Open week bij SWO-Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Van 28 september tot en met 2 oktober houdt Stichting Welzijn Ouderen (SWO)-Zwolle open huis. De dienstencentra staan dan open voor iedereen die geïnteresseerd is in het werk dat SWO-Zwolle verzorgt voor ouderen. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. Een kijkje nemen bij het schilderen, meedoen met sportactiviteiten, sfeer proeven bij het biljarten, … er is te veel om op te noemen. Naast de activiteiten uit het reguliere programma worden er tijdens de open week enkele extra activiteiten georganiseerd. In de dienstencentra van SWO is een programma te verkrijgen met alle activiteiten van de week.

Tevens zijn de medewerkers aanwezig voor tekst en uitleg. Op 1 oktober is het de internationale dag van de ouderen. Die dag is ingesteld om onder meer aandacht te vragen voor uitsluiting en eenzaamheid van ouderen. Die thema’s passen goed op het repertoire van SWO-Zwolle. Veel ouderen hebben immers te maken met eenzaamheid en sociaal isolement. Zij hebben daardoor een verhoogd risico op psychische en lichamelijke problemen. Daarom zijn veel activiteiten van SWO-Zwolle gericht op het voorkomen van eenzaamheid. Om de aandacht te vestigen op die activiteiten heeft SWO-Zwolle een open week georganiseerd rondom de Dag van de Ouderen. De dag van de ouderen zelf, donderdag 1 oktober, is het middelpunt van deze week met enkele bijzondere activiteiten en gratis koffie voor alle bezoekers.

Tijdens de open week verwacht SWO-Zwolle natuurlijk veel extra bezoekers en daarom worden er ook extra activiteiten georganiseerd. In dienstencentrum Werkeren is dat een Grootouders en kleinkinderen- middag op woensdag 30 september , met kindertraktatie en schminken en op donderdag 1 oktober het Dobbekoor met een aanstekelijk meezingrepertoire. In dienstencentrum de Terp bestaat de core business onder meer uit biljart: op maandag 28 september en op woensdag 30 september zijn de tafels beschikbaar voor belangstellenden om te het spel te leren, mee te doen of te kijken. Op dinsdag 29 september zit in de Terp de vereniging van Chinese ouderen klaar om de bezoekers in te wijden in de beginselen van Mahjong. In Zwolle Zuid wordt in dienstencentrum de Riethoek een meezing-medley verzorgd door prominente Zwollenaren Harrie Oud en Nico Hooghuis. Zij presenteren op geheel eigen wijze een vrolijk liedjesprogramma. Op woensdag 30 september verzorgt de Riethoek een Grootouder en Kleinkinderen-programma met verrassingen voor alle leeftijden.

De extra activiteiten vormen echter niet de hoofdmoot van de open week. Onder de paraplu van SWO-Zwolle zijn tientallen clubs en groepen die hun activiteiten op vele locaties in Zwolle organiseren. Bezoekers van de open week kunnen op al die plaatsen kijken, sfeer proeven en vaak ook meedoen. Het startpunt voor de open week is een bezoek aan één van de dienstencentra. Daar is het programmaboekje van SWO-Zwolle beschikbaar. Uit dat boekje kunnen activiteiten worden gekozen om tijdens de week te bezoeken. Deelnemers zijn welkom bij tal van clubs, waaronder biljart, klaverjassen, bridge, creatieve clubs, spelletjes, literaire en culturele groepen, kenniskringen, literaire clubs en nog veel meer. Daarnaast zijn er circa honderd groepen die zich bezig houden met sport en bewegen, zowel buiten als binnen. Vermeldenswaard zijn de buitensporten op De Pelikaan op woensdagochtend en donderdagmiddag. 

Ook de Wii verdient extra aandacht. Deze spelcomputer lijkt ook voor ouderen een groot succes te worden: eenvoudig te bedienen, sportief en geschikt om samen te spelen. Ouderen kunnen bij SWO-Zwolle kennis maken met het apparaat en de mogelijkheden door er samen met een ervaren speler mee aan de slag te gaan. Dat kan op woensdag 30 september in dienstencentrum Werkeren en op donderdag 1 oktober in de Terp. Van 13.30 tot 15.30 uur is er een introductie met uitleg en de mogelijkheid om samen het spel spelen. Al snel verandert de afstandsbediening in een honkbalknuppel, tennisracket of bowlingbal! De dienstencentra van SWO zijn: Werkeren, Werkerlaan 154, de Terp, Radewijnsstraat 1 en de Riethoek, Patriottenlaan 1. Voor informatie kan worden gebeld met 038 85 15 700.  

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)