GGD IJsselland houdt speciale Reizigersdag

Foto van auteur

Zwolle – Gezond en veilig op reis. Als het aan het team Reizigerszorg van GGD IJsselland ligt, is dat het allerbelangrijkste als het gaat om een gezonde vakantie. Daarom wordt donderdag 1 oktober weer een speciale Reizigersdag gehouden voor mensen die binnenkort naar Turkije, Tunesië, Egypte of Marokko gaan. Tussen 15.00 en 19.30 uur is iedereen van harte welkom. Die middag en avond kan iedereen zonder afspraak bij GGD IJsselland aan de Zeven Alleetjes 1 in Zwolle binnenlopen voor gezondheidsadvies en vaccinaties. Ook is er de nodige informatie verkrijgbaar over de Mexicaanse Griep en hoe daar mee om te gaan.

Meer dan de helft van de vakantiegangers naar Turkije, Tunesië, Egypte of Marokko gaat onbeschermd op reis. Vaak is onbekendheid de reden om niet naar de GGD te gaan voor informatie, dan wel een vaccinatie. Vakantiegangers die op reis gaan naar deze landen lopen een risico om ziekten als Hepatitis A (geelzucht), difterie, tetanus of polio op te lopen. Deze ziekten zijn erg besmettelijk en hebben vervelende gevolgen voor de eigen gezondheid en die van anderen. Bij all-inclusive vakanties hebben veel reizigers een veilig gevoel, maar om besmet te raken hoef je niet in primitieve omstandigheden te verkeren. Zo kan besmet (drink- en zwem)water en voedsel al voldoende zijn om ziek te worden, maar ook anderen kunnen ongemerkt hun bijdrage leveren. Bijvoorbeeld wanneer de kok zijn handen niet (goed) wast en uw eten bereidt.

Wie zich laat informeren en vaccineren, kan zich eenvoudig tegen deze ziekten beschermen. Een gezond en veilig idee. De medewerkers van Reizigerszorg geven iedere bezoeker op donderdag 1 oktober en advies op maat. De dag zal feestelijk worden aangekleed met een hapje en drankje. Daarnaast krijgt iedere bezoeker tijdens de Reizigersdag korting op het consult en bovendien ontvangt hij of zij een leuk presentje. Verder klinkt er toepasselijke muziek in de wachtkamer en zijn er gratis parkeermogelijkheden voor de deur. En…een afspraak maken is dus niet nodig.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)