Rood licht controle

6 gedachten over “Rood licht controle”

  1. Ik neem aan dat het auto’s zijn en geen fietsers , anders was het wel weer heel makkelijk geweest . of was het bij dat verkeers licht voor fietsers zonder stop streep op het weg dek ??

  2. @Robertjan

    Volgens de wet moet er voor op het wegdek voor een verkeerslicht een stopstreep geschilderd worden:

    Voor een verkeerslicht als bedoeld in de artikelen 68 tot en met 72 van het RVV 1990 en voor een bord B7 wordt een stopstreep aangebracht om duidelijk te maken op welke plaats door bestuurders gestopt dient te worden.

    Een bestuurder is verplicht te stoppen voor het (rode) verkeerslicht en verkeersteken B7. In beide gevallen moet een stopstreep worden aangebracht. De stopstreep kan echter niet als een zelfstandige markering worden toegepast.

    De stopstreep wordt zodanig op de weg aangebracht, dat de bestuurder van een vóór de streep tot stilstand gebracht voertuig voldoende uitzicht heeft op het verkeer waarvoor de doorgang moet worden vrijgelaten (Richtlijnen voor de Bebakening en Markering van wegen). Uitsluitend bij verkeerslichten kan binnen en bebouwde kom een dubbele stopstreep worden aangebracht, terwijl dit buiten de bebouwde kom altijd gewenst is.

    Conclusie: Uitgedeelde bekeuringen zijn ongeldig ???

    @Johnvanbven / @bernard
    Kunnen jullie deze onduidelijke situatie voor fietsers op dit desbetreffende kruispunt aankaarten bij de gemeente Zwolle / de wegbeheerder ?

Reacties zijn gesloten.