleveren op dit onvolprezen log. Hadden wij van de zomer ook, over het afscheid van de charmante voorzitter van onze wijkstichting. Bracht nog wat tekst in, maar het topic kwam er niet.

 74. Heel bijzonder dit. In de eerste plaats lijkt het heel erg over de VS te gaan.
  Los daarvan denk ik, dat een dergelijke applicatie in Nederland (of eigenlijk de database erachter) niet legaal is!

 75. Held hero & zijn maat Dionneke

  Dan ben je pas een held….als je je hoogzwangere vrouw het ziekenhuis in slaat.
  Of een gedienstige obert, die zich uit de sloffen loopt voor jou….Als je een vent bent Hero: tik je een groepje van die witte boorden op hun neus…….anders zetten we je maar op Marktplaats als 3e rangs uitgerangeerde muppet-cop.

 76. @ Plantje, 😀 Nee, misschien teveel complimenterende woorden :'( 1 dezer cowboys vroeg me of ik wat meer info kon geven over haar. Dat kon ik wel want ik heb een paar jaar bij de evenementenclub gezeten, bij de Vinexpress en in het algemeen ken ik haar ook als zeer sympatiek en opvallend. Maar misschien omdat het stukje niet van de organisatie zelf kwam? Weet het eigenlijk niet, maar ging op vakantie en vond het wel best. Kwam haar nog wel tegen voor …….tada……de C1000. Toen vroegen haar kerel en ik ons af waarom het niet in de landelijke media had gestaan. Nu stond er, als pleister op de wond, een stukje in onze lezenswaardige Vinexpress.

 77. Aan de andere kant: databanken willen ze al internationaal aan elkaar koppelen. Als dit bedrijf in de vs zit waar het wel mag, dan kan dat ook voor NL volgens mij. Dat is o.a. wat ik bedoel met niet teveel vertrouwen hebben in de overheid op dit gebied. Zodra er druk van buitenaf komt, of het voldoende geld oplevert…..dan walsen sommige overheden net zo hard over normen en waarden heen als criminelen….daar vind ik dit wel een aanwijzing van

 78. Helaas te weinig van Giel meegekregen Plantje vanmorgen. Hoorde wel dat opa idd jarig was. Maar ik vind Giel een stuk minder de laatste tijd, ga denk ik maar wat anders zoeken ’s morgens of naar City. Pfff de meningen van Giel, zo vond ie het oa nodig om te roeptoeteren dat er minder geld naar asielzoekers moet. En dan verdien je zelf skeepies vol. Zijn geslijm met de roze stijllozen, zijn commerciële ouwe wijven gel*l. Over soap e.d. Vind de doorgesnoven Kluun ook niet zo tof, net als bejaarde Nico met zijn k..gedichten.

 79. Betrap mezelf erop dat ik regelmatig wat anders opzet. Radio 1, 2 (met Sander de Heer; ook leuk), City of een cd. Kan ook niet naar een station luisteren dat voortdurend reclame heeft. Die Giel maakt ook nog steeds zo’n ding van zijn vriendinnetje van 20 (ongeeveer), alsof ie bang is haar te verliezen. Ach en hij had toen ook een heel erg irritant telefoontje met Frits Spits (de meester), moest ie zonodig meedoen aan het afze*ken bij DWDD. Gewoon zo veel mogelijk praatjes draaien, geen lange gesprekken, beetje gein tussendoor en altijd positief. Giel is niet van een actualiteitenrubriek.

 80. Dick zoals het op het moment in nederland met sommige nederlanders gaat zou ik ook zeggen dat er minder geld naar de asielzoekers moet! Niet omdat ik die asielzoekers niet moet of mag maar omdat er nederlanders zijn die een net zo schrijnend probleem hebben. Daarom zeg ik op mijn beurd je moet niet proberen anderen te helpen als je nog niet eens goed voor je eigen inwoners kunt zorgen.

 81. Vind persoonlijk dat je mensen in nood altijd goed moet opvangen. Je kunt de problematiek in NL meestal niet vergelijken met de omstandigheden die de vaak getraumaitiseerde en hopeloze mensen hebben achtergelaten. Na oorlog (kindsoldaten) of jacht op ze vanwege hun overtuiging/geloof. Natuurlijk krijg je mot onder elkaar als ze t(opeengepakt) te lang moeten wachten op duidelijkheid, onder te slechte omstandigheden. Albayrak is er wel goed mee bezig, als ik dat zo van een afstand zie. Krijg jij de laatste tijd het 20.00 uur journaal nog mee? Er zit een item in over klimaatverandering. O.a. over de schaarste van water en de hoorn van Afrika. De mensen die er het minst aan hebben bijgedragen, krijgen de gevolgen van de klimaatverandering het hardst op hun dak. Is ras tempo neemt de hoeveelheid woestijn in Afrika toe. Wat zou jij doen als je de mogelijkheid kreeg ergens anders een nieuw bestaan op te bouwen?

  Wat is de schrijnendste situatie in NL?

 82. Ik kon de gedachtengang van Giel ook wel een beeeeetje volgen…
  Het is financiële crisis voor en na, maar ondertussen hebben we wel veel geld voor asielzoekers en ontwikkelingshulp over. Ik kan me indenken, dat mensen daar vraagtekens bij hebben.

  Gisteren zei een collega van me uit India nog tegen me:”You Dutch people are generous people. You guys donate a lot!”

 83. Heb sowieso liever dat discjockey’s zich niet met politiek bemoeien. Buiten dat je al snel van dat onderbuikgekakel krijgt, moeten ze gewoon plaatjes draaien, beetje humor en onzin erin en als ze iets anders willen doen gaan ze maar side-kicken bij topper-Matthijs die overkill-Mulder wel te vaak uitnodigd.

  Vond en vind Rob Stenders wel leuk, Dolf Jansen ook, dat hij wat standpunten doorlichtte hoorde bij zijn rol. Misschien is ie daarom ook wel weg. Vind dat Giel zo nodig moet (van zichzelf). Zo nodigde hij eens een ho*r uit om hem onder tafel te …. Tja, als je dat allemaal nodig hebt.
  —–
  Plantje, van jou hoeft er ook minder hulp naar Onwikkelingshulp en Asielzoekers? Defensie dan? We blijven weer langer in Afganistan: gehoord? Weet je wat dat kost?

  Wat is de vergelijking, Plantje: Wat is de schrijnendste situatie in NL?

 84. Vind wel dat Ontwikkelingshulp beter verdeeld zou moeten worden over welvarende landen. Wij geven geloof ik een heel hoog % van ons BNP. Zeg maar als ik ernaast zit. We hebben het hier trouwens uitvoerig en goed over gehad op dat toppic “Bert Koenders terug bij CCC”.

  Maar Defensie.. En Wat is de schrijnendste situatie in NL?

  Eigenlijk ging het over de functie van een dj….

 85. Nee nee…ik zeg niet, dat er minder geld naartoe moet. Ik zeg, dat ik me kan indenken dat mensen hun vraagtekens krijgen als ze de berichtgeving zo horen. De exacte cijfers ervan ken ik niet, dus ik kan niet zomaar stellen dat er minder geld naar ontwikkelingshulp en asielzoekers moet.

  Wel heb ik het gevoel dat we veel betalen. Ook heb ik het gevoel dat Nederland altijd maar voorop wil lopen. We zijn een klein pokkelandje, maar wij moeten zo nodig overal vooraan meespelen in plaats van ons een beetje op de achtergrond te houden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de tunnels in de A73: als ze daar niet zo stom waren geweest de veiligheidssystemen voor te bereiden op het jaar 20xx, maar gewoon een paar nieuwe tunnels hadden aangelegd waren die dingen al jaren open geweest!

  Over DJ’s gesproken: dat is denk ik heel erg een kwestie van smaak. Ik vind het wel geinig dat Giel wat l*lt. Een prostituee uitnodigen heeft ie juist jaren geleden gedaan. Veel fans van Giel vinden dat ie weer meer naar dat soort controversiële acties moet.
  Nee, over het algemeen vind ik dat ie het nog niet zo slecht doet. Maar nogmaals: dat is heel erg persoonlijk

 86. Kan me in het algemeen ook wel goed inleven. Erger me dood aan dat voorop willen lopen op Defensie-gebied! Hoorde op radio 1 ook nog dat Rat Verhagen had toegegeven dat een reden om in Afganistan te blijven, was dat ze overal weer mochten meepraten. NAVO, G20 en (maar dat zei ie niet) leuke baantjes in de toekomst!! Ontwikkelingshulp prima; maar eerlijk en na draagkracht verdelen.

  Ach zo is ’t: over smaak valt niet te twisten. Giel doet alles voor zijn populariteit, hij deed toen toch ook mee in zo’n “kijk eens wat ik durf-show”. Denk dat ik City vandaag laat staan. Rap-radio hoeft ook niet van mij en Sander en Coen vind ik vaak flauw en ook te ouweho*rderig. Als ik dat wil horen ga ik wel in de kroeg zitten. Kan ‘k zelf nog meepraten ook 😉

 87. Ken ik niet; vertel… Krijg in het weekend alleen Langs de Lijn wel eens mee op Radio 1. En zaterdags tussen 12 en 2 een goed discussieprogramma, uitstekende presentatie, leuke muziek en zeer humoristisch: “Spijkers met Koppen” op Radio 2.

 88. Oh, zal ik vanavond eens luisteren als ik een wagen vol dames naar Takens breng. Hoe laat is dat? Vind er ’s avonds trouwens helemaal nixxx aan op de radio.

  Tijd voor ZOO met oude toppers en vernieuwende muziek. Met live-muziek en andere live-uitingen, humoristische & vrolijke presentatie. Met scherpe sportverslaggeving, een sterke orgaisator voor de studiopresentatie en een leuk discussieprogramma dat ook voor de gewone man is te volgen……De politiek wacht er op, met name Willem L. heeft al een paar keer naar een radiopodium gevraagd. We blijven benieuwd Simone Chapel; maak er wat van!

  Creativiteit genoeg in Zwolle en een heel Windesheim in de buurt. Volgens mij doet Deltion en/of Landstede toch ook wel wat met communicatie?
  Had een maat van mij dan de eer om samen met een andere WVF-topper, voorlopig voor het laatst door je te zijn geïnterviewd?

 89. @dick, een wagen vol met dames en dan nog radio kunnen luisteren??? Koko reist vanavond met vrouw en kinderen naar scheveningen (internationaal vliegerfestival) ik zal ook een poging doen om radio te luisteren. Tussen de middag even bij café De Pierik geweest voor een gakbal nou ik kan jullie zeggen prima gakballetje maken ze daar. Ik heb hem maar bij ASSENDORPER op de rekening gezet want die schijnt daar ook regelmatig te komen als ik zijn verhalen zo lees. ;D

 90. Vrees Koko, dat de radio (en if not…Ekstra-weekend) de cd extra hard gaat. Voor jonge-dames geneuzel kan ik me hier wel naar de ouwe wijven afdeling gaan. Denk dat ik het allebei niet hoef te horen.

  Klasse Koko….die Assendorper mist die paar centen niet en gunt je vast de lekkernij van De Pierik. Door deze reclameteksten ga ik er ook maar eens eentje proeven. De uitdaging is dat ik em gratis meekrijg omdat er voortdurend zoveel reclame over de balletjes van De Pierik op het onvolprezen WeblogZwolle wordt gemaakt. Als het is gelukt zal ik het zeker nog ff melden.

  Uh Koko, met mosterd toch wel?

 91. Misschien kunnen we de verkiezing van de beste gakbal wel organiseren met als prijs de Webloggakbalbeker:D dit keer niet met mosterd dick maar satesaus. volgende week doe ik mosterd oke;)

 92. Lijkt me hélemaal geweldig Koko! Iedere kantine, restaurant, kroeg, zuipkeet zou zich dan binnen zeg maar een maand kunnen aanmelden. Beetje inschrijfgeld in de pot voor een volgend weglogfeest. Die zaak wil de bokaal vast sponseren. Na gelang de deelname kan het gakbalspektakel dan in de Librije worden gehouden, of in De IJssselhallen; om eens een zijstraat te noemen.

 93. Die koko heeft rond het middaguur idd een balletje gegeten bij de Pierik. Maar deze bal stond vanavond niet bij mij op de rekening. Koko heeft de gakbal zelf betaald en ook nog een consumptie voor mij. Na enig gis- en gokwerk kwam Stado vanmiddag erachter dat ie voor mij bestemd moest zijn. Koko bedankt en de volgende bal met eventuele consumptie mag op rekening van ASSENDORPER (de kerkbewoner).

 94. Wel bij Stado (de eigenaar) bestellen en die weet er van. Je zegt gewoon dat je ASSENDORPER kent van Weblog Zwolle. Het is je gegund voor je verjaardag.

 95. De enige man in de bediening is Stado en de anderen zijn allemaal van het vrouwelijk geslacht (van jouw leeftijd Tim). Stado werkt vanaf 15.00 uur in het cafégedeelte. Het vrouwelijk geslacht werkt in het afhaalgedelte.

 96. eet smakelijk Tim. Als je een woord probeert te verbeteren kan het bericht ineens verstuurd zijn als je per ongeluk verkeerd typt. En typen ben ik niet gewend. Mijn vingers belanden vaker tussen de toetsen dan op de toetsen.

 97. OPSTELLINGEN: FORTUNA SITTARD – FC ZWOLLE
  FORTUNA SITTARD: DANNY WINTJENS, NICO VANEK, ZARKO GRABOVAC, RAMON VOORN, PIETER NIJS, CHARLIE VAN DEN OUWELAND, ANGELO SIMONE, DINO PELTJO, MARCUS RYCHLIK, DEMBA TRAORE, ANTHONY DI LALLO

  FC ZWOLLE: DIEDERIK BOER, RUUD KRAS, ERIC FERNANDO BOTTEGHIN, SAID BAKKATI, ARNE SLOT, DENNIS VAN DER WAL, ETIENNE REIJNEN, ERIK BAKKER, ELDRIDGE ROJER, BRAM VAN POLEN, CECILIO LOPES

 98. GEEL: ZARKO GABROVAC(28)

  WISSELS: DANNY SCHREURS —> ERIK BAKKER(61)
  PAUL VOSS —> MARCUS RYCHLIK(61)
  TANER TAKTAK —> DINO PELTJO(61)
  NIEK VOSSEBELT —> ARNE SLOT(76)
  SEBASTIANO GARLISI —> PIETER NIJS(86)
  GERGO BELICZKY —> ELDRIDGE ROJER(90+1)

 99. Ah ben jij zo Larry? Was er een klein uurtje later (als jou post) vanmiddag maar ga écht niet om een gakbal bietsen. Moest ook snel weer weg, want een deel van de Stappie-schade gister op laten schrijven. Natuurlijk wel ff geïnformeerd, maar de dame in kwestie kende onze gakbal-promotor niet?!
  Dacht toch dat ie populairder was. Wees nog wel naar dat groende kikkertje op zo’n apparaat en zei (in een laatste poging) dat dat leek op zijn aviator….Maar goed de Amsterdammer Grolsch smaakte uitstekend en ik kan me voorstellen dat ASSENDORPER genoten heeft van het uitzicht aan de Milligerplaya….dat van bij die Assendorperwoonkerk is belabberd.;)

 100. Het is niet de bedoeling dat iedere Weblog Zwolle lezer op kosten van ASSENDORPER een gakbal kan nuttigen bij de Pierik. Ik kon de humor er wel van inzien Larry en ik hoop dat ie jou gesmaakt heeft :D:D. Alleen Tim (met consumptie erbij) en Koko Hattem hebben de eer om nog wat op kosten van ASSENDORPER te nuttigen bij de Pierik. Om 17.15 uur was ik er ook nog Dick. Ik zat op het terras links voor de ingang. De dame in kwestie (Lena met die mooie zwarte kuif) was uiteraard niet op de hoogte maar Stado (de eigenaar) wel. En dat groene kikkertje staat op de kassa. Uitzicht hier wordt nu wat minder.;D;D

 101. Oh, nou maar goed dat ik met mijn Amsterdammer buiten ben gaan zitten, de dame nog heb gemeld dat ik geloof ik nog nooit zo kort in een kroeg ben geweest, mijn in de weg staande fiets pakte om de opgeschreven biertjes bij Stap te betalen. Er één met de beregezekkige waard te drinken….om als de bliksem eens naar huis te gaan. Niet alleen om Studio Sport op tijd te halen. Kende dat meisje ook nog wat bij jullie zat, als ik erbij was aangeschoven vrees ik dat we Studio Sport in Assendorp hadden moeten kijken. En ik dus nog niet thuis was….beter zo.

  Tja “uitzicht” als het gezellig genoeg is op een zonovergoten terrasje (was overigens bij Stap zonovergotener) is het uitzicht minder belangrijk;) Maar uh, sorry kan me de koppen-buiten (van de kerels) niet meer zo voor de geest halen :'(

 102. :D:D:D Ze kwam me zo in de snelheid bekend voor. Hmmm lastig, ik weet haar naam niet meer, ga niet neerzetten met wie ze was, weet ook niet zeker of ze dat dus was….maar wel interessant want het is een hele aardige meid. Heeft ze niet wat in de thuiszorg gedaan?

 103. Ha Tim, Koko gaat vrijdag zo rond het middaguur weer een gakbal halen:D Fam Koko is net terug van een weekendje scheveningen (duinrel) super daar hoor. Zaterdag naar vliegerfestival geweest vanochtend even wat rondgereden in de duinen van wassenaar, vanmiddag op duinrel geweest, vanavond een mc donalds gepakt bij schiphol en net geland in .attem

 104. Dan is er een goede kans dat we het over dezelfde hebben. Bovendien ben ik extra blij (qua tijd) dat ik het bij 1 heerlijke Amsterdamse Grolsch heb gelaten. Bovendien mazzel dat mijn zwager (en vriend) die daar ook nog wel eens komt (laatste tijd minder volgens mij) er niet was. Soms heb ik moeite met genzen, maar met dit portret (ook 1 van de 3 Muskebiers) kun je helemaal wat meemaken….We komen elkaar vast nog wel eens tegen; zo groot is Zwollywood niet.

 105. Tjonge wat een mazzelp*k die Koko… Eind september, met deze temperaturen in de duinen, op het strand aan zee in Scheveningen en Wassenaar! Maar het is je gegund Koko!

 106. Ik heb geen idee. Ik heb 3 schooldagen tot 4 uur, een keer tot half 4 en vrijdag is uitgesloten. Vanuit school ben ik in 4 a 5 minuten wel bij de pierik, als ik het goed bekijk 🙂

 107. Hier in Zuid hebben we de tuin gelukkig bijna af! Het heeft wat bloed, zweet en tranen gekost, maar het eindresultaat is er ook wel naar!

  Er is nog genoeg te doen, maar we zien nu wel hoe het eruit moet zien.

  Ik ben blij dat ik weer vol met mijn kantoorbaantje aan de slag mag!

 108. @ASSENDORPER, ik dacht al wel dat je de humor er wel van in kon zien en gesmaakt heeft die zeker! 😉
  Binnenkort moeten we dat maar eventjes goedmaken. Op 11 oktober misschien bij ‘Muziek-in-de-Tent’ een lekkere pannekoek (zonder tussen-n) bij Eureka en daarna eventueel nog een gakbal en een afzakkertje bij de Pierik? 🙂

 109. De tied van de Zwolse Taal en Cultuur Cursus kump ter weer an. Disse keer ollen wij twie cursussen achter mekaere. De eerste begint anstaonde 7 oktober en bevat 6 lessen. Die bint op de woensdagmörgen van 9.30 töt 11.30 uur. Disse cursus giet uut van Stichting Welzijn Ouderen Zwolle en wört egöven in de Rietoek in Zwolle Zuud.
  Wie in Zwolle 55 is of older, kan an disse cursus metdoen. t Programma zut ter as volgt uut. t Eerste uur kriegen de deelnemmers lesse van mij. Ik zalle ze dan t ien en ander van de Zwolse taal uutleggen en ze leren oe ze Zwols mutten skrieven. Zwols praoten giet makkelijk maer t skrieven en t l?zen van onze moedertaal is wat muuilijker zeggen de meeste Zwollenaeren. D?t skrieven en l?zen van de Zwolse taal is allemaole bij te brengen en met een bettien goeie wille zullen de deelnemmers zien d?t t best metvalt en d?t t ook nog ies leuk is umme te doen. Wie met dut zal zien d?t alles eel gemoedelijk giet en d?t ter ook skik emaakt wört.
  t Twiede gedeelte is nao de koffiepauze. Dan kump ter een gastdocent die iets aover Zwolle vertelt. Zo kump Albert Bartelds die iets aover de streektaal in de meziekwereld vertelt en netuurlijk löt e ook wat euren. Jannie de Boer zal vertellen aover de Grote K?rke en löt döörbij een serie dias zien. Paul Harmens ef een fotoserie aover de Twiede Wereldoorlog in Zwolle en vertelt ter bij. Aranka Wijnbeek zal t aover de klederdracht ebben en zal t neudige matriaol metnemmen umme te laoten zien. Ook kump stadsgids Albert Veld. IJ vertelt aover de binnenstad en ef ter, net as de anderen, een fotoserie bij. As laaste kump uutg?ver Bert Evenboer met een fotoserie. IJ zal der bij vertellen en de deelnemmers zullen Zwolle deur een gekleurde brille zien.
  Wie denkt, ik ebbe op de woensdagmörgen toch niks te doen, of miskien willen de vrouwen un kerels wel effen een paer uurties kwiet (of andersumme), opg?ven kan bij Stichting Welzijn Ouderen. Iervan bint de tillefoonnummers op maondag en woensdag 8515782, op dinsdag en donderdag 8515760. Lukt d?t niet, pebeer dan 06-31643502.

  De twiede cursus giet dinsdag 24 november van st?rt en wört in 8 lessen e-ollen in t Deltion College an de Begijnesingel. Döör beginnen wij um 19.30 uur. Ik oeve netuurlijk niet meer uut te leggen oe t eerste uur der uut zut. Op de eerste aovend kump nao de pauze gastdocent Harry Scholtmeijer. IJ is dialectdeskundiger en weet eel völle en boeiend aover de streektaal te vertellen. Stadsgids Albert Veld vertelt tiedens de twiede lesse aover de binnenstad an de and van een fotoserie. Ook zit döör nog een stadswandeling an vaste maer dan op een andere daotum. Op 8 december dreien wij de boel effen umme. Wij gaon dan eerst naor de Passiebloeme. Döör wört deur möllenaers aover de Zwolse mölle vertelt en ier zit gelieke ook een rondleiding an vaste.
  Ook in disse cursus kump Paul Harmens en zal een fotoserie aover de Twiede Wereldoorlog in Zwolle laoten zien. Bert Pierik zal 5 jannewaeri aover de geskiedenisse van Bergklooster vertellen en ef ter een fotoserie bij. Uutg?ver Bert Evenboer vertelt disse keer aover Dieze en ook döörbij zal tiedens t vertellen t ien en ander te zien w??n. Op 19 jannewaeri gaon wij naor t atelier van kunstskilder Henk Heideveld. IJ zal aover zien w?rk en aover kunst vertellen en wie weet draagt e nog veur of zingt e een lietien aover Zwolle. De laaste aovend zitten wij in Stedelijk Museum en ebben wij stads?rcheoloog Michel Klomp. IJ zal t aover de opgravingen in Zwolle ebben en zal een rondleiding in de kelder van t museum g?ven wöör eel wat vondsten te zien bint. Wie zich veur disse cursus wil opg?ven kan bellen naor 4652301 of 3315235 en anders mailen naor minkekraijer@hetnet.nl.

  Zoas jullie konnen l?zen bint t twie mooie programmas Zwolse Taal en Cultuur Cursus. Ik zolle zeggen, g??f oe rap op veur de cursus Rietoek of de cursus Deltion College want vol is vol. Ik zie jullie döör!

  Minke Kraijer

  De Pepperbusse

 110. Weer een goede Thomas column:
  Met dank aan Rat Verhagen die er woensdag bewust over begon. En die macht h? die de G20 geeft enzo. Interessante comments ook.

  Dan vragen mensen zich af waar op bezuinigd zou kunnen worden. Dan denken mensen nog steeds dat Christelijke partijen altijd eerlijk zijn. Nou ik heb het v.Middelkoop destijds toch ?cht horen zeggen!

 111. Inderdaa prachtige cursus,staat er ook ergens vermeld wat het kost ??Heb ik het over het hoofd gezien soms.Uit ervaring weet ik dat Ze niet gauw wat gratis doen.

 112. Koko, een dinsdag komt me het beste uit. Dan ben ik half 4 uit, en ik fiets er heen in 5 a 10 minuten. Ik ben nog niet echt in de mood om auto te rijden, dus is dat het makkelijkst.

  ps is het weer in .attem ook zo mooi?

 113. Er zit geen aparte weblog-cursus in Larry, zoals je zou informeren? Jij hebt de cursus al eens gedaan en wichert is ook dondersgoed in Zwols; het lijkt me erg lastig.

 114. Dick, wat houdt je tegen om aan deze cursus mee te doen?
  Waarschijnlijk zullen er meerdere WZ’ers aan mee doen.
  Ik ben zelf nog in dubio of ik weer mee doe, want er zijn nieuwe gastsprekers en onderwerpen bij.

 115. Phoeh, maar liefst 8 avonden. Zelf vind ik 55 euri nog wel aardig wat. Je steekt natuurlijk wel wat belangrijks op! Bovendien zal het ook wel gezellig zijn. Oh, dus het ziet er anders uit als vorig jaar. Zal er eens over na denken. Opgave t/m ? Dat lees ik ff niet

  Wie zich veur disse cursus wil opg?ven kan bellen naor 4652301 of 3315235 en anders mailen naor minkekraijer@hetnet.nl.

  Nou ja zal wel voor ongeveer de 11e van de 11e zijn.

 116. Ik vond het vreemd dat er geen prijs bij stond,maar Dick ik kan donders goed Zwols praoten maar Zwols skrieven is zo moeilijk omdat ze het er zelf vaak niet over eens zijn hoe je het schrijft.Streektaal(dus ook Zwols) is een spreektaal.Wij zeggen eerdappels,mijn schoonmoeder zegt eerpels tegen aardappelen,om maar eens een voorbeeld te noemen.Diezerpoorts is weer anders dan Kamperpoorts.Ze zijn al jaren lang bezig om een Zwols boekje uit te geven maar verschillen volgens mij nog steeds van mening.Dat het Zwols behouden blijft vind ik wel prettig,maar dit weekend was ik in Friesland en daar hoor je de kinderen Fries praten,vorige week hetzelfde in Twente.Hier hoor ik het haast niet meer van de jeugd,Jammer maar waar

 117. Bei os is ’t gewoon “erpel” 😀

  Ik herken het wel heel erg vanuit het Limburgs! Het is heel lastig vast te stellen hoe je dingen moet schrijven. Daar komt nog bij dat mensen vaak gaan overdrijven wanneer ze dialect schrijven. “Gewoon” in het Limburgs is simpelweg “gewoon” geen rare poespas! Vaak maken mensen er dan “gewoën” van of zo.
  En inderdaad ook de vele diverse varianten… In Venray wordt een heel ander dialect gebezigd dan in Horst of Venlo. In Maastricht denken ze zelfs dat ze aan de andere kant van de Maas een ander dialect spreken dan aan de ene kant 😀

  En ik hoor hier het verschil tussen de diverse varianten ook niet echt hoor.

 118. haha Wichert, is dat zo

  maar Zwols skrieven is zo moeilijk omdat ze het er zelf vaak niet over eens zijn hoe je het schrijft.

  . Dat het per wijk zo kan verschillen, je merkt ik weet er nixxx van. Word er in Westenholte nog wel “goed” Zwols gesproken? Heerlijk, om samen van plan te zijn een boekje uit te geven, maar dat dat jaren vertraagd word door meningen over spelling. Jammer dat er blijkbaar geen feiten (erg oude documenten) zijn, die de doorslag kunnen geven. Inderdaad, Zwols moet zelfs behouden blijven vind ik.
  Klopt “dialect bij kinderen”, aan die van mij hoor je het ook nauwelijks.

  Misschien ook omdat mensen uit het westen ons altijd al boeren vonden? Nou trok ik me daar geen zak van aan; mooie gelegenheid om eens een opmerking te maken over hun eigen dunk. Misschien vinden veel “boeren” die denigrerende opmerkingen wel vervelend?
  Feit is dat Plantje hier erg trots is op zijn Limburgs. Zit nog wel eens op het lijntje bij Henk Bres….nou van al die Hagenezen spat de trots over Den Haag ook af. Van Amsterdammers en Rotterdammers is het ook bekend. Oh ja, dat meisje/vrouw van de zomer uit Bergen….ook NH-dialect en met trots.

  Wij mogen idd ook in praten wel wat trotser zijn op ons mooie dialect.
  En Friezen…je weet misschien dat René met Jan S. 2 jaar in Damwoude heeft gevoetbald. We zijn er een paar keer wezen kijken. Of ze het voor ons deden of altijd, weet ik niet meer maar …koud binnen ging iedereen staan, iedereen zong het Friese volkslied. Wij dus ook maar staan en zogenaamd meezingen. Vind wel dat veel Friezen hun dialect overdrijven.

  Nixxx voor jou dan Plantje: cursus Zwols?

  Maar uh, ff wat anders: Trots op Zwolle….neem aan en hoop dat er met de opgeschoten jeugd nog steeds een Zwolse vlag meegaat op vakantie?!

 119. Ik vind het wel belangrijk dat de dialecten een beetje in stand gehouden worden. Voor kinderen moet Nederlands wel voorop komen, maar het is wel leuk als ze ook in het dialect vooruit kunnen.

  Een cursus Zwols? Haha! Is misschien wel lachen ja! Ik versta het wel een heel eind, maar spreken zou nog wat lastiger zijn. Ik weet ook niet of je zo erg moet inburgeren 😉
  Als mijn vriendin en ik ooit aan kindjes beginnen (zij komt uit Groningen) denk ik wel dat het het handigste is als de kleintjes het Zwolse dialect meekrijgen. Ze kunnen dan in de stad waar ze wonen mee over kletsen en dat is het belangrijkste.

 120. @Larry, ik vind het altijd wel gezellig op het plein maar dit keer hangt het wel een beetje van het weer af. En of dat gefluit wat is, moeten we ook maar afwachten. Anders na afloop even naar de Pierik. We wachten nog even af. Toen ik zondagmiddag bij de Pierik kwam, dacht ik dat dick op mijn kosten die bal naar binnen had gewerkt. :D:D

 121. Haha Assendorper zo ben ik niet, maar je hebt geen idee wie ik ben he. Heb jullie groep nog fatsoenlijk tot ziens gewenst. Ook wel eens leuk eigenlijk, in een kroeg te zijn en enkel een paar woorden met de waard (v) te wisselen.

 122. Jullie waren denk ik te heftig in gesprek, bruin kun je het niet noemen.

  ff wat anders: Johan-3 net in zijn over-gesponsorde programma: denk dat de Topklasse op termijn nog beter wordt als de Jupiler League. De redenen zijn hier al genoemd. Goed argument was ook: de rust van een gezin en een baan (Topklasse) tegenover het trainen en niets doen voor een matig loontje.

  Foute actie van Johan-3 was een gluiperige steek onder water aan junior-Kraay (ook niet mijn favo) toen hij het opnam voor een materiaalman….”oh, stop de persen oid”. Jammerlijke VVD-reactie. Johan-3 heeft nl al eens aangegeven aanhanger van die partij te zijn.
  Voor Gijpie kijk ik af en toe, lachen met die gozer (het maakt mij ook niet uit van welke partij hij aanhanger is ;))

 123. Sneu die 1-1 in de 91e minuut. Na die 1-0 van AZ, doelpunt….die andere El. Word niet zo mooi meer die laatste tegen The Gunners 😮 We zouden nog wel samen kijken :'(

  Nou ja, donderdag AJAX. AZ en DSB krijgen het vast moeilijk dit seizoen.

 124. Als mijn vriendin en ik ooit aan kindjes beginnen (zij komt uit Groningen) denk ik wel dat het het handigste is als de kleintjes het Zwolse dialect meekrijgen.

  Er gaat niets boven Groningen 😀

  Groet’n van ’n Grunneger
  (moar nait al te best in Grunneger sproak)

 125. Hoewel er bij mij niets boven .attem gaat;) en ik voor m’n werk vaak in Groningen ben geweest, moet ik zeggen dat ik daar graag kwam. De Grunningers die ik ken zijn/waren prima gasten.

  HATTEM HEEFT HET;D

 126. Illigale Kap?!?!
  Sorry ik poste wat op een verkeerd lijntje. Kwam omdat Tjalling er weer postte, wilde hem deze vreugdevolle tijding melden:

  @ Tjalling….nieuws: Ronald Revenberg (PvdA) heeft natuurlijk woord gehouden. Ook een toevoeging eigen tekst:Beste Dick,

  Inmiddels is het weer enige weken later. Ik heb de wethouder hierover aangesproken. Hij gaf te kennen dat hij (ambtelijk) in gesprek is met de provincie over het hoe en waarom, maar vooral de herplant. Doordat er voor het provinciale beleid andere regels gelden dan voor het gemeentelijke beleid, als het om de kap van bomen gaat, duurt e.e.a. erg lang.

  De provincie stelt zich op het standpunt dat zij wettelijk in het gelijk staan, en de gemeente verwijt de provincie dat zij alles zonder overleg met de gemeente doen.

  ——Ik bewaar dat laatste even want ik weet niet of dat wel op het weblog mag….

  met groet,
  Ronald

 127. De Teletubbiekrant meldt dat het waterpeil in de rivieren de komende dagen nog verder zal zakken en het laagste punt zal bereiken:o:

  Ik vond het de laatste paar dagen al zo stuiven hier in .attem als er een schuit door de ijssel kwam;):D

 128. @Dick, wij hebben onze dochter niet laten inenten.
  Ik schrok toch wel van deze berichtgeving vandaar dat ik de link hier heb geplaatst.
  Even een persoonlijke vraag aan jou, wat doet dit bericht jou als je het leest?

 129. Eerlijk antwoord? Heb alleen de kop gelezen en zag dat het uit Engeland kwam….Ken dat soort berichten wel van internet. Er circuleerden destijds erg veel van dit soort berichten Gretha. Volksgezondheid heeft het belang van de prik enorm knullig gecommuniceerd. Lang niet alle negatieve berichtgeving was waar, ze hebben het ook niet kunnen ontkrachten. Vriendin van ons werkt bij Regio IJsselvecht, zelfs zij heeft erg met de ja/nee vraag gezeten. Natuurlijk moet je dochter ook willen trouwens. Wij hebben, en we zijn het LANG niet altijd eens, besloten het wel te doen. Geen spijt van en zij heeft er geen last van gehad.

 130. De drie adviesorganen van de Publieke Omroep willen dat Llink het omroepbestel verlaat.

  In plaats daarvan moeten Wakker Nederland (voortgekomen uit een actie van de Telegraaf) en Powned (van Geenstijl) het publieke medialandschap komen verrijken.

  En zo worden de publieken weer wat commerciëler.

 131. SUPERRRRRRR! Doe haar de Zwolse groeten maar, postuum van Herman 😉

  Mooi onderwerp Gretha, “eerlijkheid”. Ga er vaak, te naïef (ik weet het), maar gewoon vanuit dat je gesprekspartner altijd eerlijk is.
  Ach, hier lijkt het trouwens nog zo te zijn ook. Hier wel…

 132. Vorige keer in hedon herkende ze mij, ben benieuwd of dat nu nog zo is.
  Heel leuk mens overigens, heb gezellig met haar gekletst toen.

  Ik ben soms ook naïef hoor, maar ik begin wel voorzichtiger te worden, ben te vaak op mijn bek gegaan…
  Helaas zijn er niet zo heel veel mensen meer eerlijk.

 133. Haha meen je niet! Ach joh, door vallen en opstaan word je groot. Echt op je bek gaan, hmmmm volgens deskundigen kom je er vaak ook sterker weer uit.
  Mijn ervaring is gelukkig nog wel dat veruit de meeste mensen in mijn omgeving tenminste eerlijk genoeg zijn. Zo niet…dan gaan we niet meer met elkaar om.

  Wat een triest slot……..Topper die Nina Hagen; veel plezier!!

 134. Ik vind wel dat het belangrijk is eerlijk te zijn.

  Alleen valt het me op, dat sommige mensen eerlijkheid en pure lompheid met elkaar verwarren. Met name randstedelingen zijn daar goed in! Je hoeft niet te liegen, maar je kunt sommige dingen ook gewoon niet zeggen of anders verpakken.

  Ook met name in de randstad wordt vaak de term “direct” gebezigd. Mijn ervaring leert, dat met name buitenlandse collegae (Amerikanen, Indiërs, Belgen, Duitsers) daar moeilijk mee om kunnen gaan. Die Nederlanders die altijd alles maar zo nodig eruit moeten flappen!

 135. Vind daar weinig mis mee Plantje: met direct zijn.

  sommige dingen ook gewoon niet zeggen of anders verpakken.

  kan overgaan in huichelen. Denk idd dat er in bepaalde streken bijvoorbeeld makkelijker direct gereageerd wordt, terwijl ze elders veel gereserveerder zijn. Misschien zijn is er ook wel ergens een achterbakse cultuur, hoef niet te weten waar die laatsten te vinden zijn.

 136. Met anders verpakken of dingen niet zeggen doel ik niet op huichelen. Maar eerder op: als iets geen toegevoegde waarde heeft om te zeggen…en je weet dat je iemand zou kunnen kwetsen als je het wel zegt….hou dan je mond dicht.
  En vaak worden dat soort dingen onder het mom van directheid wél gezegd. Beetje onnodig. Het enige dat je er mee verder komt is dat iemand op zijn teentjes getrapt is!

  Gelukkig vind ik het in Zwolle goed te doen! Zo had ik laatst in de stad gewoon 3-4 mensen die me spontaan gedag zeiden. Ik zal wel vrolijk gekeken hebben! 😉

 137. Tja iedereen staat gelukkig anders in het leven. Nogal persoonlijk. Geen mens is gelijk, maar ik zou niet snel iets niet zeggen omdat ik mogelijk iemand zou kunnen kwetsen. Hoe zeg je het? is 1-ding en Wat is kwetsen voor de ontvanger is een ander ding.

  Maak je van je hart geen moordkuil als je veel dingen opkropt? Krijg je dan geen “wat niet weet niet wat niet deert niet-cultuur”?
  Iedereen mag communiceren, in dit mooie land, op de manier zoals het hem/haar goeddunkt. Een groot goed!

  Je zult ongetwijfeld vrolijk gekeken hebben, maar Zwollenaren zijn van nature erg open en vriendelijk
  8)

 138. Eens met Plantje, ik kies er ook voor om dingen wat tactischer te brengen.
  Soms kan het idd kwestend zijn om iets heel direct te zeggen.
  Als je partner je vraagt wat je van haar nieuw outfit vindt, lijkt het mij beter om te zeggen dat je het niet zo mooi vindt dan dat je zegt ik vind je er zo heel lomp uitzien.
  Maar ik geloof dat mannen over het algemeen wat directer zijn dan vrouwen.

 139. Dat brengt me bij een mooie anekdote…
  Ik was eens met mijn vriendin in een winkel…pakt ze een bepaald hempje uit een rek en vraagt wat ik ervan vind…. Ik vond het niks en zei dat dus ook; ze moest het immers nog wel of niet kopen!
  Bleek dat ze zo’n ding al in een andere kleur in de kast had hangen….oeps…:'(

 140. In principe kun je overal een discussie van maken.
  Zelfs over het feit of er wel of niet een discussie in zit.
  Maar ik ga nu niet in discussie, ik ga een paar uur trainen.

 141. @ Koko/Tim & andere gakbal testerts. Bij van der Kolk (moest er toch zijn voor een aantal overheerlijke eigengemaakte frikandellen met dito saus), hebben ze ook een aparte Duitse gakbal. Apart kwa smaak, kwa vorm en kwa prijs…1,60 incl genoeg mosterd. Aangezien ze ook zelfgemaakte gakballen hebben, wil ik die de volgende keer proeven. Werd trouwens geholpen door het slachtoffer van de overval….pfff de helden >:( Ze was de volgende dag alweer aan het werk.

 142. Sh*t Assendorper vergeten te noemen; sorry. Klopt toeval (?) De eerlijkheid gebied te zeggen dat ik vandaag eerst bij de andere vestiging was. Zijstraat Rembrandlaan. Helaas was die om 19.30 oid gesloten. Nou ja, mooie gelegenheid om weer eens kris kras door Assendorp te gaan. Want de saaie brede geasfalteerde wegen zijn meestal niet voor mij (weg)gelegd;) Hahaha: best wel uniek in de kerk! Maar ten eerste al geen ruimte vrees ik voor 5 personen. Nee, vind het prima zo.

 143. Mogguh, daar ben ik het totaal mee eens!

  Ik moet overigens nog steeds een keertje naar de pierik, ik neem aan dat dit aanbod blijft staan, ASSENDORPER? ik had van de week echt geen tijd :(…

 144. Goeie-Oktober-morgen Tim! Blof zong er ietwat té dramatisch over

  Oktober overvalt ons ieder jaar
  We kijken naar elkaar, naar een overvolle zomer
  En we zijn alweer veranderd
  Maar het voelt niet meer vertrouwd
  Nu we plotseling beseffen dat wij onszelf niet zijn
  In oktober
  Oktober is de wreedste maand oktober
  Met de dingen die voorbij gaan maar wel ergens blijven hangen
  Ze komen steeds weer bij ons terug
  Ergens in oktober
  Oktober overvalt ons ieder jaar
  We blijven bij elkaar na een veel te korte zomer
  En we zijn alweer veranderd, niet ten goede of ten kwade
  Maar veranderd niettemin
  In oktober
  Oktober is de wreedste maand oktober
  Met de dingen die voorbij gaan maar wel ergens blijven hangen
  Ze komen steeds weer bij ons terug
  En meestal in oktober
  Meestal in oktober

  Wel sprekend, dat zeker.

 145. Goedemorgen allemaal. Jaaaa de eerste van oktober alweer, gaat hard hoor. Natuurlijk wel weer voor een lekker gakballetje, uiteraard gevolgd door een raket ijsje:D:D

  Tim als je deze week helemaal geen tijd over hebt om dat balletje bij de pierik te halen dan wil ik hem vrijdag wel voor je opeten hoor;) de deadline is vrijdag om 12.15uur:D

  Hoelaat moet jij beginnen Dick?

 146. Mogge plantje.

  Koko .attem, wat een ^^^ ben jij zeg ;D.. Ik kan niet, en jij maakt misbruik van de situatie ;)…

  Trouwens, is hier iemand die het leuk vind om duitse artikeltjes in het nederlands samen te vatten? Ik moet voor maandag nog even 2500 duitse woorden zoeken, mogen 10 artikeltjes van 250 zijn (dus dat is te doen) maar een totaal van 2500 is veel *hijg*. Dus is er iemand die dit leuk vind en mij met één artikel van 250 woorden kan helpen?? 🙂

  (dus alleen het artikel hoeft 250 woorden te zijn, de samenvatting mogen er minder zijn.)

  Oh ja koko, dit is dus niet de bedoeling:

  Artikeltje
  duitse braldibra

  samenvatting

  stom

  [/quote]
  ;)…

 147. Wow! Dat is geen zuiver figuur!

  Overigens: alles boven de 100 euro (en ook vaak eronder) ga ik persoonlijk afhalen!

  Wat mij vooral verbaast is, dat het niet mogelijk is zo iemand heel simpel aan te pakken via de bank! Op het moment dat er een aangifte bij de politie gedaan is moet de politie toch via de bank rechtstreeks met de “dader” contact op kunnen nemen?!?

 148. Tsja Plantje prioriteiten noemen ze dat 😉 Maar op het genoemde forum worden alle aangiftes verzameld en als er bekend is dat er een buro het oppakt gaat er contact mee opgenomen worden.

 149. Ben benieuwd hoeveel ze tegenwoordig kunnen doen.

  Ik heb jaren geleden ook eens een “spontaan” mailtje van een “jonge dame” gehad. Ik weet nog steeds niet wie het is, maar laat ik het zo stellen: als ik daar op ingegaan was had ik mezelf, het bedrijf waarvoor ik werk, de klant waar ik voor werkte en mijn relatie ZEER veel schade toe kunnen brengen! 🙁
  Ik “spreek” deze persoon nog steeds af en toe via MSN en ik ben er nog steeds niet achter wie het is en hoe ik dat wel kan uitvogelen!

 150. 😀 Niet te hoge salariseisen- sfeer, vrijheid en tevredenheid in het werk voorop kunnen stellen- we moeten in versneld tempo toe naar competenties boven papiertjes- hart voor de zaak- projectmatig kunnen werken- de lichte vergadercultuur kunnen demotiveren- creativiteit- openstaan voor nieuwe dingen- Openheid in alles….

  En je bent nog een mooie vrouw ook….

  Hmmmm misschien geen vacatures, maar er valt hoogstwaarschijnlijk wel een mouw aan te passen. Bovendien komt de sollicitatie-PECO bij jullie langs onderweg naar het hoofdkantoor in Meppel….

  Maar uh, bij jou in de buurt is ook zoiets als dit….maar dan moet ik wel wat selectiecriteria doorstrepen :'(

 151. Ene Joseph Addison-citaatje:

  “Een mens moet zowel stom als harteloos zijn, als hij gelooft dat er geen deugd of waarheid is, maar enkel aan zijn eigen kant.”

 152. Misschien ook omdat mensen uit het westen ons altijd al boeren vonden?

  Voor de Amerikanen zijn we allemaal boeren. We lopen allemaal op klompen met een bosje tulpen in onze hand en wonen dicht bij de molens.

 153. Lekker belangrijk: vooroordelen van een ander. Als iemand iets in die sfeer tegen je zou zeggen, volstaat volgens mij ff “recht in het gezicht uitlachen”.

 154. Ajax-Anderlecht 21:00; kan zomaar een hele leuke pot worden.
  PSV-Roemenen met een lastige naam om 19:00

  Rechtstreeks op de 7e van de jubilerende zendert.

 155. Wanneer gaat het eens over bloemen hier? En wel die van Kees de Kloe en zussen? Je bent bij De Kloe altijd (donderdags tot 20.00 uur!)verzekerd van een lang houdbaar samengesteld boeket, zeer behoorlijk ruim ogend, mooie kleuren en….gaan we vanaf vandaag testen: speciaal geurend. Voor een crisisbestendige luizige 10 euri. Bovendien is gezelligheid er verzekerd. Ben er vandaag pas achtergekomen dat de SVI-zus van Kees gewoon de vrouw is van Hans S….1 van de vele schrikken van het CCC-ASSENDORPERdijk. Dat er nu maar armoedig gesteigerd bij staat. Mooi…..Ajax!

 156. Nog 14 uur en een paar minuutjes en Koko smikkelt weer een balletje naar binnen:D jammie jammie, dat wordt niet smikkelen of smullen maar schransen;)

 157. Sowieso jammer dat je geen 3 punten mee naar Mokum neemt. 3 kansen voor Suarez in de 1e helft. Die pengel…Ach of het altijd zo op de persoon moet worden gespeeld. Beide spitsen hadden hun dag niet. Achterin begint het te lijken. En De Zeeuw is belangrijk. Wel geinig dat mannetje van 16. Maar 2 uit 2 is uiterst mager. Dan staan PSVouw en Twente er beter voor….Wij ook tot een paar minuten voor het einde :'( Heb toch vertrouwen in het halen van de volgende ronde 😉

 158. @dick

  Ik snap niet waarom Cvitanich niet 100% vertrouwen krijgt. Ik vond de arbitrage vanavond ook belabberd. Al moet ajax met 1-0 voor tegen 10 man die wedstrijd gewoon uitspelen.

 159. Ben ik met je eens El, maar ik wist niet meer hoe ik het moest schrijven :'( Arbitrage ook slecht idd, hoewel ik die niet gauw beschuldig. Tuurlijk moeten ze die wedstrijd uitspelen, het moet zelfs een impuls zijn om niet achterover te leunen, van die goal af gaan en die verlossende treffer najagen. In balbezit loopt de tijd sowieso prettiger door. Maar ja, die ongrijpbare elementen in de sport. Misschien is er wel (zoals je vaker ziet) iets negatiefs in de groep gekropen omdat ze een man meer hadden.

 160. M?gge… Vanavond toch maar eens met de kat naar de dierenarts! Het arme beestje heeft weer alles eruit gegooid vanochtend 🙁

  In Hattem schijnt een goeie dierenartspraktijk te zitten. En één van de artsen daar schijnt getrouwd te zijn met een dierenarts die hier in Zwolle Zuid praktijk heeft. Weet iemand welke dat hier in Zwolle Zuid is?
  We zijn al een keer met het beestje bij Dierenkliniek Ittersum geweest, maar daar blijven ze volhouden dat het tussen de oortjes zit.

 161. Volgens mij aan de overkant van het winkelplein bij de forelkolk, daar zit een watertje en aan dat watertje zit ie volgens mij…

  Goedemorgen trouwens 😀

 162. @plantje, Dierenarts Hattem staat idd goed aangeschreven en is goed te doen vanuit zwolle. Vanaf de ijsselbrug ri Hattem, over het spoor rotonde rechtsaf en dan na 100m aan de rechterkant (voor toyota garage).

  Die in zwolle zuid zit als je vanaf Hattem de ijsselallee opgaat en dan 1e weg rechts ri windesheim dan direct de eerste weg links (woonwijkje)

  succes met het beestje

 163. Natascha, dat zei ook al iemand me…dat ik in de buurt van de Forelkolk moest kijken. Het enige dat ik nu gevonden heb is Dierenkliniek Schellerlanden.
  Ik rij zometeen wel even langs de Forelkolk voordat ik naar het werk moet. Als ik de naam zie herken ik het vast wel!

  Koko….volgens mij bedoel jij ook die bij de Forelkolk.

  Ik blijf nog altijd vinden, dat het waardeloos lastig is om bedrijven op internet te vinden! Vooral als ze zelf geen website hebben! Dan komen ze ook op geen enkele iLocal of Telefoongids.nl voor!

 164. Nou plantje dan moet ie zijn verhuist want we hebben namelijk daar onze hond in laten slapen en toen zat ie nog aan de bugermeester van walsumlaan.

  maar hoe dan ook beterschap er mee;)

 165. Ja volgens mij is me oom daar eens geweest een hond. Maar ja die is op dit tijdstip nog niet te bereiken ;D

  Ik bedoel trouwens wel aan de andere kant van de weg, ik ga ff kijken hoe die straat heet die ik bedoel

 166. ik zie in het telefoonboek dat het inderdaad schellerlanden is. Wat ook een hele goeie is dat is Wolf uit hattemerbroek aan de voskuilersteeg (zie bedrijvengids)

 167. Onze berichten kruisten elkaar Koko 🙂

  Burgemeester van Walsumlaan dat is Dierenkliniek Schellerlanden. Zij zijn vanaf 8 uur telefonisch bereikbaar. Ik vraag ze gewoon of zij het zijn die samenwerken met de dierenkliniek in Hattem 😉

 168. Super bedankt in ieder geval!

  Ik vind het het belangrijkste om er eens iemand anders naar te laten kijken. Het is namelijk zo sneu om te zien als zo’n mager beestje eerst lekker eet en zich vervolgens weer helemaal leeg staat te kotsen. En dan moet je denken dat het tussen de oortjes zit en het daar maar bij laten :'(
  Zou hij anorexia boulimia hebben? Lijkt me stug dat katten dat kunnen krijgen, want volgens mij trekt hij zich weinig aan van wat er op de catwalk te zien is 😉

 169. Nou ja een psycholoog spreekt in ieder geval kattentaal want die mauwen ook de hele dag 😀

  ik ben ook een keer behandeld door zo’n psycho ik had hem niet zo hoog want hij loog;)

 170. Ik hoop dat Pantelic speelt ipv Cvitanic, maar serieus, ik snap niet dat ze die voor zoveel miljoen hebben gekocht, wàt ’n bal gak!

 171. @ Joppuh, je lijkt gelijk te krijgen maar ’t is verdeurie nog maar 2 oktober. Bovendien vind ik in de meningsvorming rond deze netelige kwestie de mening van de beide waarden van Stap ook niet onbelangrijk. Hoe laat hoop je je daar te vervoegen?

 172. Opa Beelen uit de heerlijke omgeving Hummerlo-Didam:

  “Slapen doe ik meestal maar kort….omdat mijn dromen pas uitkomen als ik wakker wordt” 😀

  Zo ff een schade-autoophalen met collega. Uit Weerwille (mooi woord ook) wie kent het niet?

  * Plantje, succes met de second-opinion.

Reacties zijn gesloten.