Wethouder Dannenberg pitcht tijdens symposium

Foto van auteur

Zwolle – Op donderdag 8 oktober organiseert VUconnected in samenwerking met drie lectoraten van Christelijke Hogeschool Windesheim het symposium ‘Communities van en voor ouderen’. Het symposium biedt deelnemers zicht via lezingen en een informatiemarkt op de laatste ontwikkelingen in wetenschap en praktijk. Daarnaast reageren lectoren op prikkelende ‘pitches’ van professionals uit de beleidshoek en de beroepspraktijk. De dag is bedoeld voor alle organisaties die werken met of voor ouderen. Van zorginstellingen tot vrijwilligersorganisaties en van overheid tot bedrijfsleven. Aanmelden is mogelijk via het Centrum voor Innovatie en Kenniscirculatie: e.eshuis@windesheim.nl 

Lange tijd waren gemeenschappen waaraan ouderen deelnamen voor professionals relatief eenvoudig te overzien. Dit behoort met de individualisering, de toenemende welvaart en de opkomst van de ‘nieuwe oudere’ echter tot het verleden. Tegenwoordig zie je senioren terug bij verenigingen in wooncentra, golf-resorts in de polder, woongroepen en zelfs op het internet. Men spreekt ook wel van nieuwe ‘seniorencommunities’. De oude en nieuwe communities bieden kansen aan professionals in de zorg, het welzijnswerk, maar ook in de profit-sector (toerisme, woningbouw, diensten). Het symposium geeft antwoord op de brandende vraag: wat hebben professionals en ouderengemeenschappen elkaar te bieden?  

Dagvoorzitter Jan Jukkema opent om 13.00 uur het programma waarna een lezing volgt van Martin Boekholdt, hoogleraar Organisatie en Beleid van Zorg aan de VU. De deelnemers volgen vervolgens drie pitchrondes met bijdragen van o.a. Erik Dannenberg, wethouder Gemeente Zwolle, Connie Aalbersberg, Predikante PKN-Emmeloord en Angélique Lamme, Directeur Bestuurder Zorgfederatie Oldenzaal. Gedurende het programma kan het publiek luisteren naar referaten van Carolien Smits, lector Innoveren in de Ouderenzorg, Ruard Ganzevoort, lector Theologie en Levensbeschouwing en Marike Hettinga, lector ICT-innovaties in de zorg. In de pauze maken de bezoekers middels een interactief gedeelte kennis met oude en nieuwe ‘communities’.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Wethouder Dannenberg pitcht tijdens symposium”

Reacties zijn gesloten.