Stichting Meedoen ontvangt bijdrage

Foto van auteur

Voor het opstarten van de activiteiten kreeg Stichting Meedoen Zwolle dinsdagmorgen een éénmalige bijdrage van € 2.500,– uit het Rabobank Stimuleringsfonds. 

Ieder kind moet kunnen meedoen aan werkweken en excursies of moet lid kunnen zijn van een sportclub of muziekvereniging. Voor kinderen betekenen deze activiteiten verbreding van hun horizon. Daarnaast leren ze op deze manier sociale contacten leggen. Het meedoen aan deze activiteiten lijkt vanzelfsprekend toch is dan niet zo. De stille armoede neemt toe. Stichting Meedoen Zwolle verleent in de gemeente Zwolle steun aan kinderen uit gezinnen die zich in de greep van de armoede bevinden.

Via financiële hulp zorgt de stichting ervoor dat deze kinderen kunnen deelnemen aan het sociale leven binnen en buiten school. Door bijvoorbeeld bij te springen in de betaling van extra opleidingskosten, het lidmaatschap van een sportclub of de kosten voor excursies.

Stichting Meedoen werkt met twee soorten partners. In eerste instantie is zij op zoek naar donateurs om de benodigde financiën op tafel te krijgen. Daarnaast werkt de stichting samen met maatschappelijke organisaties zoals woningbouwverenigingen en scholen. Deze organisaties weten bijuitstek waar de kinderen binnen de doelgroep zich bevinden en hoe ze geholpen kunnen worden. Voor het opstarten van de activiteiten ontving de Stichting Meedoen Zwolle een éénmalige bijdrage van € 2.500,– uit het Rabobank Stimuleringsfonds Zwolle-Hattem.

1 gedachte over “Stichting Meedoen ontvangt bijdrage”

 1. Geachteheer/mevrouw,

  Hierbij het verzoek ons enkele aanvraagformulieren en info-materiaal toe te zenden.

  Alvast bedankt!

  met vriendelijk groet,

  Henri?«tte Smit
  secretaresse mediatheek
  BJzO
  Postbus 568
  8000 AN Zwolle

Reacties zijn gesloten.