Zwolle weer in beeld bij Ikea

Foto van auteur

Hoogeveen is niet in de race voor een Ikea‑vestiging. Dat heeft het hoofdkantoor van de Zweedse meubelgigant bevestigd. Volgens woordvoerster Helen van Trierum van Ikea onderzoekt het bedrijf vestiging in Zwolle of Meppel. Waarom Hoogeveen is afgevallen is niet bekend.

De woordvoerster van Ikea zegt dat het bedrijf nog geen afweging heeft gemaakt tussen Zwolle en Meppel. “Dat kan ook nog wel even duren. We hebben onlangs op uitnodiging van het college in Meppel nader kennis gemaakt en de gemeente Zwolle weet ook wat wij graag willen.” Dat Zwolle de beste papieren zou hebben, ontkent Ikea.

Bron: Dagblad van het Noorden

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

20 gedachten over “Zwolle weer in beeld bij Ikea”

 1. Tja, dan ook de lasten. Als er een IKEA in Zwolle komt, betekend dat geheid files. Dat zie je in Hengelo, Duiven en Delft ook altijd.

 2. waarom doe je gewoon niet in hoogeveen daar hoor je bijna
  niks over files en tussen zwolle en meppel zit hoogeveen dus doe het gewoon daar en tenslotte vanaf hoogeveen moet je elke keer zo n pokke eind rijden , als je hoogeveen laat afvallen geef dan ook een reden er voor !

  Ilona

 3. Euhm…. ilona, bij mij op de kaart kan je meer spreken dat Meppel tussen Zwolle en Hoogeveen in ligt en niet Hoogeveen tussen Meppel en Zwolle 😀

 4. Doe maar Meppel… Die enkele keer dat mijn vrouw weer met me naar de Ikea wil, wil ik wel naar Meppel rijden, maar dan hebben we tenminste niet de hele directe verkeersoverlast dagelijks. 😉

 5. Wat een gezeur weer, een Ikea hier is werkgelegenheid, meer files betekend gewoon dat ze de bereikbaardheid van Zwolle wel aan gaan passen, nee Ikea hier is maar wat handig. Mensen gaan gelijk even verder kijken in Zwolle, en hopelijk zal Zwolle dat dorpsimago eindelijk eens achter zich laten, en een echte stad worden.

 6. Ja, en lekker die patatjes met een soort pudding! ;D Langs de Blaloweg komt genoeg ruimte voor Ikea als de scholen verhuizen, en anders is er in de Hersenpoort nog wel ergens een plekje.

 7. Ikea in Zwolle betekend inderdaad dat er mensen ook de binnenstad in gaan, meer omzet, meer werkgelegenheid. Economisch gezien pluspunt voor Zwolle. Maarja, die ambtenaren he? altijd moeilijk doen…

 8. Freddie, het zijn niet alleen de ambtenaren die moeilijk doen…Het zijn ook vaak de bewoners van ons eigen ‘dorp’…Ongelooflijk dat gezeur allemaal over files hier, files daar…Een ikea in Zwolle heeft weer aanzien voor ONZE STAD, mensen, we zijn geen dorp meer!!!

 9. Ik kan me best indenken dat niet iedereen er zo happy mee zou zijn als ze door de komst van een Ikea vaker in de file moeten staan. (ik zou er zelf vermoedelijk geen last van hebben; ik neem de fiets en ken het begrip ‘file’ daarmee dus niet)

 10. Ideaal zo’n IKEA hier in Zwolle. Laat maar komen. E e n file meer of minder maakt ook niet meer uit. Eigenlijk had hier allang een vestiging van IKEA moeten staan. Bovendien goed voor de Zwolse economie.

 11. Zwolle wil graag zelf planen waar de IKEA komt.
  En de IKEA wijst graag zelf hun plekken aan.
  Dat is volgens de gemeente ook een probleem.

 12. plant gewoon een ikea in hardenberg.
  daar komt ook eindelijk is een c&a he he hardenberg word ook wakker.
  er is plek zat in hardenberg.misschien een optie?
  😀 😛

Reacties zijn gesloten.