Het weekendweer: Zon, wolkenvelden en iets zachter

Brinkhoekweg
Foto: Hans Smit

Zaterdag is de oostenwind minder sterk dan op vrijdag. Kracht 3, een matige wind. In de ochtend drijft wat middelbare en hoge bewolking over Zwolle. Er valt geen regen uit en rond het middaguur is het meeste naar het noorden doorgeschoven.

De zon wint terrein en de temperatuur boekt winst, ongeveer 12 graden is het middagmaximum. De ochtend start met een kwikstand dicht bij het vriespunt. Mogelijk moet ’s morgens vroeg her en der een autoruit worden gekrabd.

Zaterdagavond komt uit het zuidwesten meer bewolking opzetten. Deze hoort bij een lagedrukgebied dat vanaf de oceaan Frankrijk binnentrekt. De neerslagzones blijven ten zuiden van onze omgeving.

Zondag is er waarschijnlijk meer bewolking dan op zaterdag. De zon priemt er moeizamer doorheen, maar het blijft droog. Bij een matige oostenwind, een volle kracht 3, wordt het ’s middags ongeveer 11 graden. In het begin van de ochtend is het ongeveer 3 graden.

Maandag krijgt Zwolle waarschijnlijk wel met regen te maken. Een neerslagzone arriveert vanuit het zuidoosten. De precieze timing is echter nog onzeker. Een pak bewolking hangt er zeker. Na een minder koude nacht, is de verwachte middagtemperatuur ruim 10 graden. Mocht het regenen, dan is het killer.

Foto 1
Brinkhoekweg - Foto: Hans Smit
Brinkhoekweg
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)