FC Zwolle wint kolkende derby tegen Go Ahead Eagles!

|   Laatste wijziging

Zwolle – In een kolkend Oosterenkstadion heeft FC Zwolle zondagmiddag een 1-0 overwinning geboekt op aartsrivaal Go Ahead Eagles uit Deventer. Het was voor de Eagles het eerste verlies in de Jupilerleaque van dit seizoen. Jan Everse, die met zijn ploeg een slechte start heeft gekend, vond dat FC Zwolle een verdiende overwinning had geboekt.

20-09-2009_fc_zwolle_-go_ahead_04.jpg
Inleidende actie van Eldridge Rojer voor de 1-0 voorsprong.

De Zwollenaren namen vanaf het begin het initiatief en toonden veel strijd. Daarnaast waren ook de meeste kansen voor de thuisploeg. We hebben ons redelijk hersteld en zijn weer goed op weg naar het linkerrijtje, waar we bij de eerste vijf thuis horen, aldus Everse. Het was weer een ouderwetse FC Zwolle – Go Ahead Eagles, waar FC Zwolle de Deventernaren duidelijk heeft gemaakt, dat een illusie van een overwinning in het Oosterenkstadion lang niet altijd de realiteit is. Het is nu precies twintig jaar geleden (1989) dat Go Ahead een overwinning in het Zwolse heeft behaald.

20-09-2009_fc_zwolle_-go_ahead_03.jpg

20-09-2009_fc_zwolle_-go_ahead_05.jpg

20-09-2009_fc_zwolle_-go_ahead_10.jpg
Uitzinnige blijdschap bij de FC Zwolle aanhang

Voor meer tekst en foto’s zie "Lees verder".

Hoewel FC Zwolle in de eerste helft het betere spel op de grasmat legde, was het toch een redelijk gelijkopgaande strijd. Onder leiding van scheidsrechter Liesveld, wist FC Zwolle vanaf het begin veel druk te zetten en had Go Ahead hier niet echt een antwoord op. Toch waren er aan beide kanten geen echte kansen en zochten de twee ploegen met een 0-0 de thee op. Waar de organisatie van FC Zwolle goed stond, waren het de Deventernaren die slordig speelden en bij lange na niet konden waarmaken dat zij de leider waren in de Jupiler League.

20-09-2009_fc_zwolle_-go_ahead_06.jpg

Nadat Saïd Bakkati werd gewisseld voor Danny Schreurs en Cees Keizer naar achteren werd gehaald, kwam er meer gevaar in het Deventer strafschopgebied. In de 73e minuut was het dan ook invaller Danny Schreurs, die uit een knappe actie met dito voorzet van Eldridge Rojer, de 1-0 voor zijn rekening nam. Go Ahead ontbrak het de precisie en slimheid om echt gevaarlijk te worden en de stand weer in balans te brengen. Ook na het inbrengen van de boomlange Est, Sander Post, goed verdedigd door Eric Fernando Botteghin, was het voor de Deventer ploeg een martelgang. Zwolle ging de gehele wedstrijd voor de winst en toonde veel initiatief en dat kon van de Eagles niet gezegd worden.

20-09-2009_fc_zwolle_-go_ahead_02.jpg

Wat FC Zwolle in het laatste deel van de wedstrijd kwalijk genomen kan worden, is dat zij bij het 1 op 1 spelen van de Deventer ploeg niet de geboden ruimte konden benutten en bij machte waren de stand naar 2-0 of zelfs 3-0 te brengen. Nadat het arbitrale trio de werkelijke speeltijd, onder een hels fluitconcert, vier minuten verlengde, was het een stralende en breed lachende Jan Everse, die met zijn team, een meter hoog opveerde van de bank. Danny Schreurs kan in ieder geval niet meer kapot bij de Zwolse aanhang. Met een tintje van cynisme namen de Zwolse fans, zwaaiend naar de overkant, afscheid van de volle bak Deventer supporters.

20-09-2009_fc_zwolle_-go_ahead_09.jpg
Eldridge Rojer

20-09-2009_fc_zwolle_-go_ahead_07.jpg

20-09-2009_fc_zwolle_-go_ahead_08.jpg

20-09-2009_fc_zwolle_-go_ahead_11.jpg
Een teleurgestelde Andries Ulderink

20-09-2009_fc_zwolle_-go_ahead_01.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

75 gedachten over “FC Zwolle wint kolkende derby tegen Go Ahead Eagles!”

  1. ElDridge Rojer?
    Jan EverTse?
    Danny SchreuErs?

    IllusSie?
    Precissie?

    Goed, genoeg over de spelfouten…. TROTS OP ZWOLLE!
    90 minuten lang een strijdend elftal gezien tegen een zeer zwak spelend gae. Heerlijk dit!

  2. mooie wedstrijd,misschien de tweede helft alleen gezien???? eerste helft geen uitgespeelde kans,ze waren wel veel beter maar er gebeurde zo weinig.Ben wel blij met de punten en de vooruitgang.

  3. het v alt gelijk op dat alle voorzieningen bij het “nieuwe stadion”erg slecht zijn getroffen. zo is er amper gelegenheid van stalling voor mensen die er op de fiets komen en voor automobilisten is het tranentrekkend om je auto er te moeten wegzetten.
    wil je na na deze glorieuze overwinning een fyne bak patat eten blijkt daty harry dicht is!!

  4. Gister onmoette ik bij ZAC een jeugdtraintert van De Boys….die bij ZAC een patatje kwam halen omdat er bij De Boys pas vanaf 13:00 uur gesneden gefrituurde aardappels te verkrijgen zijn; zal wel iets met vrijwilligers te maken hebben. Daty is een “prof” Verdieping?

    On topic: Haha Nijmert….die Schreurs was erg belangrijk. Werd trouwens slecht gedekt bij die goal. En kreeg een heerlijke voorzet.

  5. zo is er amper gelegenheid van stalling voor mensen die er op de fiets komen

    Amper?
    Meer dan genoeg, alleen moet je dan de fiets wel ff tegenover het stadion aan de kant van beQuick neerzetten.

    Maar er zijn wel meer slecht voorzieningen, alleen al met de ingang van het uitvak en de plaats van het uitvak.

  6. Njah zo ik vaak op de site reacties lees.. heeft meneer” verdieping ” over alles een negatief beeld.. leeft volgens mij ook erg zwaar depri..

    Maar goed buiten dat.. Vind ik het parkeren niet tegen vallen.. Oke niet heel het stadion kan zijn auto daar parkeren.. maar het is in zwolle.. gewoon lekker met de fiets.. ;D

  7. Het was een leuke pot maar ik moet tevens constateren dat de onsluiting, infrastruactuur en het niveau van de voorzieningen in en rond het stadion ver beneden hedendaagse maatstaven zijn.

  8. waar het dus om draait, is dat het splinternieuwe stadion niet is opgewassen tegen grote toeloop van auto’s, fietsen etc etc.
    laten we wel wezen dat dit geldverslindende prject wel wat meer parkeer accomodatie had mogen hebben. voorts een goede wedstrijd en grote klasse dat we deze prestatie hebben mogen neerzetten.

  9. gaan we voor het gemak nu even vergeten dat de hele omgeving van het stadion aan verandering onderhevig is? voor de duidelijkheid, de centuurbaan wordt verbouwd !!!!

  10. Een prachtige overwinning en waar loopt het gros op deze topic weer over te zeiken? Dat ze de auto of fiets niet kwijt kunnen!!!! Woehaaaaa! Get a life!!! Stelletje kneuzen!!!!

  11. Halloooowww!!

    We hebben redelijk tot goed gevoetbald, we hebben gewonnen notabene van de egels…..

    En nog is er negatief commentaar:o Echt Zwols he!

    Mooi he die Schreurs, raakt het hele seizoen niet 1 bal goed en nu scoort ie gewoon een heel belangrijk doelpunt!!;D

  12. Gehoord van Egels supportert:

    “Het veld vond ik ook slecht, voor de wedstrijd en in de rust werd het zelfs gesproeid!”

    Tja, dan heb ik zo mijn bedenkingen …

  13. iemand ook gezien hoe de spelers van de eagles zich misdragen hebben na de wedstrijd? De linksbuiten en de invaller ene “joey” deden beiden de middelvinger naar het Zwolle publiek.
    Het zou mij een rotzorg zijn, maar aangezien onze Mingus hiervoor gestraft zou worden lijkt het me niet meer dan normaal dat deze geel rode rakkers ook ff op de vingers getikt worden.

  14. @een echte import
    Dat commentaar van die egels geeft al aan dat ze geen of zeer weing verstand hebben.
    Kunstgras wordt altijd besproeid tenzij het water uit de lucht komt vallen.

    Maar al met al een goede wedstrijd van Zwolle en er was er maar 1 die voor de winst speelde.

  15. Ik kon er helaas niet bij zijn omdat ik ziek was maar op TV was duidelijk te zien dat FC Zwolle beter was.
    Die acties van die egels (middelvinger etc.) mogen wat mij betreft bestraft worden.
    Maar de KNVB meet hierin vast met twee maten…..

  16. Het commentaar op egel tv ook wel RTV Oost genoemd was overigens waardeloos.
    Het was overduidelijk dat de commentator voor de egels was.
    En dan dat van Losser die roept, ik kan met deze uitslag leven.
    Hij kreeg niet uit zijn mond dat FC Zwolle terrecht gewonnen heeft.

  17. ik ben het eens dat er genoeg ruimte is voor voertuigen,maar het moet nog even beter aangegeven worden,ook vind ik het zeuren als je met de auto gaat dat je dan een stuk moet lopen,dat is toch bij de meeste clubs zo??En laten we er verder nou van genieten dat ze gewonnen hebben en vooral dat er een opgaande lijn is te bespeuren,hoe weinig kansen ze ook in de eerste helft gehad hebben,maar de kopolopers kwamen er helemaal niet aan te pas.

  18. @ Richard…. Ik denk dat meerdere mensen zich beledigd voelen;)

    Ik voel me beledigd door sommige spelers van de eagles. Ze vonden het normaal om na de wedstrijd hun middelvinger op te steken richting Zwols publiek….. En andere obscene gebaren te maken……

    Ach het zullen wel slechte verliezers zijn, denk ik dan ;D;D

    Zeker nadat ik het commentaar van Dave Bus hoorde op de site van tv twente (tv oost) Een 0-0 was terecht geweest, op de vraag “zou het terecht zijn als jullie hier gescoord hadden?” haahahahaha.

  19. @Inge en John

    Laten we nou niet doen alsof we zelf heilig zijn. Het is niet professioneel van die spelers, maar als een supporter een straf zou krijgen voor het opsteken van zijn middelvinger naar de eagles spelers, zou iedereen op z’n achterste poten staan. Nu willen we wel dat die eagles gestraft worden, beetje twee maten.

    Neemt niet weg dat de eagles met hun gedrag vaak goed wegkomen bij KNVB onderzoeken, terwijl Zwolle voor kleinere vergrijpen enorme boetes en uitwedstrijden zonder publiek krijgt opgelegd. Na de Everse affaire is me wel duidelijk geworden dat dit hoogstwaarschijnlijk te maken heeft met het niveau van de ‘clubadvocaat’.

  20. zo is er amper gelegenheid van stalling voor mensen die er op de fiets komen

    Bij het BeQuick terrein staan ik weet niet hoeveel fietsenrekken, die heb ik nog nooit allemaal bezet gezien.

  21. Laatste 4 wedstrijden 8 punten toch?!…. De lijn naar boven is ingezet. Egels verliezen tegen veendam. En zwolle is ze na 5 wedstrijden weer voorbij.
    Egels keep on dreaming….:P

  22. @ Peter

    Ik bedoelde het ook met een knipoog….

    Maar goed, jij weet ook dat Lim Duan verleden jaar een schorsing en boete kreeg omdat hij het Zwolle logo kuste richting egelpubliek, nadat hij al jaren voor van alles en nog eens wat is uitgemaakt door hun. Dat er dan een aantal spelers vand e egels door eht lint gaan geeft natuurlijk wel aan dat ze slechte verliezers zijn of niet?

  23. @Edwin

    Loop jij niet met iedereen mee pennigmeester hiet vriendje daar redactie zus .

    Of moet je net als in BREDA weer de kofferbak in kruipen als het mis gaat ????

  24. tja, en er zit ook een verschil tussen ergens trots op zijn en iemand anders willen beledigen.;)
    Slechte verliezers….en wij elke keer een boete voor ale KNVB-regels die in de boekjes staan en de rest er elke keer mee wegkomen. Dat is geen slechte verliezer zijn , maar simpelweg elke keer het bokje.

  25. zeg deurklink: wie denk je dat je bent, praatjesmaker

    Je zou eens wat meer respect moeten hebben voor die gasten achter de goal.
    Dat zijn supporters die elke wedstrijd weer hun club aanmoedigen tot dat ze erbij neervallen.

    Heb zelf op de ME-tribune gezeten, geweldig wat een sfeer!!! Die gasten staan echt 90 minuten lang te rammmen op die trommels om de sfeer er maar in te houden….

    Iemand een idee wie het zijn? Had gehoord dat het die groep uit kampen is. Klopt dat??

  26. Nou spijt me geweldig maar ik ben die trommels ook liever kwijt dan rijk! En dan maakt het me geen reet uit wie er op aan het rammen is.

    Ik vind het wel een beetje triest dat jullie Edwin anoniem aanvallen…..

  27. @ schijnheilige, als jij zo goed geïnformeerd bent, dan weet je ook dat edwin er altijd is en gewoon het beste voor de club wil. En daar horen niet een aantal schreeuwlelijkers bij die bij het minste of geringste tegenslagje met witte zakdoekjes gaan zwaaien.

  28. Zijn dat niet dezelfde supporters die ook met witte zakdoekjes aan het zwaaien waren en uit respect voor dordt die schapekoppen aan het aanmoedigen waren?

    Dat is schijnheilig gedrag.

    ps
    ik wist niet dat ik een stuur en een gas en rempedaal in de kofferbak had zitten. ;):D;D

  29. Ik ken wel een bepaald persoon die wel de kofferbak indook in Breda , na zelf de uitnodiging aan de NAC supporters te hebben verstuurd.
    Was niet Edwin by the way .

  30. Volgens mij weten we allemaal wie dat is Ramon >:(

    Maar dat is potverdorie tig jaar geleden moeten we het daar nu echt weer over gaan hebben met zijn allen??

  31. Sommige mensen houden ervan om oude verhalen op te rakelen Natascha. Iedereen weet dat het daar toen een zwarte avond is geweest door enkele provocerende mensen, niet alleen het vriendje van Scooby Doo.

  32. Klopt Peter, jullie stonden daar in eerste instantie met ”maar liefst” 3 man tegenover die buffels….

    Maar dat is geweest mensen, laten we toch genieten van 20 jaar ( in competitie verband) ongeslagen in eigen stadion! ;D

  33. mijn fiets is er gestolen tijdens de derby tegen de eagles. de stalling bij het nieuwe stadion is erbarmelijk en ik heb mijn fiets tegen de fietstunnel moeten neerzetten.
    ik hoop dat dit in de toekomst gaat veranderen.

  34. dat kan ik mij niet voorstellen. ik werd door een van de supposten (mij niet bekend) gemaand mijn fiets aan de ingang van het stadion te zetten!!!

  35. Ik zet mijn fiets altijd in de stalling bij het Be Quick terrein. Ik heb het daar nog nooit helemaal vol zien staan.
    (ik vind trouwens altijd wel link tussen al die wegrijdende auto’s door als je naar het eind weer weg wilt. Er zijn altijd van die idioten die, als ze 5 meter vrije ruimte voor zich zien, het gas moeten intrappen)

  36. @dickie
    Er loopt een fietspad het stadionterrein op. Daarover heen fietsen, tussen de hekjes door, binnen de stippellijntjes blijven, voor bij de ingang van Be Quick een boel vrije fietsklemmen. En als er een steward iets zegt, gewoon doorfietsen.

Reacties zijn gesloten.